Drobný a Sypal sypou historky jako z rukávu a k tomu báječně vaří
Banner

Drobný a Sypal sypou historky jako z rukávu a k tomu báječně vaří

vip prostreno drobny sypal 200Vyrovnaná soutěž pokračuje. Tentokrát bude pomyslný míček pouze na pánské straně hřiště. Herec Jaroslav Sypal vsadil na zajímavé a příjemné prostředí Duchcova, spojeného s posledními roky slavného svůdníka Giacoma Casanovy, a stylový zámecký jídelníček. Poslední hostitel Milan Drobný zase na rustikální prostotu myslivecké chaty a především na své kuchařské, muzikantské a bavičské kvality. Kdo z pánů bude lepší a kdo ve čtvrtek vyhraje zájezd k moři? Uvidíte večer na Prima family!

Jaroslav Sypal a jeho chateau cuisine

Herec Jaroslav Sypal pozve své hosty do Duchcova do domu, kde se nachází malé divadlo. Takže možná bude i nějaká exhibice. Milan Drobný by si dal dietní kachničku, a to mu skoro vyjde, protože bude krůta s bramborovými šiškami. A podle Casanovy, který na zdejším zámku u hraběte Valdštejna dožil a napsal tu svá nejlepší díla. I Giacomo byl skvělý kuchař. Menu je zámecké – učiněná chateau cuisine: Plněná vejce po zámecku večeři zahájí, Polévka hraběnky Marie Anny je vývar s kořenovou zeleninou a nočky, krůta podle známého italského svůdníka bude na jablkách a nakonec hosté slupnou ještě „Smetanový mls hraběte Valdštejna“. Jaroslavovi bude k ruce spřátelená pomocnice Maruška. „Těším se, protože to je starej nervák, takže jsem zvědavej, jak ponese tíhu toho večera,“ říká trochu zlomyslně kolega Ladislav Županič, který z vlastní zkušenosti ví, že to není nic lehkého.

vip prostreno sypal1

Prý se už těší na klasický zelný salát, který je sice koupený, ale hostitel slibuje, že je výtečný… „Jestli to bude salát k sladkýmu jídlu, tak je vůl,“ vnímá to opačně zpěvák Milan Drobný. Změní nakonec názor? „Giacomo Casanova byl velký svůdník, tak doufám, že i to jídlo bude svůdný,“ říká milovnice historie Saskia Burešová. „To byl velký kanec, v tom jídle bude něco na potenci,“ žertuje zpěvák, který si žádné servítky nebere. A protože Saskia ví, „že Valdštejn byl mlsoun, tak dezert bude asi dobrý,“ věří. „A se šlehačkou“ – strefí se. Zdá se, že vařená vejce hned zkraje rozvazují celebritám jazyk. „To je škoda pro diváka, asi by si užil, ale mnoho těch historek se nedá bohužel publikovat,“ směje se Saskia, která partu rozhodně netrhá. „Je důležitá věc, že si máme pořád co říkat,“ těší VIP společnost Ladislava Županiče. „To je stejné jako v manželství,“ myslí si. „Krůta byla bez chybičky,“ pochválí také hlavní chod milovník drůbeže a lehké kuchyně. „Až to uvidí tvoji blízcí, budou to po tobě také chtít,“ varují hosté úspěšného kuchaře. „Já občas doma vařím, ale nemůžu vařit se ženou, radši každý sám,“ přiznává Jarda Sypal, jak to s jeho partnerskou spoluprací v reálu vypadá. Ten má v rukávu ještě jedno překvapení. Nakonec se prostřednictvím divadelního představení přijde na naše herce podívat i sám Giacomo Casanova. A hladoví tentokrát herci určitě nebudou…

vip prostreno sypal2
Milan Drobný a jeho poslední leč na myslivecké chatě

„Jak znám Milana, to je velký žertéř, tak to bude něco neobvyklého,“ představuje si Saskia Burešová poslední večírek u zpěváka Milana Drobného. „Není to žádný troškař, očekávám aspoň pět chodů,“ maluje si hostinu půvabná dáma. Nakonec je prostředím trochu zklamaná. Čekala romantickou hájovnu, ne loveckou chatu. Scéna poslední večeře připomíná Slavnosti sněženek, bude se také podávat zvěřina? Spíš moderní odlehčená kuchyně, pouze lesní plody v dezertu korespondují s trofejemi na zdech. Saskia považuje Milana za velmi zdatného kuchaře, doufá, „že nebude mít čas ani se nadechnout a prodlevy mezi jídly nebudou." Zpěvákovi bude v kuchyni pomáhat kamarád, textař Vítek. Na slibném menu zapracovala fantazie. „Jídelní lístek zní skoro, jako kdybych četl poezii, teď je otázka, co z té poezie bude,“ žasne nad jídelníčkem včerejší kuchař Jarda Sypal.

