Strava jako životní styl = RAW pro začátečníky

Strava jako životní styl = RAW pro začátečníky

Tisk


raw200Chtěli byste po Vánocích zkusit něco nového a detoxikovat své tělo i duši: Právě pro vás nakladatelství Noxi připravilo šikovnou příručku Raw pro začátečníky, kde se dozvíte vše o syrové stravě. Samozřejmě nesmějí chybět ani lákavě vypadající recepty či tipy a triky, jak s takovým stravováním začít a jak postupovat dále.

 

Německá autorka Chantal Sandjonová je odbornicí na výživu a nadšenkyní do syrové stravy. Mimo psaní kuchařek píše i knihy pro děti a mládež.

Tato knížka je smysluplně a přehledně rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teorie nám předkládá informace o syrovém stravování a o tom, co nás čeká a nemine, rozhodneme-li se tento způsob stravy vyzkoušet. Praktický oddíl pomáhá s lepším uchopením raw stravy a předkládá recepty – od snídaně a předkrmů až po hlavní chody. Mě nejvíc potěšily tipy na zajímavé kombinace smoothie. Nechybí ani něco pro mlsné jazýčky a samozřejmostí je věcný rejstřík a rejstřík receptů.

Pro mě osobně, jako pro vegetariána, byla tato publikace příjemným počtením. Ale víc než recepty, ačkoliv jednoduché a chutné, jsem si více užila teoretickou část, která nás seznámila s tím, co syrová strava vlastně obnáší. To ovšem neznamená, že příznivci zdravé výživy a syrové stravy si s recepty nepřijdou na své! Určitě doporučuji všem nadšencům do zdravého životního stylu, milovníkům zdravé výživy a jejích trendů a také všem váhajícím, kteří pořád neví, o čem syrová strava vlastně je.

raw

 

Název: RAW pro začátečníky
Autor: Chantal Sandjonová
Žánr: kuchařka
Nakladatelství: Noxi
Rok vydání: 2015, vázané
Počet stran: 128
Hodnocení:  85 %

( 1 hlas )

https://www.bux.cz/knihy/200933-raw-strava-pro-zacatecniky.html


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Velká kniha herců první republiky a protektorátu představuje pětadvacet osobností

RB perexV polovině prosince spatří světlo světa Velká kniha herců první republiky a protektorátu, kterou připravil autorský tým Jiří Bartoň a Robert Rohál. Nebude jen filmografií či strohým životopisem filmových hvězd, půjde jim tzv. pod kůži a nahlédne do ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Rádce pro všechny milovníky bonsají

bonsaje200V nakladatelství Esence vyšla kniha Bonsaje s podtitulem Praktický rádce pro sváteční zahradníky i zkušené pěstitele. Jedná se o útlou knížečku, která je však nabitá informacemi!

 

...

Z archivu...


Literatura

Naše normalizace: Cenné vzpomínky, ale selektivně vybrané
ImageNa osobních výpovědích je postaven sborník Naše normalizace vydaný občanským sdružením Člověk v tísni. Záměru nelze co vytknout - konkrétní lidské prožitky přiblíží jakoukoli dob...

Divadlo

Tajem staré lišky Báry Hrzánové: Báječný životopis svérázné herečky

hrzanova 200Životopisné knihy jsou mojí vášní. Ne, že bych je vyhledávala, ale když se mi dostanou do ruky, nepohrdnu a patřičně si je vychutnávám: pokaždé totiž mají jinou chuť. Záleží na osobnosti, o které je tu psáno. Jinak si čtu o Nigelle Lawson, jinak o Frediem Mercurym.

...

Film

Zombák, zombice ... Zombieland

altZombieland (2009) je předělávkou známých filmů, kde nemrtví požírají živé a jejich infekce se šíří všude možně. Na rozdíl od svých předchůdců však není děj filmu tak jednotvárný a předvídatelný, jak by se mohlo zdát. Mezi chodícími vraždami totiž je...