Zlín má své kulinářské centrum CHEF

Zlín má své kulinářské centrum CHEF

Tisk

chef zlin200Před měsícem se ve Zlíně otevřelo jeho první kulinářské centrum CHEF. Kurzy vaření nejen pro širokou veřejnost, ale i profesionály, jsou zcela nově k dispozici přímo ve Zlíně!

 

 

Kulinářské centrum CHEF se rozkládá na ploše 210 m2 ve 42. budově areálu Svit. Prostor je opticky rozdělen na 2 části - na školu vaření a na multimediální prostor. Pod vedením profesionálního kuchaře si ve škole vaření může zlepšovat své dovednosti až 12 zájemců najednou. Poslouží jim k tomu, kromě prostorného vařícího ostrova s deseti dvouplotýnkami, také další špičkové produkty známých značek Gorenje, Kenwood a DeLonghi.

chef zlin1

V průběhu dubna můžete navštívit kurzy Maso, maso, maso, Thajsko I., Staročeská kuchyně v moderním pojetí či například Fany dezerty pod vedením Milana Macháčka. Ten je dlouholetým propagátorem kvalitní gastronomie a nezapomíná přitom na regionální suroviny.

chef zlin3

Těší se na vás tým pečlivě vybraných šéfkuchařů a lektorů! Na své si přijdou nejen vyznavači tradiční české kuchyně, ale i milovníci specialit z celého světa.

chef zlin2

Pro více informací o centru CHEF a jeho nabídce, navštivte www.chefzlin.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Iva Pekárková: „Pro předlohy postav knihy S orlem na zádech jsem tlumočila dva roky.“

Iva pekarkova200Iva Pekárková (* 15. února 1963, Praha) je je česká publicistka, prozaička a překladatelka z anglického jazyka. Autorka vystudovala přírodovědeckou fakultu v oboru mikrobiologie a virologie. Před tím, než školu dokončila, emigrovala do ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Opustit klec a milovat svou práci

vydelavejte 200Motivačních knih, které slibují totální změnu života a k tomu navíc super plat, je mnoho. Je jich zřejmě tak velké množství, protože asi není nikdo, kdo by s radostí vykonával práci, která ho nebaví a nenaplňuje. Nicméně málokdo z nás je ...


Literatura

Jaká tajemství ukrývá zámecká zahrada?

Zahrada taju perexPíše se rok 1916. Aby dvanáctiletou Kláru rodiče ochránili před válkou, pošlou ji na anglický venkov k příbuzným. Teta a strýc, kteří vždy byli přátelští, se ale najednou ke Kláře staví zády. Nechtějí se s ní bavit, nechtějí, ab...

Divadlo

Blackbird

200divNárodné divadlo uviedlo 18. októbra v divadle Kolowrat v Prahe hru Blackbird podľa námetu Davida Harrowera. Hlavné postavy si zahrali Jiří Štěpnička ako Raymond a Jana Pidrmanová ako Una a vedľajšiu postavu dievčaťa stvárnila Matylda Blattná.

...

Film

3KINO se k nám vrací již po desáté

3KINO perexPřehlídka středoevropského filmu 3KINO FILMFEST, letos pořádaná již po desáté, patří ke vzácným příležitostem seznámit se s (nejen) filmovou tvorbou našich severních, východních i jihovýchodních sousedů – už jen proto, že jak polské, tak maďarské fi...