Největší turistický průvodce na světě

Největší turistický průvodce na světě

Tisk

turisticky pruvodce francie 200Srdce frankofila zaplesalo. Nevěřím, že existuje potřebná informace pro návštěvníka této krásné západoevropské země, kterou bychom v publikaci nenašli.




Turistický průvodce po Francii je tedy spíše přípravou před cestou, nikoli průvodcem do kabelky, který na náměstí vytáhnete, když se budete rozhodovat, za kterou památkou se vydáte nyní. Je veliký, objemný a těžký. A také naprosto famózní. Obsahuje úplně vše. Od seznámení se zemí, historií a kulturou, po současné možnosti trávení času v různých oblastech Francie. Po sekci „základní informace“ se dočteme o Paříži. O krásné Paříži, městu lásky.

Každá kapitola je zakončena tabulkou s tipy na nejzajímavější místa. Tady jsem jen u Paříže malinko na rozpacích, asi bych (jako řádně protřelý pařížofil) volila v některých případech jiná. Zoufale mi tu totiž chybí Musée d’Orsay, kde jsou vystavena díla impresionistických malířů, v čele s obrazy Clauda Moneta, a naopak za to nejžhavější lákadlo, které je třeba v Paříži vidět, nepovažuji Palais de Tokyo.

Cennou součástí průvodce jsou mapky všech míst, které byste mohli potřebovat. Jsou popsány vždy francouzsky, třeba Alexandrův most není přeložen a zůstává na mapě zanesen jako Pont de Alexandre III., takže je na místě snadno najdete.

Kniha je rozdělena do kapitol podle regionů. Publikace je maximálně podrobná. V každé jednotlivé kapitole najdete například adresy hotelů s jejich zevrubným popisem, kavárny a restaurace s uvedeným cenovým rozmezím, památky a turistická místa s vyloženou historií a situací ohledně přístupnosti dnes. Co bych snad jen mohla postrádat, jsou fotografie. Několik málo jich na začátku průvodce je. Ovšem kniha je tak vydatná a obšírná (1261 stran!) že je pochopitelné, že tu pro ně nezbývá místo.

Velmi oceňuji to množství práce, které vytvoření takto podrobné publikace muselo představovat. Našla jsem tu úplně vše, co jsem si jen vzpomněla. Na mou letní cestu do Francie je rozhodně první sbalenou položkou.

turisticky pruvodce francie

Název: Turistický průvodce: Francie
Autor: -- (je to průvodce z řady průvodců po světě)
Žánr: turistický průvodce
Nakladatelství: Jota
Rok vydání: 2012
Počet stran: 1261
Hodnocení: 100 %

Zdroj foto: Jota.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Emily D. Beňová: Díky příběhům žiji hodně životů

archiv Emily D. Beňová3

„Píšu dlouho a nedovedu si představit, že bych to nedělala,“ přiznává Emily D. Beňová, autorka řady fantasy příběhů a románů pro ženy. Také vydavatelka a majitelka eshopu 1 000 knih. V současné době p...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Zabavte celou rodinu offline. Kreativní karty přinášejí legraci i vzdělávání

imaglee 200Přemýšlíte nad tím, jak děti v této nelehké koronavirové době odtrhnout od internetu či televize a dopřát jim zábavu i nové vědomosti? Řešením jsou kreativní karty české značky Imaglee, které neslouží jen k rozptýlení, ale pomáhají také s učením,...

Z archivu...


Literatura

Pozor na sovu, která nehouká

sova200První detektivka Samuela Bjørka vyvolala obrovskou senzaci. Aby taky ne! Silný příběh s mnoha zápletkami a rozuzlením, které vyrazí dech, to každý autor hned na poprvé nezvládne. Jenže teď přichází další kniha, další díl a s ním spojená velká očekávání. J...

Divadlo

Divadlo na Vinohradech uvede slavnou detektivku Past na myši

past200Nejslavnější divadelní detektivka Agathy Christie všech dob, to je Past na myši, jejíž premiéru uvede v sobotu 15. října Divadlo na Vinohradech. V překladu Pavla Dominika a režii Jana Buriana se na jevišti objeví Aneta Krejčíková, Ondřej Kraus, Regina Rázlo...

Film

Festival francouzských filmů představí i koprodukční díla

FFFOd středy 21. listopadu do středy 28. listopadu 2018 se v Praze (a rovněž Brně) představí v pořadí již 21. FESTIVAL FRANCOUZSKÉHO FILMU. Nabídne široký výběr uváděných titulů, od těch, které se v českých kinech už uvádějí (či teprve uvádět budou), až k těm ně...