WiFič VEN!

WiFič VEN!

Tisk

wific ven 200Ve dnech 12. a 13. září se v Bílovicích 519 u Uherského Hradiště uskuteční venkovní setkání s názvem WiFič VEN! Netradičním způsobem se tam otevře charismatické prostředí výrobního areálu se svéráznou atmosférou, a to nejen prostřednictvím expozic designu v dopravní infrastruktuře, ale i venkovního nábytku, kempových autovestaveb a dalších volnočasových potřeb pro život venku. A rozhodně je na co se těšit!

Bývalé zemědělské družstvo zadaptované do moderního areálu, kde se tvoří, navrhuje, konstruuje a vyrábí, se stane festivalovým areálem se scénami a galeriemi. Prostory mezi výrobními halami se promění v gastrozónu. V březovém hájku v centru areálu bude výstava ,,mmcité+ uvádí…”. V lakovně je připravena výstava studia designcité+ pod názvem „Měřítka designu”, které představí procesy navrhování vybraných projektů.

Součástí akce je odborný seminář na téma ,,Veřejný prostor a dopravní infrastruktura”. Proběhne v pátek 13. 9. od 11h. Šéfdesigner Radek Hegmon říká: Design v dopravní infrastruktuře je ještě stále opomíjený. Rádi bychom pomohli tomu, aby si ho začala všímat laická i odborná veřejnost.” Seminář bude moderovat novinář Petr Vavrouška, který otevře diskusi o domácích projektech a připomene významné realizace. Například část obchvatu Třince lemuje originální protihluková zeď Noba digi z černého podkladu, který tvoří slisovaný granulát z recyklovaných pneumatik vystupují barevné čtverce, které připomínají design počítačové grafiky. Před ní není kvůli hluku z projíždějících automobilů slyšet vlastního slova, za ní je ale příjemný klid.

wific ven noba digi nebory

WiFič VEN! přinese čtyři vernisáže

Na výstavě „mmcité+ uvádí…” konané v hájku budou k vidění konkrétní příklady již zrealizovaných projektů v dopravní infrastruktuře.

Výstava v lakovně nese název Měřítka designu”. Studio designcité+ - ,,myšlenková dílna” představí čtyři projekty od prvotního nápadu až po samotnou realizaci.

Ve čtvrtek večer představí své pojetí aktů fotograf Dušan Tománek v galerii ŠATNY výstavou ,,Naostro”.

Čtvrtá výstava nese název ,,Nestour po Slovinsku” a je od fotografa Jiřího Thýna. Fotky, ilustrace a zápisky z cesty budou instalovány přímo v CAMPu. Dokumentární fotografie byly umělcem pořízeny během cesty po Slovinsku, kterou společně podnikl se svou rodinou ve vypůjčené dodávce s kempingovou vestavbou Nestbox od značky Egoé. Jeho děti zaznamenávaly cestu pomocí deníkových zápisů a ilustrací, které budou součástí výstavy.

wific ven vernisaze

Nebudou chybět ani koncerty

Připravena jsou i vystoupení populárních českých hudebníků Michala Malátného, DJ Mardoši, kapel Mňága a Žďorp, Umakart, Korben Dallas, Hrubá Hudba, Komorous a Gingerhead. Se zajímavými hosty přijede vést rozhovory moderátorka Lucie Výborná.

Gastrozónou s vybranými specialitami nás provede herec Lukáš Hejlík. Nachystaná je i oblíbená výtvarná dílna pro děti. Ballin‘ Zlín zaujme náctileté streetballem, parkourem a street dance. Nebude chybět ani ukázka streetové módy, dílna úpravy oděvů nebo oblíbené zaplétané účesy.

wific ven mnaga

Zajímavé lákadlo čeká na ty, kteří si rádi čtou nejen o designu. Redakce Magazínu 519 na setkání WiFič VEN! vypustí do světa své čtvrté číslo – pracovně pojmenované jako „revoluční“.

WiFič VEN! je mimořádnou příležitostí nahlédnout do zákulisí navrhování a výroby prvků pro veřejný i soukromý prostor.

Přímo v areálu bude možné kempovat!

Více informací: https://www.wificven.cz/

Zdroj foto: WiFič VEN


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Sebastiána I., královna Zlínského Majálesu : „Snad jsem pořád stejně super jako dřív!“

sebastiana 200Zlínský Majáles se kvapem blíží a my vám přinášíme rozhovor s loňskou královnou Majálesu Sebastiánou Hájkovou, která letošní klání organizuje. Co musíte udělat, abyste se stali králem či královnou Majálesu a...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

TAROTSKOP pro rok 2020 pro jednotlivá znamení: Co nám bude za patami? se Symbolonem

Symbolon perexKaždý rok s sebou nese nějaké téma, které máme za patami, je neodbytné a nedá pokoj, dokud se s ním nějak nevypořádáme. A tímto okem, možná pro někoho nepříliš příjemným, se podíváme na rok 2020. Aneb odhalíme jeho slabou stránku, téma, ...

Z archivu...


Literatura

Lužanská mše Valji Stýblové

Luzanska mse 200Ty čtyři svazky mi ležely na nočním stolku mnohem déle, než tomu bývá u jiných knížek. Ne snad proto, že bych se bála kvality, naopak. Autorka Valja Stýblová byla jasnou zárukou příjemného čtení. Šlo o čas a pohodu. Cít...

Divadlo

Moravské divadlo Olomouc chystá premiéru Lišky B. v dramatizaci Miroslava Krobota

Liska200Jedním z vrcholů sezony Moravského divadla Olomouc bude 19. ledna 2024 premiéra inscenace Liška B. Jak známo, Těsnohlídkovy povídky o mladé lišce, které vycházely v novinách, zaujaly už před sto lety i věhlasného Leoše Janáčka, pro něhož se staly libre...

Film

Opět zavládne Scandi

Scandi 2024 perexS každoročně pořádanou přehlídkou severské filmové tvorby SCANDI se setkáme i letos, a to opět zásluhou distribuční společnosti Film Europe. Všechny zařazené snímky zakoupila pro tuzemské promítání, takže je v příštích měsících budou m...