Berchtesgadenské Alpy – tip na nezapomenutelný výlet

Berchtesgadenské Alpy – tip na nezapomenutelný výlet

Tisk

200alpyNemusíte být zrovna příznivcem temné turistiky, abyste navštívili jihovýchodní cíp Bavorska a pohádkové Berchtesgadenské Alpy, které nabízejí pohled do nechvalně známé německé historie, ale i dechberoucí mozaiku nádherné přírody.

 

Můžete navštívit Národní park Berchtesgadensko a jako správný turista se kochat přírodou. Ledovcové jezero Königssee, které se pyšní titulem nejčistší jezero Evropy, je turistům nakloněno – můžete se koupat, zkoušet vodní sporty, projet se na lodičce nebo na ekologických lodí. Ty vás zavezou na ostrov, kde se nachází poutní kostelík Sv. Bartoloměje, ale můžete pokračovat i na druhou zastávku Salet a tam si zajít na nenáročnou procházku k neméně půvabnému jezeru Obersee.

alpy

Turistickým magnetem se v poslední době stalo Orlí hnízdo, neboli Kehlsteinhaus, které se nachází ve výšce 1834m.nm. Musíte však počítat se záplavou turistů. Orlí hnízdo dostal Adolf Hitler ke svým padesátinám, avšak mnohokrát ho kvůli své klaustrofobii a strachu z výšek nenavštívil. Kupodivu toto místo přežilo nálety Američanů a nyní slouží jako výletní místo. Výhled je vskutku neuvěřitelný – za dobrého počasí je viditelnost údajně až 200km. Nedaleko od této pevnosti se nachází velký kříž a kousek dál si můžete zahrát na kamzíky na kamenité okružní cestičce.

 


Tipem na další výlet v této lokalitě může být asi 30km vzdálené, čtvrté největší město Rakouska, Salcburk. Láká jako rodiště Mozarta, ale i na pohádkové zámky a krásně upravené parky. Nebo můžete navštívit nedaleké solné doly v Halleinu. Ale to už je jen na vás!

Autoři foto: Jana Vlčková a Pavel Langer


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Thomas V: „Díky trance music jsem poznal lidi, na které nechci nikdy v životě zapomenout“

thomas 20015. srpna budou účastníci Summerparty svědky hned několika premiér. Na parníku Tyrš se totiž v ten večer představí  tři DJs, z nichž dva budou před větším publikem hrát vůbec poprvé. Nejzkušenější z nich, ostravský BluEye, už letos Tyrše svým vystou...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Tak tohle byla..Velká výzva!

altV sobotu 9. června se na Letné v Praze uskutečnil jednodenní festival Velká výzva, jehož cílem je pobavit, poučit a poukázat na problémy ekologického rázu. Cíle byly skutečně splněny, stejně jako se povedly počasí, koncerty a festivalová atmosféra...

Z archivu...


Literatura

Divoké papíry od Marosi di Giorgio jsou malba textem

Divoké papíry

Marosa di Giorgio (1932-2004) byla Uruguayská poetistka a novelistka. Je považována za jednu z nejznámějších literárních hlasů Jižní Ameriky. Její styl psaní je velmi expresivní a metaforický. Využívá prvky surrealistické i...

Divadlo

Muzikálové herce z JAMU zaujalo dílo španělské řeholnice

hrad v nitru 200Nezvyklou látku si pro inscenaci Hrad v nitru zvolil její scénárista a režisér Dodo Gombár. Nový titul, který připravil se šesti studenty muzikálového herectví Divadelní fakulty JAMU, je inspirován stejnojmenným dílem španělské řeholnice Te...

Film

Captain America: Občanská válka je nabitý akcí od začátku do konce

Kažcaptain america 200dý nový film s nálepkou Marvel je očekáván s obrovským napětím a touhou. Nejinak tomu bylo i u dalšího pokračování Kapitána Ameriky s názvem Občanská válka. A tentokrát se máte opravdu na co těšit.

...