vip prostreno drobny1

Všudypřítomné trofeje nedělají moc dobře ani tomuto milovníkovi zvířat. „Mrtvolky na stěnách nemusím a pořád jsem měl dojem restaurace z padesátých, šedesátých let,“ říká i Ladislav Županič. Hlavní je ale jídlo. „Do vašeho pupku žhavý pozdrav z pupku“ naznačuje, co je hlavní surovinou polévky: hovězí pupek. Hostitel vsadil na všeobecně oblíbené kvalitní maso, bude svíčková vepřová i hovězí, divočina kupodivu chybí. Předkrm „Růžolící panenka“ odpočívá na zeleném polníčku, dokud ji hosté nadšeně nesnědí, následuje rafinovaná svíčková rolka s cuketovým povijanem. „Nejlepší vývar uvařil Milan Drobný,“ tvrdí po polévce Saskia, která už má srovnání. „Dřív se děti posílaly do ozdravovny, já bych je posílal do VIP Prostřeno,“ směje se Jarda Sypal s ohledem na tu baštu, co následuje. „Hlavní chod měl opět nejlepší Milan,“ pokračuje v ovacích herec. Všem zachutnala i cuketová rolka z listového těsta a šťouchané brambory. „Dobře to dělal, dobře,“ uznává kolega Županič. „A Jarda konečně neřve, ono se dá blbě řvát a přitom jíst,“ dělá si legraci ze souseda u stolu. Hostitel se dme pýchou a upřímně se raduje. Inu sportovec – soutěživý typ. A čím své hosty pobaví? „Bylo jasné, že musí něco zazpívat, protože zpívá dlouho a dobře,“ nepřekvapí zvolená zábava „napříč žánry“ Saskii ani ostatní. Překvapí ji nevšední chuť dezertu? Kdo uhádne, co se vařilo v mléce na vanilkový krém? A kdo dostane nejvíc bodů a pojede na zájezd k moři?

vip prostreno drobny2

Příště uvidíte:

Po třech mužích a jedné dámě se poměr VIP hostitelů obrátí. Tentokrát se můžeme těšit na jednoho muže a tři dámy. Své soupeřky pohostí mladý artista Jiří Berousek, díle uvaří zpěvačka Marcela Březinová a herečky Míša Kuklová a Daniela Šinkorová.

Zdroj: Prima FTV



Související články:
Nejnovější články:
Starší články:

 

Přihlášení



Banner

Tapír

  • Tapír č. 1-2020
    Od 9. ledna vychází další číslo našeho humoristického časopisu TAPÍR. Můžete se těšit na: – Rozhovor s Josefem Stehlíkem, sochař a kreslíř...
  • Výstavy v lednu 2020
    Zveme vás na dvě výstavy, které jsme naplánovali hned na začátek roku 2020. PRVNÍ výstava se uskuteční ve sportovní hale...
  • Tapír 6-2019 na listopad a prosinec
    Od 30. října vychází další číslo našeho humoristického časopisu TAPÍR. Můžete se těšit na: – Rozhovor s Jiřím Werichem Petráškem – Tapír v pivovaru...

Rozhovor

Berdík, revoluce v pěstování zeleniny. Nová éra městského zemědělství začíná

Berdik perexJe tady jaro a to už je nejvyšší čas, aby se milovníci čerstvé zeleniny poohlédli po nějakých sazeničkách nebo semínkách a dali se do práce. Taková doma vypěstovaná rajčátka nebo mrkev jsou přeci jen voňavější a chutnější, než ty ze supermarket...

Hledat

Chaty s osobností

Čtěte také...

Týdeník Naše rodina slaví padesátiny

NR perexPůlstoletí existence, to už je náležitý důvod k oslavě a právě padesátky se dočkal tradiční český týdeník Naše rodina. Za dlouhých a pohnutých padesát let svojí existence prošla Naše rodina různými údobími, které se odrazily na tom, o čem psala nebo...


Literatura

Anita Blakeová popatnácté – Harlekýn

Harlekyn perexHarlekýn, to slovo se svůdně převaluje po jazyku a přímo evokuje cosi neuchopitelného, až erotického. A přece, název této knihy má mnohem blíž k násilí, než erotice. Nevěříte? Čtěte směle dál!

Divadlo

Nechte se pohltit světem současného umění na listopadovém Veřejném domě v MeetFactory

meetfactory 200MeetFactory Interaktivní divadelně-zážitková hra, výstava o věčném opakování neopakovatelného, experimentální elektronika nebo dechberoucí performance, to vše a ještě mnohem víc vás čeká na listopadovém Veřejném domě. Budete proplouvat ...

Film

ČT nachystala nový kanál pro děti a na něm Děsivé dějiny

Desive dejiny CTD 200Česká televize už láká zájemce jak na kanál speciálně sportovní, tak speciálně zpravodajský. Na konci srpna zprovoznila další, určený především dětem: ČT :D (a ponechme stra...