Alfa a omega: fenomenální zakončení série Zámek a klíč

Alfa a omega: fenomenální zakončení série Zámek a klíč

Tisk

zamek 200Nakladatelství Comics Centrum vydalo v dubnu hned dva díly Zámku a klíče, pětku Časohrátky a závěrečný svazek s poněkud zlověstným názvem Alfa a omega. Dočkáme se nervy drásající zakončení, kde nebude nouze o zvraty, napětí a nepředstavitelné šílenosti s klíči.



Joe Hill (* 1972) má na kontě v češtině tyto knihy: romány Rohy, Černá krabice, Vánoční říše a hororovou sbírku povídek Bobby Conroy vstává z mrtvých a další strašidelné příběhy. Spolu s Gabrielem Rodriguezem (* 1976) začali v Americe v roce 2008 vydávat jednotlivé díly série Zámek a klíče, jež byly pravidelně nominovány na ceny Eisner Awards a British Fantasy Award.

Šestý díl ukončil příběhy Zámkových a na jednu stranu je to hrozná škoda, že se nedočkáme další imaginace sehrané dvojky Hill – Rodriguez, na stranu druhou vytvořili kompaktní kouzelný svět se silným příběhem a předvedli nám intenzivní zakončení. Dle mého názoru si v rámci příběhu a zvolených hlavních postav vyhráli s potenciálem klíčů na maximum a dokázali bravurně vybalancovat svět fantastiky a svět rodiny a přátelství, tedy ukázat emoce.

Zamek6 10

Celou tuto sérii bych doporučila lidem a čtenářům, kteří vnímají komiksy a grafické romány jako něco podřadného, nebo jako něco, co se hodí jen pro mladé čtenáře, tedy děti. Vzhledem k množství textu, neokoukanému tématu a dokonalému přenesení pocitů na papír bez využití jiné techniky než kreslířské, si Zámek a klíč zaslouží alespoň to, aby si tuto ságu přečetli i zarytí komiksoví skeptici.

Název: Zámek a klíč 6 – Alfa a omega

Autor: Joe Hill, Gabriel Rodriguez
Žánr: komiks
Nakladatelství: Comics Centrum
Rok vydání: 2016, pevná
Počet stran: 160
Hodnocení: 100 %

zamek6


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Zákulisní párty French Films

perexJohannes Leppänen: „Jestli skončíš v naší backstage, je tady něco, co bys měl vědět. Vždycky všechny nutíme nosit helmy a útlé plavky a děláme satanistické rituály, zatímco pijeme Jaloviina a všechno to natáčíme. VIP zlato!“

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Rodí se Váš rádce při psaní první knížky

TP2 perexVíce než 100 novel, románů a povídkových sbírek. To je bilance, která stojí za autorkou, scenáristkou a v prvé řadě lektorkou tvůrčího psaní, Mgr. Markétou Dočekalovou. Ne, že by tolik knih sama napsala, ale stála u jejich zrodu. Od roku 2001 se to...

Z archivu...


Literatura

Brutální Anděl smrti

andel perexS Richardem Sklářem a jeho hlavní hrdinkou Bo, jsme se měli možnost poznat minulý rok. Tehdy Bo místo klidného života po padesátce, musela vytáhnout starou výzbroj z let, kdy aktivně pracovala v tajných službách ministerstva vnitra, a bojovat na ži...

Divadlo

Služky - První inscenace sezony 2015-16 v BuranTeatr Brno

Sluzky 200BuranTeatr hraje po mnoha různých stěhováních už několik let na Sokolském stadionu v Brně. Má tam své stabilní zázemí, má tam své diváky, o které díky pestré a nápadité nabídce inscenací nikdy nemá nouzi. Stejně tak bylo plno i na první premiéře sez...

Film

Film Superžena se představuje v novém traileru

superzena200Už 29. února vstupuje do kin celovečerní film Superžena režisérky Evy Toulové. Romantický snímek o tom, jaké musejí být dnešní ženy superhrdinky, aby v životě uspěly, se představuje v novém traileru plném známých hereckých jmen.

...