Ohlédnutí za POŠEMBEŘÍ TOUR

Ohlédnutí za POŠEMBEŘÍ TOUR

Tisk

Posemberi 200POŠEMBEŘÍ TOUR je název řady koncertů českobrodské rockové kapely CZ (Celé Znova), které proběhly v první polovině roku na území Pošembeří. Za turné jsme se ohlédli společně s baskytaristou a zpěvákem kapely Stanislavem Potměšilem.


Jak se vám v regionu hrálo?


V regionu rodném, to bylo plodné… řekl by básník. Myslím, že pohoda. Každý koncert v rámci Pošembeří tour byl něčím nebo někým jiný. Klepec a Den země  byl startovací a nikdo asi netušil, jak to celé dopadne a jaké ohlasy budou. Naproti tomu, na závěrečném pohodovém rodinném festivalu Štok Fest jsme již hráli minulý rok a věděli jsme do čeho jdeme. Hradešín, kde jsme hráli druhý koncert v řadě, byl bezva, už jen asi kvůli největší hranici na pálení čarodějnic, co jsme kdo z kapely viděli. A opět lidičky, jež i přes veliké chladno dorazili, byli příjemní a vstřícní až do večerních hodin. (A dali nám buřta.) Přehvozdí  musím malinko vyzdvihnout, ale bude to i  bezvadným počasím a příjemnou atmosférou s nádechem staročeské vesnice, kde to bylo prostě super! Lidé se bavili a  zpívali. A Poříčany - horko, vedro a zase horko. Dětský den - pro děti super a pro nás vedro.

Jaké jste měli publikum?


Publikum bylo na každé akci jiné. Věkem od 1 roku do 99 - ti let, ale všude prostě příjemno.

Posemberi 1


Naplnilo Pošembeří tour vaše očekávání?


Na první naše turné myslím, že OK! Samozřejmě, že chceme větší návštěvnost a víc fanynek! :-) Ale co se povedlo tento rok, může být startovací meta pro CéZetka. A vlastně i pro celý náš region  je Pošembeří tour startovací akcí v  propagaci našeho regionu mezi mladými lidmi v tom dobré slova smyslu.

Jaký koncert se vám považujete za nejlepší?


Nejlepší?? Všude, kde bylo Kounický pivko, trocha té Břežanské ohnivé vody a mošt z Tuchoraze na zapití. Ale asi po pravdě Přehvozdí a jejich výročí 600 let.  Tam bylo doopravdy příjemná atmosféra a bezva publikum.

Plánujete s Regionem Pošembeří o.p.s. další spolupráci?


No, tak plánujeme a myslíme, že snad v trochu větším ražení. Ve smyslu více hudby v podání více kapel a taky tak trochu doufáme, že to přiláká více lidí a tím i více produktů z regionu! A samozřejmě na to všechno budeme potře-bovat velkou podporu nejen od fanoušků, ale také od našich rodin a v neposlední řadě dnes potřebných sponzorů. Takže kdo se hlásí?  Něco možná už na podzim, a doufáme, že si celé tour zopakujeme na jaře v roce 2016. Budeme se snažit hrát v jiných obcích, ale to je ještě moooc brzy.

Posemberi 2


Máte pro své fanoušky nějaký vzkaz?

Kapelník Jirka "Jirca" Václavek slíbil, že půjdeme na podzim do studia natočit novou placku. Máte se na co těšit! Potkáme se na Pošembeří tour 2016. Kde a kdy budeme hrát, najdete na našich webovkách www.celeznova.cz. Vaše CéZetka.  

Petra Ištvániková, Region Pošembeří o.p.s.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Herečka Veronika Kubařová: „Všechny role jsou jako moje děti“

200rozMladičkou Veroniku Kubařovou můžete znát z především z nejen teenagerovských filmů Rafťáci, Ženy v pokušení, Můj vysvlečenej deník či Lidice. Momentálně však tvrdě zkouší v Městských divadlech pražských Markétu. Kterou? Lazarovou! Její premiéra proběhne...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Režisér Viktor Tauš: „Pracovat s Kaiserem a Lábusem je štěstí“

taus viktor 200Režisér Viktor Tauš debutoval autobiografickým filmem o drogové závislosti Kanárek. Můžete si přečíst, jak na tento film vzpomíná a co pro něj znamenal, ale tento rozhovor se točí především kolem jeho ne...


Literatura

Príručka prvej pomoci pre laikov

pomoc200„Znalost a dovednost poskytovat první pomoc se v dnešní vyspělé době považuje za běžný standard základního vzdělání každého člověka“. A táto nová príručka, z vydavateľstva Grada, pomáha získať práve túto znalosť.

...

Divadlo

Svezte se Tramvají do stanice Touha

altDne 5. dubna Divadlo pod Palmovkou uvedlo premiéru legendárního představení Tramvaj do stanice Touha. Silné psychologické drama v exkluzivním hereckém podání pod skvělou režisérskou taktovkou má za sebou už i druhou premiér...

Film

RETRO: Návrat k Rambovi
ImageRambův příběh je známý už velmi dlouhou dobu. Je to už téměř 30 let, kdy byl uveden do kin první díl. I když se může film na první pohled jevit poněkud omšele, vracím se k němu proto, že byla pro jeho natočení použita celá řada (na tu dobu) novátorsk...