David Stypka se draka NEBOJí

David Stypka se draka NEBOJí

Tisk

Neboj perex28. dubna 2017 vychází nové album Davida Stypky a jeho kapely Bandjeez s názvem NEBOJ. Už teď je v médiích poprask a jméno Stypka se skloňuje v mnoha pádech, naposledy byl s kapelou viděn v Dobrém ránu s ČT, a jak sám uvádí, poskytuje šest rozhovorů denně. Naladila jsem se pohádkově a položila mu tři otázky.

 


 
Nebojíš se?

Nebojím, mám z toho naopak radost. Dokonce v těch televizích můžeme hrát živě, a to je v podstatě přesně to, co chceme dělat. Je fakt, že je teď těch rozhovorů hodně, ale to prostě patří k věci, pokud chceme, aby se lidi dověděli o tom, co hrajeme.

Co se u tebe změnilo za poslední rok? Jsi šťastný? Myslíš si, že člověk potřebuje ke štěstí změnu a odvahu ke splnění svých snů? Honza se taky vydal do světa za štěstím poté, co se rozhodl slézt z pece. Ty jsi udělal to samé a chystáš se na draka nebo to štěstí přišlo k tobě samo?

O tomhle je vlastně celá ta deska. Buď jsem mohl doma kňučet, že hraju málo nebo vůbec, a že by bylo skvělé hrát víc, kdyby... Anebo jsem se mohl přestat bát a vymlouvat a zkusit udělat všechno pro to, abych se tomu, co jsem chtěl odmala dělat, nějak měřitelně přiblížil.

Jestli půjdeš na toho draka a budeš i vysvobozovat princeznu, jak si představuješ svou pohádkovou hudební budoucnost, a na co se mohou posluchači těšit? Staneš se králem?

Na princezny nevěřím. Na draka jo. Je ale dobré nesekat hned zbrkle hlavy. Mít v drakovi přítele a požádat ho občas o možnost jej osedlat mi přijde jako mnohem lepší řešení. Nechci kralovat, chci hrát, zpívat a psát písničky. Přesně na tohle se mohou posluchači těšit...

Neboj

 

Bylo to stručné, ale David nemá čas. Já se taky nebojím. A půjdu si poslechnout novou desku. Takže pak můžete čekat její recenzi :-)

David Stypka (*1979) je frýdecko-místecký hudebník, který zaujal svým charisma, originálními a smysluplnými texty i vynikající podmanivou melodií a sytým medovým hlasem. Jeho netradiční tvorba je nabušená emocemi a dotýká se nejen osobních a vztahových záležitostí, ale i celospolečenských témat. Po první desce Čaruj vyšlo loni v červenci EPJericho, klip k písni Vrány taky, nyní v dubnu přichází Neboj.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Benjamin Kuras: Spisovatel musí umět pátrat a dávat věci do souvislostí!

kuras200Jeho knihy vynikají nesmírnou precizností a mohly by být učebnicí toho, jak má publicista pracovat s informacemi. A právě tomuto tématu jsem se s Benjaminem Kurasem věnovala a vyptala se ho na zákulisí takové práce. Jeho nová kniha Poslední naděje ci...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Alžběta Bublanová: „Život s panikou mě naučil být silnější. Ovládat svůj život a nespoléhat se pořád na někoho.“

alzbeta bublanova 200Alžběta Bublanová za svou prvotinu, povídkovou sbírku Čtyři stěny (2012), získala od Akademie literatury české ocenění Máchova růže. Kromě beletrie se zabývá také psaním recenzí, rozhovorů, fejetonů a článků. Narodila se 8....


Literatura

Historický romantický příběh, toť Pandora

pandora200Nakladatelství Ikar nám v červenci přineslo historický příběh Pandora od britské autorky Susan Stokes-Chapman. Pokud máte rádi historii, starý Londýn a nějakou tu hádanku a do toho zamícháme ještě milostný příběh, máme tu vyprávění přesně pro vás!<...

Divadlo

Divadlo Bolka Polívky baví

Divadlo B Polivky  perexJedním z nepřehlédnutelných pojmů v kultuře České republiky je herec, mim, dramatický autor a divadelní principál Boleslav Polívka. Už léta množstvím nápadů udivuje a baví.

...

Film

Slavoj Žižek píše o filmu

lacrim200Slovinský filozof Slavoj Žižek bývá jednou považován za (neo)marxistu či přímo (neo)komunistu, zabředávajícího do psychoanalytických výkladů, jindy je mu vyčítáno laciné pozérství. Přesto jej časopis Foreign Policy zařadil mezi stovku nejvlivnějších my...