Milujete pálivá jídla? Navštivte Chillibraní!

Milujete pálivá jídla? Navštivte Chillibraní!

Tisk

chillibrani logoFestival milovníků pálivého Chillibraní spojený s Mistrovstvím České a Slovenské republiky v pojídání pálivého jídla Chilližrout se uskuteční 7. září v areálu brněnské přehrady. Co vše zde návštěvníky čeká, se dozvíte v tomto článku.

 

 

Loni se konalo Mistrovství ČR a SR v pojídání pálivého – Chilližrout a na základě jeho úspěchu se k němu přidala akce s názvem Chillibraní. Jejím cílem je seznámit širokou veřejnost s konzumací, pěstováním paprik, osvětlit blahodárné účinky chilli, ale hlavně vytvořit každoroční festival dobrého jídla, pití a zábavy na úrovni.

Návštěvníci budou mít možnost ochutnat světovou chilli kuchyni zprostředkovanou kvalitními restauracemi, jejichž jídelní lístek obsahuje nejen opravdu pálivá jídla a zapít ji dobrým točeným pivem. Čeká na ně také několik stánkových prodejců se zajímavým sortimentem a mohou i získat „Certifikát znalce chilli“. Program je připraven i pro nejmenší.

Vrcholem doprovodného programu pak bude samotné Mistrovství v pojídání pálivého – Chilližrout. Na startu se objeví 35 soutěžících, kterým budou v několika kolech předkládány omáčky nebo čerstvé chilli papričky o malém objemu, ale s velkým obsahem pálivé látky -  kapsaicinu. V počátečním kole to bude omáčka přibližně pětkrát pálivější než je známé Tabasco, ve finálních kolech bude pálivost nad hranicí obranného pepřového spreje. Je již pak na samotném účastníkovi, jak daleko se dostane a kolik toho zvládne. Vítěz obdrží 3000 Kč a dárky od sponzorů.

chillibrani plakat

Co: Chillibraní a Chilližrout
Kdy: 7. září 2013
Kde: Brněnská přehrada, areál lodních sportů, Brno
Vstupné: 20 Kč

Více informací: www.chillibrani.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Nebojte se snít s otevřenýma očima. Nikdy není pozdě

Eva MaškováSpisovatelka Eva Mašková má na kontě již pár knih, nejčastěji detektivek. Je to taková česká Agatha Christie, ráda píše klasické detektivky, kdy co nejvíce napíná čtenáře a dobře psychologicky prokresluje postavy. Kromě to...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

ŽIVÍ MRTVÍ - STARÉ DOBRÉ ČASY

Zivi mrtvi obalka perexPo tom, co se Rick Grimes probere z kómatu po přestřelce se zloději, zjistí, že svět ovládli Zombie. Po cestě z nemocnice potká muže jménem Morgan a jeho syna.

 

...

Literatura

Mýty 6: Domovina

myty 200Další komiks, na který se nemusí zapomenout, je kniha Mýty 6: Domovina. Je to už 34. – 41. část komplexního seriálu o mýtických postavách v Mýtově, v Hollywoodu a dávné Domovině.

...

Divadlo

Ve zlínském divadle se za jízdu pod vlivem alkoholu musí na terapii

Rekondicni jizdy200V čase, kdy do platnosti přichází novela, která rizikovým řidičům jako podmínku k navrácení řidičského průkazu ukládá povinnost absolvovat terapeutický kurz, přichází Městské divadlo Zlín s aktuálně laděnou novinkou Utánképzés ittas v...

Film

Tři bratři se vydali hledat nevěsty

Tri bratri 200Na počátku bylo i z televize známé jevištní pásmo pro děti, poskládané z hudebních variací na čtyři známé pohádky - o Šípkové Růžence, o Červené Karkulce, o Marušce s dvanácti měsíčky a o Budulínkovi. Hudbu složil Ja...