Lázně Luhačovice připravily nový projekt LUHAČOVICE V TANCI

Lázně Luhačovice připravily nový projekt LUHAČOVICE V TANCI

Tisk

Tanec Luhacovice 200Půvabné lázeňské městečko Luhačovice, díky bohaté nabídce kulturního vyžití, je právem považováno za kulturní a společenské centrum jihovýchodní Moravy. Ještě před otevřením nové lázeňské sezóny překvapí akciová společnost Lázně Luhačovice novým projektem LUHAČOVICE V TANCI, který bude probíhat ve dnech 26. - 29. 4. 2015. Informoval o tom Ing. Jiří Dědek, MBA, výkonný ředitel Lázní Luhačovice, a. s.

 

„Novým projektem Luhačovice v tanci bychom rádi připomenuli a zároveň se také zapojili do oslav tance. Tance, který navodí nejen lepší náladu a příjemnou zábavu, ale je srozumitelný pro všechny bez rozdílu řeči a v neposlední řadě má i pozitivní účinky na naši duševní pohodu - tedy zdraví. Mezinárodním dnem tance je středa 29. dubna. V Luhačovicích budeme ale tančit, nebo jen tanci přihlížet a taneční umění obdivovat už od neděle 26. dubna. Oslavu Dne tance začneme na Lázeňském náměstí nedělní odpolední taneční přehlídkou Kolonáda ve víru tance, kde se představí cca 150 účinkujících z 15 tanečních škol, klubů či kroužků s různými tanečními žánry. Svoji lásku k tanci a pohybu vyjádří všechny věkové kategorie. Od malých dětí přes mládež až po starší generaci,“konstatoval Jiří Dědek.

Dodal, že v nabídce nového projektu Luhačovice v tanci jsou dále zahrnuty večerní Tančírny ve vinárně Domino a v night clubu hotelu Alexandria s ukázkami latinsko-amerických a standardních tanců v podání Dance Studia Starligt, včetně večera věnovaného charlestonu, který zatančí v patřičných „charlestonech“ dámy Luhačovického okrašlovacího spolku Calma. Milovníci baletu se mohou těšit na záznamy baletů Romeo a Julie a Zimní pohádka z Královského baletu v Londýně. Mezinárodní den tance vyvrcholí představením v Lázeňském divadle (29. 4.) Tanec v divadle a divadlo v tanci brněnského tanečního divadla Davida Strnada MAXIMVS.

Tanec Luhacovice 1

Luhačovice zvou na bohaté kulturní léto

Tradiční třídenní nabídkou programů s nedělním posvěcením pramenů, otevřou letošní hlavní lázeňskou sezónu Lázně Luhačovice. V programech, od pátku 8. května do neděle 10. května 2015, nebudou chybět dobové kostýmy, historické automobily, velocipédy a kolonádní koncerty. Třešničkou na dortu bude bezesporu přímý přenos oblíbeného rozhlasového pořadu Aleše Cibulky Tobogan. Jeho hosty budou tentokrát Viktor Preiss, Kateřina Cajthamlová a Ilona Svobodová. Svoje široké publikum si najde se svým koncertem také Radůza.


Nedílnou součástí lázeňských pobytů je vyplnění volného času. Lázně vždy byly a zůstaly centrem společenského života a bohatého kulturního dění. Právě proto lázně připravují v Lázeňském divadle řadu pořadů z hudebního i dramatického žánru, ke kterým patří i prestižní Festival Janáček a Luhačovice. V cyklu pěti festivalových koncertů se představí přední violoncellistka Michaela Fukačová s Filharmonií Bohuslava Martinů, Wihanovo kvarteto, světově proslulá sopranistka Simona Houda Šaturová s mladým nadějným tenoristou Petrem Nekorancem, komorní orchestr Musica Florea pod vedením Marka Štryncla, vynikající varhaník Jaroslav Tůma a houslový virtuos Pavel Šporcl. Dramaturgie Kulturního léta nabízí proslulé pěvecké divy či sólisty a orchestry, renomované divadelní soubory a herecké osobnosti. Lázeňské divadlo letos přivítá např. Simonu Stašovou, T. Kostkovou, N. Boudovou, M. Vladyku, R. Holuba, J. Paulovou D. Suchařípu… Velké pozornosti a oblíbenosti se také těší Akademie Václava Hudečka, Divadelní Luhačovice nebo festival Písní a tancem.

