„To dobré jsme nechali z minulého ročníku a přidali k tomu další zajímavé věci.“ lákají organizátoři Holešovské Regaty

„To dobré jsme nechali z minulého ročníku a přidali k tomu další zajímavé věci.“ lákají organizátoři Holešovské Regaty

Tisk

altChcete si sjet vodní lávku na trakaři či kole a u toho poslouchat Tomáše Kluse? Dát si díky Kultuře21 Holešovského utopence? Už za 29 dní máte možnost, protože necelý měsíc nás dělí od druhého ročníku festivalu Holešovská Regata, který nenabízí jen hudbu, ale i spoustu zábavy. Na co konkrétně se můžete 23. června v areálu zahrad holešovského zámku těšit nám prozradil ředitel pořádající Agentury Velryba Michal Žáček.

 


Jak vznikl nápad udělat takový festival?

Nad originálním konceptem „nějakého“ festivalu jsme přemýšleli poměrně dlouho... přece jen Agentura Velryba na poli hudebních koncertů působí už hodně dlouho, máme za sebou koncerty skoro všech českých interpretů, k tomu pěknou řádek kapel světového jména (například Jethro Tull, Deep Purple, Iron Maiden, Rammstein... a mnoho dalších). Chtěl jsem ale, abychom nevytvářeli jen jeden z mnoha hudebních festivalů, čekali jsme na ten správný nápad... Inspirací k němu mi byli i moji dva synové, s nimiž jsme coby rodiče mnohokrát řešili „kam vyrazit“... a tak vznikla první myšlenka festivalu, který nebude prioritně rockový nebo hudební... ale kromě dobré muziky nabídne i doprovodné atrakce pro celé rodiny od nejmenších až třeba po prarodiče. Druhou kapkou inspirace byla návštěva areálu zámeckých zahrad v Holešově asi před třemi lety – místo stvořené pro příjemný zážitek bylo na světě... a kontinuálně s tím se zrodila i myšlenka Holešovské Regaty.

Jak dlouho trvají přípravy na festival?

Na letošní – v pořadí druhý – ročník jsme se začali chystat minulý rok v červnu, čtyři dny po skončení ročníku prvního... Nejdříve booking umělců, během podzimu dopracování celé dramaturgie, v zimě přípravy grafiky a celé reklamní kampaně, no a od února už byl zahájen předprodej, na tiskové konferenci jsme prezentovali jak bude letošní ročník vypadat... a od té doby až do data akce pracujeme na propagaci a přípravách. Samotné stavění pódií, stanů, atrakcí atd. trvá celkem krátce – den před akcí.

 alt

Co bude jiné oproti loňskému ročníku?

Určitě účinkující :-) i doprovodné atrakce. Řekl bych to kulantně: to dobré jsme nechali z minulého ročníku a přidali k tomu další zajímavé věci. Takže i letos potěší indiánská vesnice v zahradách, budou připraveny prohlídky zámku, skákadla a skluzavky pro děti – to vše bezplatně v rámci vstupného na festival. Letos přibudou například tvořivé dílny pro děti, v nichž si budou moci vyrobit hračky a ozdoby z přírodních materiálů, ale také dračí lodě, které budou vozit zájemce po vodních plochách... nebo další disciplína přejezdu vodní lávky – kromě kol jsme přidali disciplínu v přejezdu dvojic na trakaři.

Co je kromě Tomáše Kluse největším lákadlem?

Celý line-up festivalu je lákavý... Čechomor, Mňága a Žďorp, Backwards, Mig 21... to jsou všechno jména, která mají divákům stále co říci. Lahůdkou bude určitě i velký ohňostroj nad vodní hladinou, který uzavře hlavní program. Již tradičním lákadlem bude i přehlídka netradičních plavidel, která je headline-motivem celého festivalu.

Kolik očekáváte přihlášených na samotnou přehlídku netradičních plavidel a přejezd vodní lávky?

Letos je zájem tvůrců lodí enormní, už nyní registrujeme dvojnásobek přihlášených posádek oproti minulému ročníku. Hodně nám pomohl i jeden z hlavních partnerů festivalu – společnost Barum Continental, která oslovila střední školy, které průběžně podporuje, a motivovala studenty k vytvoření konceptů plavidel. Chtějí tak podpořit tradici rukodělného poctivého řemesla... a my jim s tím rádi na festivalu pomůžeme.
Přejezd vodní lávky soutěžící dopředu neregistruje, kdo přijde na místo, může závodit. Kolo i trakař budou k dispozici erární, ale každý si může přivézt i svůj stroj. Loni jelo přes lávku čtyřicet závodníků, což mne osobně velmi překvapilo, letos snad počet bude opět vyšší...

alt

Co si má návštěvník představit pod pojmem netradiční občerstvení? Utopence?

Díky za inspiraci, na základě Vašeho dotazu byli „Holešovští utopenci“ zahrnuti do nabídky v jídelníčku :-) Chtěli jsme i nabídku jídla pojmout originálně, takže naše partnerská cateringová firma připraví nabídku světových jídel – například africký guláš, chorvatskou pljeskavicu, mexická jídla...atd. Chybět nebudou ani tradiční dobroty – cukrová vata, zmrzlina, limonáda a dobré pivo.

Na co se vy osobně těšíte nejvíce?

Až nastane den D, ukáže se sluníčko, a lidi si užijí pohodový půlden v krásném prostředí zámeckého parku. Musíme i z něčeho žít, tedy doufám, že akce bude zisková, ale ten pocit, když  se to povede, a na divácích je vidět, že je jim příjemně, že se dobře baví... ten pocit je k nezaplacení – a to opravdu není fráze.

Děkuji Vám za rozhovor a těším se na viděnou!


Holešovská regata

23. 6. 2012 Areál holešovského zámku

Zdroj foto: www.holesovskaregata.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

4. díl seriálu Březen, za kamna vlezem – nejlépe s knihou (tištenou, elektronickou, audio)

4 BMC perexBřezen býval měsícem knihy, starší ročníky si to dobře pamatují. Asi i v dřevních dobách býval touto dobou propad prodejů (i když se na ně asi tenkrát tolik nehrálo) a tak byl jarní měsíc vybrán jako vhodný ku čtení. Na nějaký čas nám, milovníkům...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Přiznám se, že jako správný staromilec současné pohádky nesleduji, říká herečka Bohdana Pavlíková

bohdana foto perexDíky tomu, že působila roky v šumperském divadle a od roku 2015 je v angažmá pražského Švandova divadla, není pochyb o tom, že si Bohdana Pavlíková zahrála desítky krásných rolí a že je zkušenou hereč...


Literatura

Jezevčík Herkules je opět na scéně a má trable

jezevcikovy trable 200Frauke Scheunemannová je německá spisovatelka, která zásobuje knižní trh vyprávěním o jezevčíkovi Herkulovi a také kocouru Winstonovi. Jejím nejnovějším počinem v českém jazyce je třetí kniha s Herkulem s názvem Jezevčíkovy ...

Divadlo

Letní scéna Divadla Ungelt

Již poosmé si mohou příznivci divadla vychutnat komorní letní scénu Divadla Ungelt na hradčanském Novém světě. Divadlo, které patří k nejznámějším a především k nejpopulárnějším u nás, zařadilo do letního programu dvě oblíbené hry, jednu premiéro...

Film

Stále spolu

Stale spolu 200Stále spolu je název nového dokumentárního filmu z koprodukce České televize, který 21. května vstupuje do kin. Diváci se mohou těšit na zajímavý pohled na život jedné rodiny zaznamenaný režisérkou Evou Tomanovou, která citlivým přístupem...