Sebastiána I., královna Zlínského Majálesu : „Snad jsem pořád stejně super jako dřív!“

Sebastiána I., královna Zlínského Majálesu : „Snad jsem pořád stejně super jako dřív!“

Tisk

sebastiana 200Zlínský Majáles se kvapem blíží a my vám přinášíme rozhovor s loňskou královnou Majálesu Sebastiánou Hájkovou, která letošní klání organizuje. Co musíte udělat, abyste se stali králem či královnou Majálesu a co vám to může přinést? To se dozvíte na následujících řádcích.

 

Královno, vítám Tě u našeho rozhovoru a první se zeptám, jak se máš? Můžeš se nám i na úvod trochu představit?

Ahoj, jsem Sebi a jsem super! :D Popravdě se teď mám dost zaneprázdněně. Jsem ve Studentské unii UTB a teď zrovna máme nejrušnější období. Tenhle týden jsem pomáhala na Největší polštářové bitvě v České republice a na Galavečeru UTB, který jsem moderovala. Dopisuju bakalářku a v úterý 22. dubna je Majáles, kde spolu s dalšími lidmi ze Studentské unie mám na starosti právě soutěž o krále Majálesu.

Jak je možné, že královna Majálesu organizuje soutěž o krále Majálesu?

Minulý rok organizovali Majáles studenti Fakulty multimediálních komunikací, ale došlo ke změně a tenhle rok organizuje Majáles Studentská unie UTB, ve které jsem už od prváku, a tak jsem se přihlásila do týmu, aby letošní král měl stejně super a ještě lepší zážitek než já. Prostě pracuji na své karmě. ;)

Stala ses královnou Majálesu roku 2013 a to díky videu Objev v sobě zvíře. Můžeš nám o tomto videu říci více? Jak Tě to napadlo a proč si myslíš, že jsi zaujala zrovna ty?

To bylo strašně super video. Původní myšlenka byla taková, že budu napodobovat zvířata a spojím to do nějakého příběhu. Zvířata, lidi a filmy už mamince a kamarádům pro zábavu imituju odjakživa, na blbiny mě taky užije, a tak vzniklo video, kde se kocour ze Shreka podivuje nad tím, že na krále Majálesu kandiduje ženská. Jinak jsme se o titul krále přihlásili jenom čtyři, tak doufám, že letos si víc lidí uvědomí, jak je to senzační titul. Že tohle je přesně ta historka, která nesmí chybět, až jednou budou třeba svým dětem povídat příběhy ze života, např. jak potkali jejich matku atd. (Pardon, dnes ráno jsem se za odměnu podívala na posledních 6 minut How I met your mother a ještě mi to vrtá v hlavě.)

Jako odměnu za co?

Toho je!!! Galavečer, polštářová bitva, poslání bakalářky na kontrolu mojí paní vedoucí, ten seznam nekončí! :D

sebastiana 2

Co jsi pro výhru musela udělat? A jaká byla tvá první reakce?

Myslím, že první disciplína na pódiu byla předvedení zvířecího zvuku. To mě tehdy pořádně rozhodilo, protože umím fantastickou opici, ale vyfoukl mi ji kandidát přede mnou. Než jsem si v tom stresu vzpomněla na svůj ultimátní lví řev, už jsem štěkala do mikrofonu, a to nechceš!

Můžeš se pochlubit, co vše jsi výhrou získala? Mám na mysli fyzické i ty nefyzické věci.

Získala jsem ke jménu titul Sebastiána I., královna Zlínského Majálesu a to je nejfantastičtější výhra, co může být! Obě svoje koruny – zaječí uši i paroží a šerpu mám doma, zdobí nám nástěnné hodiny, takže vždycky, když se mrknu kolik je hodin, tak si vzpomenu na tu velkou slávu. Taky je samozřejmě super, že mě čas od času někdo pozná ve škole. A moji báječní kamarádi mě sem tam osloví královno, když něco potřebují a já taju a pomáhám se vším, co je třeba. :D Pokud jde o ty fyzické věci, tak jsem dostala loď od Red Bullu, spodní prádlo, spoustu jiného alkoholu, který jsem většinou rozdala nebo dala do placu Studentské unii.

Dá se říct, že tě tato výhra nějak ovlivnila nebo změnila? Zvýšila ti třeba sebevědomí?

Sakra, doufám, že ne!!! Snad jsem pořád stejně super jako dřív! :D

Jako královna Majálesu jsi například křtila prváky na legendární akci Vítání prváků. Jaká to byla zkušenost? Jak ses cítila při křtění? A jak vzpomínáš na své pasování?

Křtění je vždycky fantastický zážitek, jak pro prváky, tak pro komisi. Jak často si můžeš obléct prostěradlo, dát na hlavu věnec a ještě k tomu celý narvaný klub dělá přesně to, co mu přikážeš?! A moje pasování? Paráda! Byla jsem tehdy v Áčku, když tam navezli na parket tunu písku. Když jsem si pak zouvala při pasování botu, shodou okolností nejoblíbenější kozačky všech dob, co jsem si přivezla z Belgie, tak se mi utrhla podrážka.

