Nepřetržitá detoxikace jako životní styl

Nepřetržitá detoxikace jako životní styl

Tisk

detoxikace perexZdravý životní styl - to je zaklínadlo, které slýcháme z různých stran. Co to ale doopravdy je? Je celá řada lidí, která se toto tajemství snaží odhalit a každý z nich vytváří svůj program, jak zdravého životního stylu dosáhnout. Jak na to jde Kim Snyder?



Kim Snyder, oblíbená výživová poradkyně hollywoodských hvězd, přenáší své znalosti nyní i do knižní formy. Její profesi předcházela tříletá cesta po celém světě, kde Kim zkoumala zvyky tamních obyvatel a zároveň sledovala, jaké je jejich zdraví a celková kondice.

Mnoho pravidel, která Kim ve své knize uvádí, jsem už slyšela u jiných autorů, a proto jsou pro mě jakýmsi ujištěním. Kim (ráda) boří mnoho zavedených mýtů ve stravování. Zatímco většina poradců a odborníků tvrdí, že máme předcházet hladu, Kim naopak říká – nechte strávit, co jde a znovu jezte, až budete mít hlad a neuždibujte mezi jednotlivými jídly. Proč to tvrdí? Říká, že takto uspoříme energii, tělo nebude muset neustále trávit a bude mít čas i na jiné procesy.
Dlouze se také zabývá tím, že nejen z masa si můžete vybudovat svaly (veganští a vitariánští sportovci vědí) nebo že snídaně z daleka nemusí být velká, protože by opět zatěžovala hned z rána trávicí systém a ubírala energii na další tělesné činnosti.
Co autorka úplně zavrhuje, jsou mléčné výrobky. Nejen z pohledu etiky (velkochovy), ale i z důvodu, že mléčné výrobky (stejně jako např. slazené limonády) v těle vytváří kyselé prostředí. Z několika dlouholetých výzkumů (především Čínská studie) vychází najevo, že kyselé prostředí vyvolává a podporuje rakovinotvorné buňky.
Kim přichází se svým třístupňovým programem (Kvetoucí krása, Zářivá krása a Skutečná krása), ve kterém začíná s postupnou detoxikací těla. Je založena především na syrové stravě a pro tradičně se stravujícího Čecha může být dost drastická. Kim nicméně tvrdí, že i při menší změně (např. popíjení Zářivého zeleného smoothie) může dojít k viditelným změnám. Je důležité mít na paměti to, že její program znamená změnu životního stylu, nejedná se o jednorázovou akci. Pokud budete dodržovat její pravidla dlouhodobě, můžete se těšit z kladných výsledků, pokud nastolíte tento program pouze na krátkou část a pak se vrátíte ke starým zvykům, i stará kila a neduhy se opět objeví.

detoxikace


Věřím, že některým čtenářům (zvláštně z řad mužů) by mohlo být proti srsti vyjadřování autorky, která neustále dokola hovoří o tom, jak získáte díky jejímu programu skutečnou krásu. Co mi přijde opravdu zvláštní, je zařazení výživových doplňků ve formě tablet do předepsané stravy (probiotika, chllorea atd.).
V každém případě, její pohled na problematiku výživy je zajímavý a věřím, že i vy byste si z něj něco vzali, poučili se, rozšířili si obzory.


Detoxikace pro krásu – Správnou stravou k zářivé pleti, obnově energie a k tělu, po jakém jste vždy toužili
Autor: Kimberly Snyder
Žánr: zdraví
Nakladatelství: ANAG
Rok vydání: 2015
Počet stran: 272
Hodnocení: 80 %                Zdroj foto: www.anag.cz


http://www.anag.cz/detoxikace-pro-krasu-spravnou-stravou-k-zarive-pleti-obnove-energie-a-k-telu-po-jakem-jste-vzdy-touzili/d-97735/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Ondřej Havlík aka en.dru: „Bez Jacksona bych možná nikdy ani beatboxovat nezačal.“

endru200Milí čtenáři, začtěte se do rozhovoru s nejšťastnějším renesančním člověkem - beatboxerem, moderátorem, hercem, improvizátorem a kdo ví co ještě - Ondrou Havlíkem (en.dru).

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Divoké husy na Pražské křižovatce

200osNa Pražské křižovatce se uskutečnil tradiční Mikulášský charitativní bazar, pořádaný Nadací Dagmar a Václava Havlových Vize 97 a spřátelenými neziskovými organizacemi, zastoupení měla i Nadace Divoké husy.

...

Z archivu...


Literatura

Co ukrývá kniha Žena za pultem pod pultem

ZenaZaPultem perexSeriál Žena za pultem si pamatuju už jako malá holka. Tenkrát, v osmdesátých letech, jsme si moc vybírat nemohli. A tak, alespoň pro mě, byly příběhy o lidech, z prostředí lahůdkářství, příjemným zpes...

Divadlo

Riaditeľka mestského divadla, producentka, autorka a herečka Zuzana Mišáková je celým svojím srdcom Trenčianka

Pinocchio 200Zuzana Mišáková Moravčíková je riaditeľkou Mestského divadla Trenčín už 20 rokov. Okrem toho je aktívnou a kreatívnou producentkou, ktorá má cit pre detail a venuje svoju pozornosť štúdiu faktografie. Ako herečka stvárnila niekoľko postáv. Medz...

Film

Opět zavládne Scandi

Scandi 2024 perexS každoročně pořádanou přehlídkou severské filmové tvorby SCANDI se setkáme i letos, a to opět zásluhou distribuční společnosti Film Europe. Všechny zařazené snímky zakoupila pro tuzemské promítání, takže je v příštích měsících budou m...