Pěstování rakouských vín jako kulturní disciplína

Tisk

degustace perexRakouská bílá vína z regionu Wachau (Domäne Wachau) a červená z regionu Burgenland (Weingut Temer) představila v karlínském butiku mARTina Dana Malířová ze společnosti Malvino.

 

 

Z bílých vín pozvaní ochutnali dvojí Veltlínské zelené, Ryzlink rýnský a Muškát žlutý, z červených Zweigeltrebe a Heideboden (Zweigeltrebe, Frankovka a Vavřinec).

degustace 2

Wachau leží podél Dunaje, zhruba osmdesát kilometrů od českých hranic a daří se tam především bílým vínům. Vinařství Domäne Wachau je rozloženo zhruba na 450 hektarech. Roste tam také mnoho meruněk a vždy v červenci se koná meruňkový festival, v rámci kterého mohou zájemci ochutnávat i vína.

degustace 3

Burgenland je rozložen na jihovýchodní části Rakouska a daří se tam, díky množství sluníčka, především vínům červeným. Vinohrady rodiny Temer leží na slulnečné straně okraje Neziderského jezera. Pěstování vína má přísné parametry a bez nadsázky je lze nazvat kulturní disciplínou.

Foto: autorka

www.malvino.cz 


 

Zobrazit další články autora >>>