Kurz Umění slov vás naučí používat maltu a cihly

Kurz Umění slov vás naučí používat maltu a cihly

Tisk

Umeni slov perexPřihlásíte-li se na lekce tvůrčího psaní, pravděpodobně očekáváte, že nejdůležitějšími pracovními nástroji budou tužka a papír. Hned první věty Michelle Losekoot, lektorky kurzu Umění slov pořádaného agenturou Naučme se, vás vyvedou z omylu.

 

 


Skříňka s nářadím, malta, cihly, znalosti architektury, dobré oči, nos, trpělivost a vytrvalost – to je to pravé!

naucmese 1

Spousta lidí má touhu své zážitky, pocity a zkušenosti svěřit papíru – buď aby se k nim mohli vracet, nebo mají pocit, že by to mohlo zajímat i někoho dalšího. Někdy tato touha přeroste v rozhodnutí, napsat opravdickou povídku nebo knihu.

A zde autor většinou naráží na překážku, která je vystavěna z chudé slovní zásoby a chatrného příběhu. Zkrátka, chybí cihly a kvalitní malta. Taková zeď se pak snadno sesune a slibně vyhlížející stavební kameny se ocitnou na nevzhledné hromádce.

UmeniSlov

Jak na to, aby obvodové zdi odolaly náporu umělecké kritiky a přílivu čtenářů? Praktické rady a doporučení vám s grácií a vtipem poskytne charismatická stavbyvedoucí Michelle Losekoot. Na jednodenním kurzu, který probíhá od 10 do 17 hodin s krátkými přestávkami, vás donutí znovu si vyvolat vůně a pocity, na které byste raději zapomněli a vidět věci, které před vámi doposud zůstávaly skryty ve spodním patře skříňky s nářadím. Vysvětlí vám, jaký materiál na stavbu nejlépe použít a kde jej máte hledat. Výklad je bohatě proložen praktickými ukázkami a úkoly, takže celý den uteče tak, že se ani nenadějete a kurz se nachýlí k závěru. Domů si frekventanti odnášejí tištěný studijní materiál, obsahující nejdůležitejší body probrané látky, nemusíte se tedy bát, že něco zapomenete. Pak už bude jen na vás, jak komplikovanou a zdobenou stavbu se rozhodnete realizovat.

Držíc se jedné z mnoha Michelliných rad, začala jsem tento článek psát od konce, takže poslední odstavec je zároveň odstavcem prvním – věřte, že je opravdu osvobozující, když vidíte, že to opravdu funguje a lze zbourat alespoň jedno z dogmat, které tvrdí, že začínat se má úvodem.

Naucmese

www.naucmese.cz

Umění slov
lektor: Michelle Losekoot
nejbližší termíny: 6.9.2014, 27.9.2014
Jazyková škola Keytone, Březinova 17 - Karlín, Praha
www.naucmese.cz/kurz/umeni-slov

Michelle Losekoot, studentka oborů, ve kterých nejde dělat kariéru. Milovnice sociálních sítí, lidí, osobního rozvoje, cestování, designu, psů, literatury a hudby. Nadšená couchsurfařka. Závislá na své nezávislosti. Ráda spí a tráví příliš času po kavárnách s přáteli a laptopem. Jablkoovce.

Živí se psaním pro sociální sítě a weby. Věnuje se PR, marketingu, internetovému knihkupectví Martinus.cz a punkovému digitálnímu spolku #jsmeslyšet.

Vydala novelu Květinostesk (Youngbooks, 2013) a společně s Milošem Říhou sbírku cloudových příspěvků Setkávání (Microsoft, 2013). Píše blog Růžová panda.


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor s významnou trenčianskou osobnosťou

atletika 200Trenčiansky športovec v atletike Dušana Čikela, ktorý je rodákom z Beckova.

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Sborník nastiňuje budoucnost očima mladých lidí z tzv. nové levice

Budoucnost perexO takzvané nové levici se i v Česku diskutuje léta. Občas to schytává ze všech stran. Co se vlastně pod tímto pojmem skrývá? A co lidé, kteří se k ní hlásí či jsou k ní řazeni, chtějí? Odpověď se snaží nastínit sborník Budoucnost. Re...

Z archivu...


Literatura

I policejní zprávy mohou být vtipné a čtivé

cerna kronika mp 200O tom, že policisté nejsou žádní suchaři už jsem se přesvědčila díky Městské policii Brno, která na Facebook dává jejich přebásněné tiskové zprávy. A často se také zasměju u těch našich, protože některé opravdu stojí za to. A...

Divadlo

Mimefest 2023

mimeVe dnech 20. až 23. září 2023 se uskuteční 12. ročník tradičního festivalu pantomimy, tentokrát s podtitulem Mime & Smile. Zároveň, sté jubileum jednoho z nejvýznamnějších mimů Marcela Marceaua je příležitostí jak ke vzpomínkám na klasiky bílého umění, tak k setkán...

Film

Kdo zachrání princeznu, když ne dva strojvedoucí?

JimKnoflik perexJim se jako miminko ocitl v Jamánii, malém ostrovním království. Nikdo z obyvatel neví, kdo jim ho poslal poštou, ale všichni jsou rádi, že se na ostrov nějakým šťastným omylem dostal. Když Jim povyrostl, našel si nejlepší kamarády –...