Saxofonista Milo Suchomel pokrstil svoj tretí album „... chcem robiť filmovú hudbu. Čakám na ponuky režisérov, kedy ma už konečne oslovia...“

Saxofonista Milo Suchomel pokrstil svoj tretí album „... chcem robiť filmovú hudbu. Čakám na ponuky režisérov, kedy ma už konečne oslovia...“

Tisk

Suchomel Rozh perexMilo Suchomel pokrstil 27. apríla svoj nový album Jazz In The City v priestoroch klubu Babylon v Bratislave. Patrí nielen medzi popredných hudobníkov na jazzovej scéne, ktorý kombinuje s jazzom rôzne štýly, ale rád by sa venoval aj svojej srdcovke filmovej hudbe. Od malička túžil po orchestri, ktorý sa mu už splnil.

 

 


Odkiaľ beriete energiu?
To nemôžem vedieť, lebo keby som to vedel, čerpal by som ju ešte viac, a to by už bolo na zbláznenie.
Robím to, z čoho vychádzam, čo ma napĺňa a spôsobuje mi určitú radosť. Neviem odkiaľ, jednoducho je. Chvála Bohu.

Ako ste sa pripravovali na krst CD spolu s orchestrom?
S mojím orchestrom sme spolupracovali už viackrát. Jeho myšlienka vzniku sa zrodila pred dvomi rokmi. Vždy som túžil mať orchester. Nakoniec sa mi to splnilo a teraz už len čakám, že budeme viacej hrávať. Je pravdou uživiť takýto orchester nie je sranda, ale milujem zvuk orchestra, milujem zvuk keď orchester vynikajúco sprevádza speváčky. To je to, čo ma baví.

Máte v súčasnosti už tretí album, ako prichádzate na námety?
Námety sú ľudia, námet je život, námet je láska. Tieto veci nás všetkých ovplyvňujú natoľko, že niekto to vyjadrí hudbou, niekto slovom básňou, či piesňou. U mňa je to vyjadrenie toho čo pociťujem. Sadnem si za klavír, alebo sa mi v hlave vynoria myšlienky a vzniknú melódie.

Suchomel rozh1

Ako to stíhate, niektorí sú radi, že sa im podarí vydať jedno CD a vy už tento rok vydávate tretie?
Piesne píšem niekedy aj každý deň dve, ale albumy mi nevychádzajú každý mesiac . Nie som najmladší, mám tri CD a teraz plánujem počas najbližších dvoch rokov urobiť minimálne ešte dve CD. Dúfam, že sa mi to splní, budem veľmi šťastní.

Aké sú vaše pocity z krstu?
Pre mňa je dôležité publikum. Myslím, že sa mu krst páčil. Publikum sa bavilo, a to je pre mňa priorita.

Čo pre vás znamená cena ESPRIT?
Toto CD je etapa môjho života, kde som zhrnul viaceré etapy tvorivej práce mojich skladieb, beriem ho ako prelomové a dúfam, že teraz začne nová etapa, ktorá ma opäť niekam posunie.

Suchomel Rozh

U vás sa prelínajú rôzne žánre, rôzne typy, o čom bude nová etapa?
Stále to bude jazz, som srdcom jazzman. Mám rád aj inú hudbu ako je klasika, folklór ako je ETNO, jedno s druhým. Vždy budem robiť nejaké impulzy, ale vychádzam z jazzu, považujem sa za jazzmena.

S čím by ste jazz chceli skombinovať?
S filmovou hudbou. Jednoznačne chcem robiť filmovú hudbu. Čakám na ponuky od režisérov, kedy ma už konečne oslovia, aby som spravil hudbu do filmu. Myslím si, že to je to, čo ma najviac baví a bol by som rád, keby to tak bolo.

Máte predstavu o aké druhy filmov by malo ísť?
Nech sú to celovečerné filmy s tematikou druhej svetovej vojny, samozrejme aj romantika. To sú oblasti, ktoré ma bavia.

Foto: Lenka Meravá


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Seriál k měsíci čtenářství: Knihovny pro K21, Univerzitní knihovna UTB Zlín

brezen-mesic-ctenaru 200Regály odborných knih a skript, u počítačů čilí šum, studenti diskutují, klávesnice drkotají. V místnosti panuje pravá tvůrčí atmosféra. U výpůjčního pultu se střídají čtenáři s knihami, s lístky s poznámkami, s nejrůzně...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Nejchytřejší Čech Jiří Šafka: „Svoji paměť netrénuji a jsem si jist, že moje přítelkyně by vám řekla, jak špatnou ji mám.“

nejchytrejsi cech200Nejchytřejší Čech, student Jiří Šafka z Hradce Králové, si 29. května odnesl z České mincovny svou zaslouženou výhru. Stal se totiž vítězem zábavné show České televize Nejchytřejší Čech. Pět čty...


Literatura

Sběratelé zla aneb nechte vyšetřovat forenzní psycholožku

sberatele-zla 200V nakladatelství HOST vyšla velmi dobrá detektivka anglického spisovatele, herce a scenáristy Marka Griffina. Pusťte se do Sběratelů zla i vy!

 

...

Divadlo

Národní divadlo slavnostně zahájilo svou již 132. sezonu módní přehlídkou pro veřejnost

nd 200Při příležitosti otevření již „více než stoleté“ sezóny Národního divadla, byla pro veřejnost připravena akce módní přehlídky protagonistů čtyř odvětví Národního divadla - baletu, činohry, opery a Laterna Magiky. Moderace mó...

Film

Jak se lidé chovají za války a jak o ní smýšlejí

total2000Volná řada sborníků nazvaných Kultura a totalita je prozatím rozčleněna do pěti svazků.

...