Norsko – země nepopsatelné krásy nás láká na dovolenou

Norsko – země nepopsatelné krásy nás láká na dovolenou

Tisk

nor 200Nakladatelství Jota nám dává tip na dovolenou do země, která nabízí pro každého cestovatele, výletníka, baťůžkáře či dobrodruha něco – přírodu, dobrodružství, toulky za uměním, historií a třeba i jídlem. V Norsku si zkrátka každý vybere to své!



Hlavní devízou tohoto turistického průvodce je jeho aktuálnost – sami tvůrci čtenáře nabádají a vyzývají, aby je v případě změn otevírací doby, rekonstrukce objektů či jiných novinek neváhali kontaktovat. Není proto divu, že se v češtině jedná už o třetí vydání tohoto průvodce. A pro zajímavost – originální šesté vydání bylo vydáno v září 2012.

Nemůžu si pomoct, musím pět samé superlativy. Ať už jde o poutavý přebal knihy; příjemný formát, který se hodí do batůžku i do kabelky; kvalitní papír s krásnými fotografiemi a přehlednými mapami. Cestopis překypuje aktuálními informacemi, je však přehledný a nezahlcuje čtenáře zbytečnostmi. Sami autoři Norsko projeli křížem krážem několikrát, aby přinesli to nejzajímavější, a je pěkné, že nabízejí osobní tipy a rady na cesty.

nor 1

 

Norsko je vykresleno jako země pro všechny – překypuje malebnou přírodou, má v sobě dlouhou a působivou historii, nadšence umění láká řadou muzeí a dalších památek. Hned bych tam jela. Pokud o cestě na sever přemýšlíte i vy, je pro vás tento cestopis nutností!


Název: Norsko
Autor: Phil Lee a Roger Norum
Žánr: turistický průvodce
Nakladatelství: JOTA
Rok vydání: 2014
Počet stran: 448
Hodnocení: 100 %

Norsko z Nakladatelství Jota


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Do každé své písničky jsem dal kus sebe, říká německý hudebník Hellmut Sickel

Hellmut Sickel 200Nejdřív ho naše publikum poznalo coby baskytaristu populární německé skupiny Kreis, posléze jako prvního manžela Heleny Vondráčkové. Čas je proti nám, Sprint, Svou partu přátel ještě naštěstí mám - to jsou asi největší hity, které p...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Děti z dětského domova nazpívaly vánoční CD se známými zpěváky

dlazkovice vanocni pozdravZa finanční dar dětskému domovu v Dlažkovicích je možné získat neprodejné cédéčko s písničkami tamních dětí a známých popových zpěváků.

...

Literatura

Divoké papíry od Marosi di Giorgio jsou malba textem

Divoké papíry

Marosa di Giorgio (1932-2004) byla Uruguayská poetistka a novelistka. Je považována za jednu z nejznámějších literárních hlasů Jižní Ameriky. Její styl psaní je velmi expresivní a metaforický. Využívá prvky surrealistické i...

Divadlo

Městské divadlo Mladá Boleslav uvede premiéru komedie Splašené nůžky

splasene nuzky200První inscenací roku 2024 Městského divadla Mladá Boleslav bude v pátek 16. února divácky osvědčený titul Splašené nůžky. Stovky repríz po celém světě dokazují, že tento kus má své kouzlo tak jako žádný jiný – už proto, že nikdy není st...

Film

Jak se na internetu píše nejen o filmu

o filmu perexKdyž skončila doba výhradně tištěných médií s pisateli řekněme předem vybranými a do popředí se prodrala éra internetová, proměnil se i způsob psaní. Na internetových platformách – ať již písemných nebo audiovizuálních – se totiž může up...