Na Farmě Blaník se v sobotu chystá velká akce

Na Farmě Blaník se v sobotu chystá velká akce

Tisk

blanik 200Na Farmu Blaník se v sobotu 25. dubna sjede mnoho známých osobností v čele s Lucií Bílou, Janem Čenským nebo Bolkem Bolívkou. Farma park totiž začíná letošní sezónu a navíc se bude křtít nová knížečka s názvem Báchorky Blanického rytíře. Program je nabitý od 11 hodin až do večera, tak pokud nemáte plán, neváhejte!


Autorem Báchorek Blanického rytíře je známá osobnost českého showbyznysu Miloš Zapletal, který se postaral o rozvoj Farmy Blaník. Starý statek odkoupil, zaplnil zvířaty a především vybavil unikátními atrakcemi, což každoročně láká mnoho rodin s dětmi.

Báchorek je dohromady 11 a vypravěčem není nikdo jiný než Blanický rytíř. Příběhy jsou jak o zvířátkách, tak tajemných bytostech z nedalekého okolí jako je druid nebo skřítci. Ti, kteří ještě neumí číst, si mohou vymalovat krásné obrázky od Brigitte Strombeck.

Na Farmě Blaník proběhne 25. dubna křest knížečky – kmotrem bude Bolek Polívka a Jiří Adamec a další osobnosti pak pokřtí jednotlivé báchorky.

blanik 1

Na Farmě Blaník jsou na novou sezónu také připraveny nové atrakce, mezi něž patří lanové mosty, strašidelná Mátoha (také je o ní jedna moc pěkná báchorka) nebo slaměný hrad.

Kromě Jana Čenského a Lucie Bílé na Farmě známé osobnosti zůstanou přes noc a zaručeně tak bude čas se s nimi vyfotografovat nebo získat památku v podobě podpisu.

Pokud ještě váháte, podívejte se na podrobný program akce:

11 hod. Svatba oslů a křest báchorky – kmotra Lucie Bílá
14 hod. Závod v rýžování zlata a křest báchorky – kmotr Jan Čenský
16 hod. Příchod Blanického rytíře a oficiální křest knížečky „Báchorky Blanického rytíře“ – kmotři Bolek Polívka a Jiří Adamec
17 hod. Závod ve sběru pokladu skřítků a křest báchorky – kmotr Petr Janda
20 hod. Lampionový průvod za tajemnými Hejkaly, ke strašidelné Mátoze a křest báchorky – kmotra Marie Rottrová

Další celodenní atrakce:
Autogramiády známých osobností
Blanický trojboj o ceny
Premiéra Lanového centra, Slaměného hradu a strašidelné Mátohy

Více informací: www.farmablanik.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

David Háva: Bez lásky k dobrému jídlu se tato práce dělat nedá

culi perexU čtení tohoto rozhovoru by se vám měly sbíhat sliny – točí se totiž kolem fotografování jídla. V čem spočívá ten trik, aby výsledný pokrm vypadal k nakousnutí? Dekoruje jídla David Háva ze společnosti Culinairephoto...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Evropský parlament se chystá zabít svobodné fotografování

EPfotografovani perexV dnešní době fotografických portálů, kam každým dnem proudí tisíce fotografií, se již považuje za samozřejmé, že rozdíl mezi vyfocením a zveřejněním obrazového díla se mnohdy stírá. Zmáčknete s...

Z archivu...


Literatura

Žít navěky aneb Věčný život jako prokletí

zit naveky 200Kniha Zlín vydala v únoru knihu Dary Hornové Žít navěky, kde oceníme kouzlo smrtelnosti a zabředneme tak hluboko do židovské literatury.

...

Divadlo

Sladký - nesladký domov

slad200Sladký domov, je nová hra od maďarského spisovateľa Gyorga Spiró, ktorá bola uvedená Slovenskému publiku 5. mája v podaní režiséra Juraja Bielika. Hlavnú úlohu Milky si v nej zahrala Elena Podzámka a jej pomocníkom bol Ujo Lisný, ktorého si zahral Peter ...

Film

Nakladatelství Argo se představuje

argo-logoNakladatelství Argo nabízí knihy velice různorodé, vedle divácky atraktivního čtiva (kde nechybí ani comics) vydává i výsostně odborné publikace, které se týkají dějin – ať již zkoumají takříkajíc jejich každodennost, skryté tend...