Také letos proběhne v Kroměříži Neslýchaně zábavný večer

Také letos proběhne v Kroměříži Neslýchaně zábavný večer

Tisk

Kromeriz foto perex1Poradenské centrum pro sluchově postižené Kroměříž, o. p. s. pořádá v letošním roce už třetí ročník Neslýchaně zábavný večer, který bude vyvrcholením Týdne sluchově postižených ve Zlínském kraji. V rámci večera, který proběhne v pátek 14. září v Domě kultury v Kroměříži, vystoupí řada známých umělců.

 


Seznámit veřejnost, ale třeba i politiky či úřady s životem osob se sluchovým postižením, s jejich problémy i údělem denně překonávat překážky, které jsou pro lidi bez handicapu samozřejmostí – takové jsou hlavní cíle Týdne sluchově postižených ve Zlínském kraji, který ve dnech 10. - 14. září 2017 připravilo Poradenské centrum pro sluchově postižené Kroměříž.


Osvětová kampaň se jako každý rok koná při příležitosti Mezinárodního dne neslyšících. Program, který se uskutečni jednak přímo v sídle poradenského centra na Hanáckém náměstí v Kroměříži, jednak v jiných důstojných prostorách, se pravidelně setkává s velkým zájmem veřejnosti.  

Kromeriz foto perex


Pro letošní rok chystá poradenské centrum v Kroměříži nejen dvě zajímavé přednášky (Jak na sociální dávky a Historie Českomoravské jednoty neslyšících), ale i další akce – zatímco v úterý 11. září je v plánu zájezd do Osvětimi, ve čtvrtek 13. září proběhne návštěva Biskupské mincovny v Kroměříži.


Týdenní program vyvrcholí 14. září ve velkém sále Domu kultury v Kroměříži slavnostním společenským večerem originálně nazvaným Neslýchaně zábavný večer. V hvězdně obsazeném programu vystoupí Leona Machálková, herec a šansoniér Jiří Bartoň, kouzelník Pavel Kožíšek, hudební formace Karel Gott revival Morava, bubeník Hanz Sedlář, členové Divadelního spolku Kroměříž, děti z hudební školy D-Music Kroměříž a velká legenda – zpěvačka Yvetta Simonová, která slaví letos významné životní jubileum.   

Kromeriz foto 1


Silným zážitkem jistě bude umělecké tlumočení písní do znakového jazyka skupinou Hands dance z Brna. Celým večerem bude provázet moderátor Aleš Cibulka.  


Měli byste vědět
Neslyšící a nedoslýchaví mají velmi omezený výběr z nabídky různých společenských a kulturních akcí. Společné návštěvy programů, například filmových a divadelních představení, koncertů a podobných akcí, předkládají komunikaci uzpůsobenou neslyšícímu (znakový jazyk, simultánní přepis).  


Stávající situace v této kulturní oblasti však s takovým typem znevýhodnění návštěvníků většinou nepočítá, což přispívá k vydělování sluchově postižených z většinového kulturního a společenského života.


Realizaci projektu Neslýchaně zábavný večer považuje poradenské centrum za velmi důležitou součást naší usilovné snahy o propojení světů slyšících a sluchově postižených lidí.


Foto archiv


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Pavlína Křivánková: „Důležitým tématem knihy byla i snaha ukázat, že problémy nebývají černobílé.“

pavlina krivankova200Pavlína Křivánková strávila na Valašsku, kde se odehrává i děj její prvotiny, celý svůj život. Malebná krajina zdejších kopců a přímá povaha lidí ji upoutala natolik, že jí zůstane věrná nejspíš napořád. V profesním životě prošla...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

S anděly i bez nich na sviňu svět

Andele 200Josef Prokeš v roce 2008 vydal knihu povídek Na sviňu svět. Povídky z Brna a okolí, malými detaily propleteny jedna do druhé. V roce 2014 Prokeš knihu rozšířil o teoretickou část, která se zabývá vnímáním textu jednotlivými čtenáři a do praxe pak t...

Z archivu...


Literatura

Britské letectví potřebuje pomoc. Na výzvu odpovídá i řada žen. Mohou se vyrovnat mužům?


Holky od spitfiru perexDruhá světová válka zuří naplno po celém světě a britské letectvo začíná pociťovat nedostatek pilotů. Ti nejlepší umírají při bojích s Luftwaffe a není nikdo, kdo by je mohl nahradit. Na výzvu velitelství se ale k...

Divadlo

Tomáš Baťa ožil prostřednictvím Gustava Řezníčka

bata-tomas 200Městské divadlo Zlín nechalo ožít Tomáše Baťu, ševce, podnikatele, starostu, jednoduše velkou osobnost nejen českých dějin. Nesnažilo se o žádnou životopisnou hru ani nudný výklad, šli na to po svém a velmi dobře. Režisér Dodo Gombár a př...

Film

Filmová sci-fi novinka Ex Machina

Exmachina 200Je novinkou letošního roku a fanoušci sci-fi si můžou pomalu odpočítávat dny do 30. 4. 2015, kdy tento film má, díky společnosti CinemaArt, v České Republice svoji premiéru.

...