Cyklisté, zamiřte na Luhačovicko!

Cyklisté, zamiřte na Luhačovicko!

Tisk

200cestStinné pěšinky lesních cest i svižné sjezdy po kvalitním asfaltu nabízí cyklostezky v Luhačovském Zálesí. Barvitost místních cyklotras ocení především fajnšmekři, kteří si libují v terénu střídajícím náročná stoupání a prudká klesání. Jednotlivé části tras jsou však vhodné i pro rodiny s dětmi a méně zdatné sportovce. Takový je například okruh kolem Luhačovské přehrady nebo velká část Malého lázeňského okruhu. Jednotlivé trasy jsou velmi přehledně popsány na webových stránkách cyklo.luhacovskezalesi.cz.


Malý lázeňský okruh
Trasa dlouhá 22 kilometrů vede od břehů Luhačovské přehrady k lázeňské kolonádě a dále do Biskupic a Řetechova. Velmi příjemná trasa, která nabízí řadu krásných výhledů i cestu kolem významných budov a míst Luhačovského Zálesí, má střední obtížnost a zvládnou ji i zdatnější děti. Po cestě si budete moci prohlédnout nejen přehradu a koupaliště DUHA, ale také Jurkovičovy stavby na kolonádě nebo bývalé letiště nad Biskupicemi.

cest

Velký lázeňský okruh
Zato velký lázeňský okruh je tu pro větší sportovce. Trasa dlouhá 37 kilometrů vás provede po zpevněných cestách i lesních stezkách a nastoupáte při ní téměř jeden kilometr. Trasa, která vede z větší části stinným lesem, pořádně vyzkouší jezdecké schopnosti každého jezdce a věřte, že se tu rozhodně nebudete nudit.

cest2

Komonecké stezky
Nejtěžší a zároveň nejkrásnější trasa Luhačovského Zálesí nese název Komonecké stezky a půvabný podtitul Kolem kolem Komonce. Trasa není dlouhá, měří pouhých 12 kilometrů. Pokud se ale nebudete po první jízdě cítit syti, můžete to klidně vzít opačným směrem a změřit své síly s Komoneckými stezkami ještě jednou. Čekají vás tu prudké stoupáky, ještě prudší sešupy dolů, uzoučké lesní traily i nádherné výhledy do krajiny.

cest1

Další stezky Luhačovského Zálesí jsou projeté, popsané a zakreslené na webu cyklo.luhacovskezalesi.cz. Najdete tu podrobně popsané cyklostezky, cyklomapu i seznam cyklopointů, kde si můžete kolo umýt, drobně upravit a načerpat síly na další toulání po Luhačovském Zálesí a Resortu Luhačovice.


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Therion: “Jako vždy bude velkým potěšením u vás hrát”

therion 200Tento vzkaz nám předává Christofer Johnsson ze švédské metalové skupiny Therion. Ta je headlinerem festivalu Made of Metal, který se koná 15. až 17. srpna v Hodoníně. Přivezou si novou zpěvačku...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Ještě to promysli. Je důležité vědět, co všechno nevíme

Jeste to promysli perexČasto slýcháme: Mění názory jako ponožky. Kam vítr, tam plášť. Nemít pevný názor je vada charakteru. Adam Grant, americký psycholog, přichází s přesně opačným přístupem, ke kterému dospěl mimo jiné po letech životníc...


Literatura

Podivuhodné příhody Ingrid Winterové – někdy je třeba se zbláznit

pribeh

Ingrid je v jednom kole. Je matka tří dětí, její manželství se ocitlo na mrtvém bodě, ztratilo jiskru a do toho musí stíhat spoustu povinností, o které ani nestojí, ale které nedokáže odmítnout. Třeba bez schůzek rodičovského sdružení – kde se realizu...

Divadlo

Muzikál Jane Eyrová podruhé v Brně

jana Eyre perexPo delší době, tedy přesně po roce, se Hudební scéna Městského divadla rozezvučela muzikálem, který mněl svou první premiéru těsně před zavřením divadel v nastávající pandemii korona viru.

...

Film

Velký Gatsby - aktualizovaný, neaktualizovaný

velky gatsby plakat 200Dalo se předpokládat, že nejnovější adaptace proslulého díla velikána americké literatury Francise Scotta Fitzgeralda neunikne zběsilým komparačním snahám odborné i laické veřejnosti. Zdá se, že věrnost př...