Tanec Luhacovice 2


Pro velký ohlas a zájem budou lázně i letos pokračovat v nově zahájených akcích z loňského Kulturního léta. V termínu od 1. do 6. června bude připraveno 3. Setkání řezbářských mistrů pod názvem Krása v dřevě ukrytá, které se uskuteční v lázeňském areálu v blízkosti hotelu Jestřabí. Téma pro rok 2015 je Čtvero ročních období. Hostem letošního Setkání řezbářských mistrů bude i peruánský sochař Alberto Gedeon Soto, který bude pracovat s kamenem.


Prodloužený víkend od 11. do 13. června bude už podruhé patřit Luhačovické divadelní sešlosti, při které se představí tři amatérské divadelní soubory z Čech, Moravy a Slovenska.


Od 3. do 5. září rozezní Luhačovice opět krásná a měkká slovenština při 3. ročníku Dnů slovenské kultury. Hosté se mohou těšit na populární vokální skupinu Fragile, která získala letos již podruhé slovenskou diváckou cenu OTO (2014 a 2015). Skupina připravuje na rok 2015 dlouhé koncertní turné po Česku. Jeden z koncertů bude i v Luhačovicích. Slovenský divadelní žánr bude prezentovat Divadlo Andreja Bagara z Nitry s představením Skok z výšky.


Příjemnou pohodu a odpočinek najdou hosté při kolonádních koncertech, které rozeznívají během léta Lázeňské náměstí. Prožité chvíle při koncertě Hudby Hradní stráže, krojované dechové hudby Vlčnovjanka nebo vyhlášeného Dixieland Jazzzubs a dalších orchestrů, patří určitě k pěkným zážitkem.


V mimosezónním období lázně připravují nabídku klubových programů v night clubu hotelu Alexandria ****, kde zároveň po celý rok pořádají pravidelné taneční večery.

Bližší informace na www.lazneluhacovice.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Veronika Zelníčková: Arakaini pokračují ve svém Tour a opět si sebou vzali Anacreon

Anacreon turné Zelnickova perexBýt stálicí na hudební scéně pětatřicet let, to už něco znamená. Kapela Arakain takovou stálicí bezesporu je. U příležitosti tohoto výročí chystá koncertní turné po republice. Kluci chystají celkem třicet k...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Vysokoškolákům byly předány ceny za studie o iberoamerických zemích

iberia perexVe Vlasteneckém sále Univerzity Karlovy v Praze byla ve čtvrtek rozdána ocenění za práce vysokoškolských studentů, kteří se přihlásili do 20. ročníku Iberoamerické ceny. Přihlášena byla dvacítka studií, které se zabývaly nejrůznějšími tématy s ...

Z archivu...


Literatura

Kuchařka z lesů a luk velmi mile překvapila

kucharka-z-lesu-a-luk 200V nakladatelství Esence na jaře vyšla nádherná Kuchařka z lesů a luk s podtitulem Dobroty s divokými bylinkami, bobulemi a houbami. Pojďte do ní s námi nahlédnout!

 

Divadlo

Mary Page Marlowová: Mozaika jednoho obyčejně neobyčejného života

Mary Page Marlowova200Kdybyste měli vybrat z celého svého života jedenáct scén, které by ho dokázaly vystihnout, které by to byly? A dal by se z nich složit příběh, který by dával smysl?

 

...

Film

Znovu ožívá Prokofjevova pohádka Péťa a vlk

petr-a-vlk 200Česká televize zase prokázala ignoranci v používání názvů. Pod drnčivým, neosobně znějícím, protože z angličtiny přeloženým titulem Petr a vlk se totiž skrývá Prokofjevova skladba odjakživa ...