Co Tě motivovalo k přihlášení se do soutěže o královnu Majálesu?

Touha po moci.

Jaké byly tvé volební sliby a jak jsi je dokázala splnit? Jaký to byl obecně rok ve funkci královny?

Rok to byl super, ale za to vděčím hlavně svým nejbližším, titul královny je k tomu jako bezva bonus. Volební sliby jsem splnila do puntíku. Slíbila jsem, že budu dál pracovat ve Studentské unii UTB, která má za cíl zlepšovat kvalitu studentského života ve Zlíně. Důkazem toho je, že jsem například dorazila na Vítání prváků, i když jsem byla na Erasmu v Portugalsku!

Jsi ve třeťáku na Fakultě multimediálních komunikací, jak jde dohromady třeťák a kralování?

FMK je z mého pohledu ta nejlepší škola na světě, něco jako Bradavice, ale v reálném světě a s mnohem méně schody. I když zrovna pár dní zpátky jsem se účastnila turnaje ve famfrpálu, který byl pořádán našimi studenty v rámci projektu Culturea, takže k těm Bradavicím nemáme tak daleko. Abych to shrnula, FMK je tak skvělá škola, která na 100% podporuje své studenty, že se dá s kralováním skloubit.

sebastiana 3

Od loňského roku k tomu letošnímu Majálesu. Těšíš se na něj? Půjdeš? Co tě láká nejvíce?

Letošní Majáles bude bomba! Já se nejvíc těším na kapely Bandaband a Vypsaná fixa a taky na zápasy v želé, které budeme pořádat. Doufám, že si stihnu zazápasit i během volby nového krále.

Budeš opět kandidovat na královnu? Pokud ano, můžeš alespoň nakousnout, co chystáš?

Titul krále Majálesu člověku zůstává doživotně, takže není důvod nedat prostor další generaci. Ale jinak bych vyhrát chtěla, protože letos jsou připravené luxusní ceny. Zpáteční letenka do Londýna, Paříže nebo Milána, vyhlídkový let pro tři osoby, volňásky do divadla. Nejlepší je výhra popcornu – vítěz ho dostane tolik litrů, kolik sám váží kilo, a to už za to stojí! Je tam toho zkrátka spoustu a samé extra věci.

Pokud nekandiduješ, co bys udělala pro výhru letos?

Deadline nominace je v neděli 20. dubna. Nominační úkol je letos vážně jednoduchý, záleží na každém, jak to chce pojmout. Kandidát musí vytvořit něco na téma Majáles: Oslava krás studentského života. Podmínkou je, že budoucímu králi musí být víc než osmnáct a jeho výtvor musí být publikovatelný na Facebooku. Tedy pokud se někdo rozhodně dělat třeba pantomimu nebo básničku, měl by to natočit. Pokud nakreslí obrázek, tak vyfotit. Kdyby bylo na mě, tak bych určitě malovala. (Návod, jak se můžete až do neděle nominovat najdete tady).

Na závěr se zeptám, jak bys nalákala nerozhodnuté studenty k přihlášení se do utkání o krále či královnu Majálesu?

Kromě super cen, jde hlavně o to, že zkrátka budete král. Kolikrát za život se vám taková báječná recese povede? Celá soutěž bude hlavně o tom, aby se všichni bavili a užili si to. Jděte do toho, protože je to nezapomenutelný zážitek!

Díky za rozhovor!

majales

Zdroj foto: archiv Sebastiány


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Pavel Nový: Karlova Studánka je perla a poklad

Novy perex
Karlovu Studánku navštívil držitel Českého lva, herec Pavel Nový, který  v pořadu S vámi mě baví svět… a ze mě (země) se zachvěla, zavzpomínal na českou komedii století S tebou mě baví svět. Jistě si každý z nás vybaví tři tatínky, jedoucí na...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Tereza Bartošová: „Pomáhá mi představovat si příběh jako vánočku.“

Tereza Bartošová 200Tereza Bartošová se narodila se v Příbrami. Vystudovala 1. lékařskou fakultu Univerzity Karlovy a pracuje jako lékařka. Je matka tří úžasných dětí, miluje čokoládu, metal a turistiku. Debutovala v roce 2023 detektivním románem Kle...


Literatura

Přísežný meč láká do světa Písně ledu a ohně George R. R. Martina

pm coverNakladatelství Crew nám před Vánocemi servíruje Přísežný meč, uzavřený příběh na motivy světa Hry o trůny; respektive se jedná o popis událostí, které se odehrály sto let před diváky milovaným televizním seriálem a čtenáři adorovanou fantasy ságou. Tent...

Divadlo

Gazdova krv vás dostane korektními i nekorektními vtipy

altDivadelní festival Střetnutí Stretnutie zahájila hra Gazdova krv, ve které excelovala tvář festivalu Szidi Tobias a nejen ona.

 

...

Film

Podzimní schéma České televize klepe na dveře

ctv 200Zatímco letní měsíce slouží k provětrání archivu a na obrazovkách se objevuje jeden evergreenový seriál a film za druhým, bývá září startovní čarou pro nové televizní projekty. Česká televize se rozhodla v boji o diváky s konkurenčními te...