Víkend v historických kostýmech 2014

Víkend v historických kostýmech 2014

Tisk

Sternberk kostymy 200Stání hrad Šternberk zve všechny návštěvníky na Víkend v historických kostýmech. Víkend v kostýmech patří mezi nejnavštěvovanější a nejoblíbenější akce roku, proto nemůže chybět v nabídce ani pro 2014.  Festival historického oblečení se odehraje v sobotu 9.8. od 14 do 19 hodin a v neděli 10.8. od 10 do 18 hodin.


Připraveny budou prohlídky hradu, kterým vás provedou stylově oblečení průvodci v dobových kostýmech. Dozvíte se nejen informace z historie hradu, ale i mnoho zajímavého o historii módy. Vstupné na prohlídky je běžné, jako při klasické návštěvě hradu. Podrobnější informace o výši vstupného a prohlídkových trasách naleznete na webových stránkách www.hrad-sternberk.cz.
Nejzajímavější součástí programu bude možnost vyzkoušet si historické kostýmy. K dispozici bude na 50 kostýmů pro dospělé i děti. Chcete mít kvalitní profesionální fotografie? V Hodovním sále hradu bude instalován fotoateliér z olomouckého FotoAteliéru Proměn. Vizážistka a fotografka ing. Jana Berková vám doladí vizáž a doplňky, aby jste měli ty nejlepší fotografie. Dostanete je elektronicky, větší papírové poštou, stejně tak fotoplátna, hrníčky... Netradiční snímky v kostýmech si samozřejmě můžete pořídit i vlastním fotoaparátem a papírové fotografie 10x15 cm si nechat hned na místě vytisknout! Půjčovné kostýmů činí 30,-Kč za osobu, za 4 člennou rodinu zaplatíte 100,-Kč. Na nádvoří hradu bude po celý den k dispozici občerstvení.

Sternberk kostymy


Chcete-li si vyzkoušet a především pořídit si fotografie v historických kostýmech, navštivte v sobotu a neděli  9.-10.srpna 2014 státní hrad Šternberk. Je pro vás připraven program Víkend v historických kostýmech. Více informací naleznete na webových stránkách www.hrad-sternberk.cz. Fotografie v kostýmech si můžete prohlédnout na www.fotoatelierpromen.cz  v sekci exteriér. Těšíme se na vaši návštěvu.


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Goodfellas: „Hudba, kterou hrajeme, je sexem doslova prolezlá!“

altUž jste slyšeli o Goodfellas? O kapele, která natáčela v Kalifornii, protože jeden jejich člen vše prohrál v kasínu a jeho majitel se slitoval? O skvělých kamarádech, kteří posbírali Anděla a Žebřík za objev r...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Muzeum Karlova mostu zve na výstavu skleněných betlémů

sklenene vanoceMuzeum Karlova mostu v těchto dnech zcela zaplnily betlémy. Už tradiční výstava je letos zaměřená na jesličky ze skla. Až do 3. února tak máte šanci vidět například „Vltavský rybí betlém“ známého akvaristy Rachvalíka....


Literatura

Mezi nebem a zemí

Mezi nebem a zemi 200Čekání na zázrak je posledním dílem trilogie Mezi nebem a zemí od Stacey Kade. Jako již v předchozích dvou dílech se i zde celý příběh točí kolem mladé, avšak nesourodé dvojice adolescentů, Alony a Willa, z nichž ona je duchem ...

Divadlo

Smetanova Litomyšl přivítá hvězdnou Dagmar Peckovou a její Mistrovskou lekci

dagmar200V rámci bohatého programu festivalu Smetanova Litomyšl proběhne 26. června v 19 hodin oceňované divadelní představení Mistrovská lekce. Magnetem představení je samozřejmě mezinárodně proslulá pěvkyně Dagmar Pecková, která se představuje ve své první ve...

Film

Popelka se vrací v lepším

pop200Film Popelka (2015) je možná nejpropracovanější a nejlepší zpracování známé pohádky o umouněné popelce a princi. Nic zde nechybí, nic nepřebývá a kromě toho, že je pohádka i vtipná, nechává si svůj drsný a tvrdý charakter.

...