Jsem spíš orientovaný na naše zpěvandule, říká Martin Fritsch alias Miss Angelika

Jsem spíš orientovaný na naše zpěvandule, říká Martin Fritsch alias Miss Angelika

Tisk

angelika 200Dělat travesti show, kdy během jednoho večera uvidí publikum na jevišti celou plejádu známých hvězd, není žádná legrace. Něco o tom ví brněnský rodák Martin Fritsch, který už od konce devadesátých let vystupuje jako Miss Angelika. Zatímco v minulosti byl(a) součástí travesti tria XXL, dnes má v programu Hvězdy jako hvězdy vedle sebe mladého zpěváka Patrika Havelku. Kromě řady vystoupení v Česku jim tleskalo rovněž publikum na Slovensku nebo v Rakousku.

 

Jak dlouho se travesti show věnujete a co bylo tím impulsem, že jste do toho šel?
Musím přiznat, že přesný rok si vůbec nepamatuju, ale myslím, že to bylo asi v roce 1997. A celé to vzniklo jako sázka u piva, načež následovalo vystoupení v jedné brněnské hospůdce. A protože to mělo obrovský úspěch a celé se to kupodivu rozjelo, tak jsem v tom kolotoči vlastně do teď.

angelika promo


Vystupujete sám, anebo s nějakou skupinou? A kdo všechno je ve vašem "repertoáru"?
Začínali jsme ve třech jako skupina XXL, název byl odvozen od naší  konfekční velikosti.  Pak nás potkal osud některých skupin a rozpadli jsme se. Já se rozhodl, že budu pokračovat sám. V roce 2008 mě oslovili kluci z ostravského kabaretu Fiesta, zda nechci vystoupit v jejich show. Padli jsme si tehdy do noty a já začal vystupovat i v jejich dalších programech - a je tomu tak dodnes.  

V roce 2013 mi na jednom vystoupeni vešel do šatny takový sympaticky mladík s prosbou, zda by si mohl zazpívat jednu písničku - a od  té doby máme společný program Hvězdy jako hvězdy. Tím mladíkem je Patrik  Havelka, kterého diváci mohou znát například z muzikálů Mamma mia, Zorro a Jesus  Christ Superstar, anebo ze soutěže Hlas Česko-Slovenska, kde byl v týmu  Rytmuse.  

No a koho a co mám v repertoáru? Jsem spíš orientovaný na naše zpěvandule jako jsou Ilona Csáková, Monika Absolonová,  Heidi, Daniela Šinkorová, Lucie Bilá a další.

angelika patrik 2

Kde všude, jak často a při jakých příležitostech vystupujete?
S programem jezdíme po celé naší republice,  ale nějaká vystoupení jsme měli i na  Slovensku nebo v Rakousku. Máme i místa, kam jezdíme každé dva  měsíce. Jinak vystupujeme s naším programem Hvězdy jako hvězdy po  kulturácích, dále na plesech, diskotékách, firemních večírcích, oslavách narozenin a na svatbách. Přes léto nás taky můžete vidět na fotbalových hřištích, jezdíme  jako součást fotbalového tymu umělců a sportovců Menšíkova jedenáctka, který svými  zápasy pomáhá nemocným dětem.

Máte manažera, anebo si všechno ohlídáte sám?
Manažer, to je jistá specifická záležitost. Je těžké najít člověka, kterému můžete plně důvěřovat. Zatím se nikdo takový nenašel, takže si management dělám sám. A je to docela vyčerpávající činnost, takže pokud by se našel někdo  šikovný, ať se ozve.

angelika civil 1


Travesti, to jsou také nákladné kostýmy, botičky, paruky, rekvizity...?
Přesně tak. Na kostýmech a dalších proprietách hodně záleží a nejsou zrovna nejlevnější. Ale mám naštěstí skvělou švadlenku a návrhářku Mirku, která si dokáže poradit snad se vším. Ale k tomu, aby show byla dokonalá, je potřeba více lidiček. Je to třeba Pavlínka, která se stará o naši přepravu, v šatně mi pomáhá s oblékáním do kostýmu, taky se stará o paruky a o dobrou náladu v zákulisí. Součástí týmu je skvělý zvukař Pavol, kterému občas pomáhá jeho syn Michal. Potom jsou to ještě dvorní fotograf Zdeněk, grafik Michal a Pavel, který se stará o tisk plakátů. Nesmím zapomenout ani na Renátu, která se stará o facebookové stránky mého fan clubu. Bez těchto lidí by to šlo velmi těžce a já jim za jejich práci moc děkuji. Současně se jim však musím omluvit za své občasné výbuchy vzteku (smích).

Jak obvykle vypadá váš všední život, když jste doma a nemáte žádné vystoupení?
Tak je pravda, že volné dny si umím užít. Rád zajdu na kafíčko s mou kamarádkou Majkou, se kterou pak proběhneme město. Také se starám o svého pejska Matěje, ale je fakt, že některé dny dokážu proválet v posteli. No a když se chci nechat pobavit já, zajdu na představení Městského divadla Brno.

angelika patrik 1

Foto: archiv Martina Fritsche


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Zavzpomínejte na ikonu spirituálů Evu Olmerovou

200 olmerovaOrganizátoři akce Festival Evy Olmerové zvou všechny, kteří Evu Olmerovou měli a mají rádi, protože si tu vzpomínku zaslouží a splácíme jí tím dluh, protože společnost se k ní ve své době zachovala macešsky. Více přiblížil Martin Arden v to...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Spisovatelka Sylva Lauerová ví, jak zkrotit drzé opice

200lSpisovatelka a básnířka Sylva Lauerová je autorkou, která se rozhodně nebojí otevírat tabuizovaná či hůře stravitelná témata. Ve svých románech i básních se dotýká hlubin lidské psychiky, duchovna, různých podob lásky a sexu, společenských témat. Díky tomu, že ...


Literatura

Nesmrtelná rodina Borgiů opět ožívá, tentokráte v knižní podobě

krev 200Rodina Borgiů nabízí nevyčerpatelnou studnici materiálu na zpracování – ať už se jedná o filmy, seriály či knihy. Nakladatelství Beta představuje historický román z renesanční Itálie, jenž nabízí nový, svěží pohled na tuto nechvalně známou rodinu. J...

Divadlo

Kdo věří pohádkám, ten patří k vítězům...na zámku tě vítá i princ s Popelkou! Fotoreportáž z českobudějovického představení Popelka na ledě.

popelka perexDivácky nejúspěšnější a nejprodávanější muzikál v České republice a Slovensku během Jarního turné 2014 navštívil exkluzivně Liberec, České Budějovice a Ostravu. V sobotu 5. dubna ještě zavítá do Hradce Králové a...

Film

Epizoda ze života sběrače železa dostupná také on-line

epizoda ze zivota sberace zeleza 200Danis Tanović, kdysi proslavený válečnou tragikomedií Země nikoho, se v dramatu Epizoda ze života sběrače železa zahleděl na romskou populaci v současné Bosně. Oka...