Doreen Virtue a Charles Virtue: Indigoví andělé

Doreen Virtue a Charles Virtue: Indigoví andělé

Tisk

IndigoviAndele perexMatka a syn. Určitě znáte Doreen Virtue a v tomto díle se poprvé představuje českým čtenářům i její syn. Spolu s matkou již napsal dvě knihy a českým čtenářům a milovníkům vykládacích karet se představuje se společným dílem Indigoví andělé.


Dvě předchozí díla se jmenují: The Care and Feeding of Indigo Children a také knihu Signs from Above, ve kterých se dotýká své osobní vlastnosti: Charles je indigové dítě a jeho vnímání by tedy mělo podle všech teoretických pouček býti jiné.

A z tohoto úhlu pohledu mne nejvíce zajímala přiložená knížka

Hledala jsem v ní ty rozdíly, díky kterým poznám, že to není jen rukopis staré dobré Doreen Virtue, ale že tu zasáhl i někdo jiný. Její syn. Nu dobrá… pravda je, že v textu na 55 malých stran se toho příliš poznat nedá a navíc jde o popisky k 44 kartám. Úvod vyniká první kapitolou , kde se tak nějak na vyšší úrovni velmi jemně seznámíte s vnímáním indigových lidí.

„Charles Virtue vytvořil tyto karty zejména pro Indigové dospělé a děti; využil přitom informací „z první ruky“, neboť sám mezi Indigové patří. Zaměřil se na otázky, které jsou pro Indigové lidi prvořadé, včetně jejich emocí, životního stylu, vztahů, sebeúcty a životního poslání. On a jeho matka Doreen vytvořili tento balíček karet a opatřili jej jednoduchou a výstižnou příručkou.“

Je to hodně o andělech, o jemném vedení, o nesmírné trpělivosti a až příliš často o těžkých a úmorných osudech. Další část knihy je už typická pro všechny další, pokyny, jak s kartami pracovat a jednotlivé představení karet. A tady už se to začne hemžit anděly a oněmi poselstvími. Každý z nás si může díky těmto andělům zlepšit svůj život, nasměrovat ho… a k tomu slouží právě tyto karty.

Tak co třeba karta s názvem „Něco si přejte“:

„Po čem nejvíce toužíte? Po čem vaše duše prahne? Tato karta vás žádá, abyste vyjádřili svánejniternější přání a vyslali k Nebesům, místo toho, abyste přesvědčovali sami sebe, že jsou nesplnitelná. Andělé vás vyzývají, ať použijete svou Indigovou moc přitažlivosti. Vytvoříte tak ve svém životě dobro. Což je mnohem lepší než skrývat své sny pod hromadou pochybností. Tohle je doslova úžasná karta, protože znamená, že jste blízko všeho, co si přejete. Stačí vyvinout trochu energetické snahy – a dosáhnete toho!
Je běžné, že obdrží-li člověk zprávu, jako je tato, objeví se u něj nejistota nebo strach. Takže se zhluboka nadechněte a při výdechu ze sebe uvolněte veškerou negativní energii. V tichosti si promluvte se svými anděly a podělte se s nimi o to, po čem v životě toužíte. Vaše přání se buď splní, nebo vám andělé stanoví lepší či vhodnější cíl.“

Tak se přiznám, že při vytažení a přečtení tohoto textu by mne docela ráda, kdybych se dozvěděla o onom andělském záměru hned…. Zda-li mi to andělé poví už při této meditaci s nimi. Snad ano, aby člověk nemrhal časem… Jak vidno i z textu, někdy se při čtení musí člověk zastavit, aby vstřebal čtené a pochopil. Život máme ve svých rukách a díky těmto kartám si možná sami sebe uvědomíme více, své tělo, svou duši, svá přání a své životní směřování.

K tomu, abych posoudila, nakolik jinak píše Charles Virtue, bych potřebovala některou z jeho vlastních knih, které už také vydává ve své domovině. Nezbývá než čekat a rozhodně to budezajímavý čtenářský zážitek. Už v této chvíli mne ponouká ke zvláštním myšlenkám a sice, jak žije ve skutečnosti? Jaký je jeho den a jak doopravdy vnímá svět kolem sebe? Má přítelkyni, není on úplně anděl? Karty jsou krásné a jemné, se stříbrným ořezem, to ještě více evokuje andělský prach, který se kolem nic energeticky vznáší.

A jsou to karty, které jsou pro chvíle pohody a naprostého klidu a uvolnění. Takové „za odměnu“.

Indigoví andělé

indigoviAndele

Anglický originál: Indigo Angel Oracle Cards
Autoři: Doreen a Charles Virtue
Přeložila: Lucie Hovjacká
Originál vydání: Hay House Inc, USA, 2013 České vydání: Synergie Publishing SE, www.synergiepublishing.com
Vydání první
Hodnocení: 85%

Osobní weby autorů: www.angeltherapy.com, www.charlesvirtue.com

( 0 hlasů )


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Filip Homola (KUNG-FUCIU5): „Líbila se mi ta slovní hříčka, to spojení Kung-Fu a Konfucia“

Filip Homola200Filip Homola, člen elektronického projektu Kora et le Mechanix, přichází se svou zbrusu novou identitou aka KUNG-FUCIU5. Na novém albu 16 Little Stories přináší hudbu na pomezí DJingu, lo-fi hip hopu, jazzu a elektroniky.

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Nebourejte dům na Václaváku, žádali ministerstvo kultury

altDesítky lidí se zúčastnily demonstrace proti možné demolici domu stojícího na rohu pražského Václavského náměstí a Opletalovy ulice, který ministerstvo kultury neplánuje vyhlásit kulturní památkou.

 

...

Literatura

Co Lee přinese Ordinace v divočině?

Ordinace v divočině, perexLetošní horka jsou pro můj mozek už tak unavující, že na nějakou složitou literaturu ani nemám náladu. Když jsem zahlédla Ordinaci v divočině, hned ve mně vzbudila zájem. To vypadá na pohodové letní čtení. Nejs...

Divadlo

Divadlo na Vinohradech uvede slavnou detektivku Past na myši

past200Nejslavnější divadelní detektivka Agathy Christie všech dob, to je Past na myši, jejíž premiéru uvede v sobotu 15. října Divadlo na Vinohradech. V překladu Pavla Dominika a režii Jana Buriana se na jevišti objeví Aneta Krejčíková, Ondřej Kraus, Regina Rázlo...

Film

V Českém Brodě se učili filmem a oslaví to festivalem

ucime se filmem 200Učíme se filmem je název projektu spolupráce, na kterém pracují místní akční skupiny z okolí Českého Brodu. Partnerem tohoto vzdělávacího projektu je občanské sdružení Harvest Films, jehož úkolem je odborné pora...