Dýně kam se podíváš aneb hurá na zámek Nelahozeves

Dýně kam se podíváš aneb hurá na zámek Nelahozeves

Tisk

Dynovani 200Podzim je v plném proudu a s ním i sezóna dýní. Tato v Česku zatím poněkud opomíjená zelenina dorazí tuto sobotu 18. října v hojném počtu na zámek Nelahozeves. Pokud si chcete užít nevšední odpoledne, určitě se sem předposlední říjnový víkend vydejte taky.

 


Druhý ročník zámeckého Dýňování odstartuje už v devět hodin ráno a organizátoři slibují, že nudit se rozhodně nebudete. Postarají se o to například výtvarné dílničky na nádvoří zámku, divadelní představení nebo stánky s ukázkami lidových řemesel. Zámecká restaurace bude v tento den připravovat sladké i slané dýňové speciality, ale pochutnat si v ní můžete také na poctivé kávě nebo sklence dobrého vína.

Dynovani 1

Populární dětské prohlídky, během kterých se nejmenší návštěvníci zámkem mohou projít ve šlechtickém plášti nebo v renesanční čelence, jsou samozřejmostí. Součástí devadesátiminutového programu je také výtvarná dílna, v níž si děti ověří svou paměť. A nevšední proměnu zažije i zámecký park. Právě tady se totiž v sobotu můžete setkat s pohádkovými postavičkami.

Dynovani 2


Za vstup na zámecké Dýňování zaplatí dospělý 100 a dítě 60 korun. Cena zahrnuje prohlídku zámku nebo divadelní představení. Pokud na pokladně předložíte jízdenku Českých drah, získáte na vstupenky třicetiprocentní slevu. Dýně je možné zakoupit přímo na zámku, pomůcky k jejich vyřezávání a dlabání si ovšem přineste vlastní.

Dynovani 3


Více informací a podrobný program najdete na www.zameknelahozeves.cz  nebo na facebooku https://www.facebook.com/zameknelahozeves?fref=ts.


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Hana Křížková: „Bez Popelky si nedovedu představit Vánoce“

krizkova 200U příležitosti jarního turné velkolepého projektu Popelka na ledě jsme oslovili optimistickou zpěvačku Hanu Křížkovou. Dozvíte se nejen spoustu zajímavostí o Popelce na ledě, ale také na vás zajisté dýchne ta v...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Jan van Helsing: Ruce pryč od této knihy!

helsingAutorův cíl? Otřást vaším světonázorem! A to se mu rozhodně povedlo. „Problémy jsou mými přáteli,“ můžete si na jednom místě v knize přečíst. Může mít Jan van Helsing lepší přístup? Podíváme se na světovlá...


Literatura

Je libo dystopii?

znamenita mrtvola200Kdo sleduje knižní svět, nemohl minout knihu Znamenitá mrtvola od argentinské spisovatelky Agustiny Bazterricy. Jaká je?

...

Divadlo

Na podzim do divadla: HRA LÁSKY A NÁHODY

200divDivadla měla dost času připravit se na další sezonu. Díky nám si můžete vybrat, na co v podzimních měsících vyrazíte! Dalším tipem je Hra lásky a náhody v Divadle scéna ve Zlíně.

...

Film

Opět k nám dorazily Dny evropského filmu

evropsky film200Už po dvacáté se konají Dny evropského filmu, tentokrát kromě Prahy proniknuvší ještě do Brna, Hradce Králové, Ostravy, Jablonce nad Nisou a Uherského Hradiště. Organizátoři s podporou řady velvyslanectví a kulturních in...