Klíč k památkám – program pro věrné návštěvníky pokračuje i letos

Klíč k památkám – program pro věrné návštěvníky pokračuje i letos

Tisk

klic k pamatkam 200Také letos pro všechny zájemce o památky připravil Národní památkový ústav program pro věrné návštěvníky, k němuž se připojilo na sto třicet hradů, zámků, klášterů a dalších památek státních, městských i soukromých.

 

 

Princip programu je podobný jako v minulých letech; za pět vstupenek může každý návštěvník získat šestý vstup zdarma. Vstupy jsou registrovaným účastníkům zaznamenávány formou tzv. papírových nebo mobilních klíčů (mobilní aplikaci si můžete stáhnout na portálu www.klickpamatkam.cz.

klic k pamatkam logo


Klíč k památkám je věrnostní program a informační portál s mobilní aplikací určený návštěvníkům památek.
Vztahuje se na vybrané památky ve správě Národního památkového ústavu a jeho partnerů, které jsou přístupné veřejnosti.
Seznam památek zapojených do programu je k dispozici na webu klickpamatkam.cz.
Nástroji věrnostního programu Klíč k památkám jsou papírový klíč (papírový pas opatřený unikátním QR kódem), nebo mobilní klíč (elektronický účet s přiděleným unikátním QR kódem).

klic k pamatkam 1


Držitel papírového klíče získá v pokladně památky zařazené do věrnostního programu Klíč k památkám kredit na základě pořízení vstupenky pro jednu osobu na prohlídkovou trasu s průvodcem formou načtení unikátního QR kódu umístěného na vnitřní straně papírového klíče. Držitel papírového klíče může obsluhu pokladny též požádat o udělení razítka.
Držitel mobilního klíče získá v pokladně památky zařazené do věrnostního programu Klíč k památkám kredit na základě pořízení vstupenky pro jednu osobu na prohlídkovou trasu s průvodcem formou načtení unikátního QR kódu zobrazeného na svém mobilním zařízení (chytrém telefonu, tabletu apod.).

klic k pamatkam 2


Po načtení pěti kreditů, respektive udělení pěti razítek v průběhu ne více než dvanácti po sobě jdoucích měsíců získává držitel papírového nebo mobilního klíče nárok na volný vstup do jedné z památek zařazených do věrnostního programu podle svého výběru. Kromě věrnostního programu pro individuální návštěvníky památek nabízí Klíč k památkám také projekt pro školy a další instituce pracující s dětmi a mládeží ve věku od 6 do 15 let nazvaný Klíč pro školy. V rámci organizovaných zájezdů mládeže mohou účastníci čerpat čerpat 50% slevu ze sníženého tarifu vstupného. Více o tomto programu a podrobná pravidla naleznete na stránkách Klíče pro školy. Projekt Klíč k zážitkům umožňuje registrovaným účastníkům programu Klíč k památkám další výhodnou slevu u poskytovatelů služeb v oblasti cestovního ruchu, kteří mají provozovny v blízkosti památkového objektu. Návštěvníkům památek účastnícím se věrnostního programu, tedy držitelům tzv. papírového či mobilního klíče, nabízejí slevu ve výši nejméně 10 % z ceny vybraných služeb či zboží.


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

S Hamletem jsem prožil neskutečně krásné chvíle od prvního dne, říká herec Petr Kubes

kubes perexNa jevišti Moravského divadla v Olomouci patří Petr Kubes k nejvytíženějším hercům. V této sezóně se objevuje hned v několika titulech, vedle komedií a muzikálu Šakalí léta jsou to také dvě Shakespearovy hry - Hamlet, kde hraje titulní roli, a B...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Aleje kolem polních cest poskytnou stín i ovoce

Aleje perexMáte raději, když jdete v létě po polní cestě a vytrvale Vám praží slunce na hlavu nebo se raději procházíte ve stínu stromů a sem tam schroupnete i nějaké jablíčko?

 

...

Z archivu...


Literatura

Isabelle Autissierová: Náhle sami

nahle sami200Jen těžko si můžete představit to, co zažívají Louisa a Ludovic. Z pohodlí luxusních bytů a zaměstnání, která umožňují bohaté rozvíjení nákladných koníčků, mezi něž patří i tohle cestování, se ocitají ve studené zemi, skály, suché trávy, tučňá...

Divadlo

Šestnáctá Flora nabízí desetidenní porci divadla

altCelkem osm scén bude hostit 16. ročník mezinárodního festivalu Divadelní Flora, který se tentokrát v Olomouci uskuteční 10. – 20. května. Tradiční nesoutěžní přehlídka divadelní tvorby českých i zahraničních soubor...

Film

Robotická figurka sjednává pořádek

altRobocop je člověk, který byl po těžkém zranění voperován do úplně nového mechanického těla. Při té příležitosti z něj udělali kulkámvzdorného, disciplinovaného… perfektního policistu, který jezdí ulicemi a zajišťuje zákon a pořádek.