Celé Česko čte dětem

Celé Česko čte dětem

Tisk

Cesko cte  detem 200Udělejte radost svým nejbližším a přispějte dobré věci. Navštivte stránky společnosti Celé Česko čte dětem a vyberte si z nabídky vánočních balíčků. Ale pospěšte si, objednávky se přijímají jen do 5.12.2014.

O co jde? Jedná se o neziskovou organizaci a obecně prospěšnou společnost Celé Česko čte dětem, která se už osmým rokem zaměřuje na podporu čtenářské gramotnosti dětí a mládeže, ale také na propagaci hodnotné literatury a budování rodinných vazeb prostřednictvím společného čtení. Pravidelné předčítání má významný podíl na rozvoji emocionální stránky dítěte, ale i paměti a představivosti.  

Cesko cte detem1

Letos si pro děti, rodiče, přátele, zaměstnance a také firemní klienty připravila vánoční balíčky. Koupí takovéhoto balíčku uděláte radost nejen druhým, ale přispějete na podporu činnosti této organizace. Pomůžete tak například nakoupit nové knihy pro děti do nemocnicí a pořídit ceny do celostátních soutěží pro děti nebo také vyškolit další dobrovolníky, kteří předčítají dětem v nemocnici.

Jak můžete konkrétně vy přispět? Na internetových stránkách společnosti Celé Česko čte dětem si prohlédněte a vyberte některý z vánočních balíčků. Nalézt v nich můžete například knížku pro děti dle vlastního výběru, záložku do knížky, magnetku s logem Celé Česko čte dětem nebo vánoční pohlednici vytvořenou těšínským malířem Ladislavem Spyrzem. Potom jen stačí uhradit částku 300 Kč plus poštovné a balné a těšit se z dárku.

Cesko cte detem 2

Dárek, který potěší hned dvakrát, objednávejte do 5.12.2014 na emailu Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript .

Více podrobností naleznete na stránkách www.celeceskoctedetem.cz.

Foto: https://www.facebook.com/celeceskoctedetem/photos_stream


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jen dobrá týmová spolupráce je základem úspěchu, říká režisér Petr Soukup

souk 200Režisérem televizního pořadu Zpívá celá rodina je Petr Soukup, který už natočil celou řadů pořadů i videoklipů a léta spolupracuje i se zahraniční scénou. Jako producent získal prestižní ceny jako Anděl nebo Český lev, což jen dokládá jeho um, záběr a ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Na pozemcích Prahy 12 pouze ekologicky příznivé formy hospodaření

louka 2Městská část Praha 12 plánuje na všech svých pozemcích ekologicky příznivější způsoby hospodaření. Informovala o tom zemědělce, kteří zatím pozemky obhospodařují a v řadě případů na nich pěstují monokultury. První novou pachtovní smlouvu na pozemek o vým...


Literatura

Zjistěte, co je to Podzimní boogie-woogie

podzimni boogie woogie 200V listopadu vyšla u nakladatelství Pointa detektivní novela Podzimní boogie-woogie, ve které si brněnský autor Jan Švancara pohrává s žánrem noir – a jde mu to výborně! Příště prosím nebát se víc rozepsát. A já pevn...

Divadlo

Blackbird

200divNárodné divadlo uviedlo 18. októbra v divadle Kolowrat v Prahe hru Blackbird podľa námetu Davida Harrowera. Hlavné postavy si zahrali Jiří Štěpnička ako Raymond a Jana Pidrmanová ako Una a vedľajšiu postavu dievčaťa stvárnila Matylda Blattná.

...

Film

Česká televize se vrací k Menzelovi

menzel rozmarne letoNa televizních obrazovkách znovu spatříme základní díla světové kinematografie, ať již se dotýkají hlubin lidské duše (jako Kieslowského triptych Tři barvy) nebo nahlížejí do soukolí mocenského zákulisí, v...