Audiokniha Pejsek vypravuje rozveselí léto těm nejmenším

Audiokniha Pejsek vypravuje rozveselí léto těm nejmenším

Tisk

 

Pejsek vypravuje 200Rodičům, kteří shání veselé a vtipné příběhy pro nejmenší a neví si rady s výběrem, vydavatelství Tympanum před létem pěkně zahrálo do noty. Nová audiokniha Pejsek vypravuje před nedávnem vyběhla do letního sluníčka a je určena všem dětem od 4 let! Laskavé i vtipné příhody retríverky Džesinky, která si potrpí na pořádný žvanec a na dvounohý svět se dívá vždycky po svém, načetla zkušená herečka a divadelnice Jana Hermachová. Pod taktovkou režiséra Dimitrije Dudíka je doplnil hudbou Jan Koukal.


Pejsek vypravuje je v současné chvíli k dostání v eshopu vydavatelství Tympanum a v celé síti knihkupectví a obchodů s mluveným slovem. Pohádky pokřtil kmotr titulu písničkář a kytarista Miroslav Paleček.


Ale teď už dejme slovo ústřední postavě...  Ahoj všem, kdo mají rádi pejsky! Protože já jsem jeden z nich, i jeden z těch co mají pejsky rádi. Tedy… nejsem ledajaký malý pejsek, ale velký bílý pes, fenka. A pročpak jsem se dala do vyprávění? Hodně toho kolem sebe vidím a říkám si, že by nebylo na škodu někomu to vylíčit, aby si z toho vzal poučení a napříště věděl, jak na věc. Navíc, občas se mi povede zachytit i nějakou legraci a zapsat ji, abyste se i vy mohli zasmát. Smích je prý pro lidi zdravý, i když já tomu lidskému vlastně nerozumím, protože my psi se neřehtáme nahlas. My se jenom tak decentně usmíváme, a málokdy páníček vůbec zjistí, že se třeba zrovna smějeme jemu...

 

Audiokniha Pejsek vypravuje je součástí dlouhodobé snahy vydavatelství Tympanum přinášet dětem novinky v podobě mluveného slova. Právě audioknihy jsou ideální formou, jak děti spontánně seznámit se světem literatury a vypěstovat u nich vztah ke knížkám ještě dříve, než přečtou svá první písmenka. Také pro rodiče jsou audioknihy vítaným výchovným zpestřením, protože hlas oblíbeného vypravěče dovede děti příjemně zabavit prakticky kdykoli – před usnutím, v deštivém odpoledni, nebo třeba při dlouhé jízdě v autě. V pestré paletě dětských titulů vydavatelství Tympanum si posluchači mohou vybrat například Tracyho tygra od Williama Saroyana, Karlíka a továrnu na čokoládu  Roalda Dahla, veselé příběhy Kvak a žbluňk jsou kamarádi, klasické tituly jako Čarodějův učeň, Kiplingovy Bajky a nebajky nebo Šťastný princ od Oscara Wilda. V neposlední řadě pak na děti čekají i několik dílů pohádek od Jiřího Žáčka – Čarodějné pohádky a Čarodějné pohádky podruhé, které nezapomenutelně vypráví Petr Kostka a Hrůzostrašné pohádky v podání Jiřího Somra.
Ve snaze uvádět děti do knižního světa Tympanum také dlouhodobě spolupracuje s projektem Rosteme s knihou, který se stal partnerem nedávno vydaných Čarodějných pohádek podruhé.

Pejsek vypravuje

Josef Gloser (1946)
Ač na to nevypadá, je čistokrevný žižkovský Pepík, který má rád psy, kočky a dětský smích. Rád cestuje, hodně poznal a tak už nechce jezdit nikam moc daleko. Rád píše, protože psaní je ta nejlepší exotická dovolená. Má tři vnučky, které s velikou chutí rozmazluje. Právě jim je věnovaná pohádková prvotina o fence Džesince, ve které shrnul své pestré příhody z chovatelského života.

Jana Hermachová (1943)
Po studiích na DAMU a prvních angažmá v Mladé Boleslavi a v Českých Budějovicích nastoupila do Městských divadlech Pražských, na jejichž scénách působila až do roku 2010. Výjimkou bylo mezidobí let 1972–1990, kdy jí bylo z politických důvodů bráněno v činnosti. Mezi nezapomenutelné role Jany Hermachové náleží divadelní inscenace Dámská jízda, Ideální manžel, Cikánský baron, Zámek a další. Zhostila se také celé řady filmových rolí (Padla kosa na kámen, Ten kůň musí pryč, Heřmánci) a objevila se v populárním seriálu Ordinace v růžové zahradě.
Nyní se věnuje zejména dabingu.

Audio ukázka (soundcloud): bit.ly/ukazka_pejsek_vypravuje

www.tympanum.cz

audioteka.cz/pejsek-vypravuje,audiokniha.html


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Rozhovor

Nejen českou premiéru komedie M.A.S.H chystá Vršovické divadlo MANA, říká Věra Mašková

mana 200Rozvolňování po éře covidové pandemie je znát na koncertech, klubech a divadlech. Konečně! Také Vršovické divadlo MANA připravilo program, které nabídne třeba už v červnu na Letní scéně v Heroldových sadech. "Doufám, že našim divákům nabídneme to, co ...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Audiokniha Pejsek vypravuje rozveselí léto těm nejmenším

 

Pejsek vypravuje 200Rodičům, kteří shání veselé a vtipné příběhy pro nejmenší a neví si rady s výběrem, vydavatelství Tympanum před létem pěkně zahrálo do noty. Nová audiokniha Pejsek vypravuje před ned...


Literatura

Kam až může dotančit bláznovství?


cekani na bojanglese200Nakladatelství Plus v červnu obohatilo knižní pulty o titul Čekání na Bojanglese, rozvernou literární prvotinu začínajícího francouzského autora Oliviera Bourdeauta (*1980). Jedná se o román, který ve Francii zaznamen...

Divadlo

V Divadle Polárka budou mít všech 5 pohromadě

polarka 200Brněnské divadlo pro děti a mládež, Divadlo Polárka, oznámilo dramaturgický plán na sezónu 2022/2023. Pro ně to bude už 25., takže se rozhodli ukázat, že mají všech pět pohromadě.

...

Film

Nakladatelství Argo se představuje

argo-logoNakladatelství Argo nabízí knihy velice různorodé, vedle divácky atraktivního čtiva (kde nechybí ani comics) vydává i výsostně odborné publikace, které se týkají dějin – ať již zkoumají takříkajíc jejich každodennost, skryté tend...