Jistě, pane premiére

Jistě, pane premiére

Tisk

jiste-pane-premiere-perexPo dvou dílech audioknih Jistě, pane ministře, vychází v rámci edice Načteno pokračování s názvem Jistě, pane premiére, které vás nenechá na pochybách, že břitký britský humor je nezničitelný a jeho dokonalé pointy vám zacloumají bránicí kdykoli a kdekoli.

 

 

Audioknihu načetl mistr suchého humoru a vynikajícího hereckého projevu Otakar Brousek.

Antony Jay a Jonathan Lynn napsali po třiceti letech od vysílání prvních dílů slavného „britcomu“ divadelní komedii, která ve Velké Británii od roku 2010 láme divácké rekordy a aspiruje na nejúspěšnější hru desetiletí. V satiře ostré jako žiletka, plné vtipných situací, řízných slovních smečů a přívalů nových hlášek jde opět jen o jedno: o politiku.

jiste-pane-premiere-duze

Příběh je situován do prostředí vysoké politiky a jeho vtipné zápletky a dialogy vás určitě skvěle pobaví. Premiér Jim Hacker a tajemník Sir Humphrey Appleby jsou totiž zpět! Nesmrtelná britská satira, demonstrující odstrašující chování politiků, si od osmdesátých let získala prostřednictvím televizního vysílání BBC spoustu příznivců. Dokonce mezi samotnými politiky – krátký skeč na motivy seriálu napsala i bývalá premiérka Spojeného královstí Margaret Thatcherová. Seriál třikrát vyhrál ocenění britské televizní akademie BAFTA, obsadil šesté místo v hlasování o nejlepší britský sitcom všech dob a v roce 2013 si vynutil i televizní remake s obměněným obsazením.

Vzlety a pády Sira Humphreye Applebyho si mohou posluchači v české verzi vychutnat už potřetí – nahrávka navazuje na úspěšné předchozí audioknihy Jistě, pane ministře a Jistě, pane ministře 2. Celou kolekci pak završí poslední titul Jistě, pane premiére 2, který vyjde na přelomu října a listopadu 2014.

Antony Rupert Jay (*1930)
Spisovatel, hlasatel a spoluautor britských komedií Jistě, pane ministře a Jistě, pane premiére 1 a 2. Je také tvůrcem dokumentárních filmů o královské rodině, za které dostal vyznamenání a byl jmenován Komandérem Královského řádu Viktoriina. Po vojenské službě se připojil k BBC, kde se mj.zasloužil o vznik věhlasného publicistického pořadu Tonight.

Jonathan Lynn (*1943)
Spisovatel, herec, scénárista, režisér. Narodil se v Anglii a studoval práva v Cambridgi, kde se začal věnovat divadlu. Po absolvování začal psát scénáře pro televizi a v některých seriálech si dokonce zahrál (Doktor v domě). Největší slávu mu přinesl komediální seriál Jistě, pane ministře a Jistě, pane premiére 1 a 2, za které získal s kolegou Sirem Anthonym Rupertem Jayem mnoho ocenění. Jako režisér se prosadil ve filmech Můj bratranec Vinny a Můj soused zabiják.

Otakar Brousek (1924–2014)
Herce s vysoce kultivovaným hereckým projevem a nádherným podmanivým hlasem si pamatují celé generace diváků i posluchačů rozhlasových her a audioknih. V mládí hodně sportoval, hrál na housle a zajímal se o literaturu a divadlo. Ztvárnil více než 120 rolí klasického i současného divadelního repertoáru a za celoživotní mistrovství v činohře získal v roce 2004 cenu Thálie. Zahrál si přibližně ve 40 snímcích, například Andělská tvář, Můj brácha má prima bráchu či F. L. Věk. Daboval například George Cowleyho v britském seriálu Profesionálové nebo Albuse Brumbála ve filmové sérii Harry Potter. V roce 1996 získal Cenu Františka Filipovského zaceloživotní mistrovství v dabingu.

O edici Načteno
Jedná se o přebranou tvorbu, která je čerpána z archivu Knihovny a tiskárny pro nevidomé Karla Emanuela Macana a z archivu Občanského sdružení Mluvící kniha. Oba archivy slouží zrakově postiženým, a proto i každou zakoupenou audioknihou z této edice podpoříte nevidomé a slabozraké spoluobčany. V této edici si můžete poslechnout tituly, které by jinak zůstaly před veřejností skryty.

Jistě, pane premiére

JistePanePremiere
Autor: Antony Rupert Jay,Jonathan Lynn
Čte: Otakar Brousek
Stopáž: 1 mp3-CD | 12 h 50 min
Verze: Nezkrácená
Datum vydání: 16.6.2014

www.tympanum.cz

( 1 hlas )


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Rozhovor

Ozvěny ze Světa knihy/ BB art

BBcomicspoint perex20. mezinárodní knižní veletrh a literární festival Svět knihy Praha 2014 je sice již minulostí, ale protože zde zástupci redakce Kultury21 objevili spoustu novinek a skvělých knižních titulů a naví...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Bratři Krausovi vyprávějí o své famílii k pohledání: Rodinný sjezd

200mluNakladatelství Fonia přináší v distribuci Popronu záznam představení z pražské Violy, kde Jan a Ivan Krausové čtou z knihy Rodinný sjezd. Starší z bratrů, spisovatel Ivan Kraus, těží ve svých humoristických povídkách z příhod své velké a svérázné rodiny...


Literatura

Řada nešťastných příhod

rada prihod perexŘada nešťastných příhod představuje celkem třináctidílnou knižní sérii vyprávějící příběh osiřelých dětí, jejichž osud si s nimi až podezřele zahrává. Dnes se společně podíváme na první dva díly, které hravě zvládnete za jedno o...

Divadlo

Zažijte atmosféru Glasgow ve Švandově divadle

johnny2 uvodkaV sobotu 17. října uvedlo Švandovo divadlo první premiéru nové sezóny. Hra skotského autora D. C. Jacksona se na české jeviště dostává po roce od její světové premiéry. Glagow, město s nejvyšší kriminalitou ve...

Film

Ledové Království je o dvou princeznách

Frozen perexLedové Království (2013) je zvláštní směs nejoblíbenějších a nejpozitivnějších žánrů. Animovaná pohádka je zároveň muzikál, komedie i dobrodružná akce, plná nebezpečí a nečekaných zvratů. Předlohu pro pohádku napsal Hans Christ...