Plno novinek od Audiotéky

Plno novinek od Audiotéky

Tisk

deset-let-s-vaclavem-havlem200Audiotéka přichází s několika novinkami, které by opět neměly uniknout Vaší pozornosti. Jednou z nich je dílo Ladislava Špačka 10 let s Václavem Havlem, ale nechybí ani spousta klasiky a další zajímavé mluvené slovo. Novinkou je i rozšíření sortimentu o slovenské pohádky díky spolupráci s vydavatelstvím A.L.I.


Václav Havel jak ho znáte i neznáte

Ladislav Špaček strávil s Václavem Havlem přes deset let, a proto je tou nejoprávněnější osobou, která by jej mohla popsat. Dozvíte se například, jaký byl Havel člověk i státník, jak prožíval prezidentování či jaké měl denní starosti. Vydáte se s ním do historie, ale také na zahraniční cesty, při kterých potkáte významné státníky. Jelikož Ladislav Špaček zastával funkci mluvčího, dozvíte se i zajímavosti ze zákulisí media relations, čili vztahů s médii.

Po stopách úkladného vraha

Milovníci detektivek by si neměli nechat ujít titul Brokovnice od Eda McBaina. Tento autor, který napsal mimo jiné scénář k seriálu Colombo či Hitchockově hitu Ptáci, napsal desítky populárních detektivek, kde je protagonistou Steve Carell. Ten nechybí ani v zde v Brokovnici, kde vyšetřuje hned dvojnásobnou krvavou vraždu. Příběhem vás provede především hlas Pavla Soukupa, ale i Martina Zahálky, Pavla Pavlovského a dalších.

audioteka2 brokovnice

I piloti musí umět anglicky

Audiokniha Angličtina pro piloty představuje unikátní výukový materiál, a to především z toho důvodu, že na trhu neexistovala letecká frazeologie, která by obsahovala anglické i české výrazy. Toto CD by piloty mělo připravit na zkoušku ICAO a obsahuje i pracovní sešit v PDF se 130 stranami cvičení překladů.

audioteka2 anglictina-pro-piloty

Naučte se relaxovat

Při poslechu audioknihy Relaxace od Renaty Kronowetterové se naučíte relaxační cvičení, díky kterým uvolníte nejen své tělo, ale i svou mysl. Čeká vás krásné dechové cvičení i krátká vizualizace. Síla mysli je neuvěřitelná, stačí se jen rozmazlovat, poslouchat krásnou hudbu a relaxační hlas, který vás provede cvičením - užijte si to!

audioteka2 relaxace

Klasika, která neomrzí

Skrze Radovana Lukavského na sebe můžete nechat působit čistou poezii Vladimíra Holana. Sbírka Noc s Hamletem poprvé vyšla knižně až v roce 1964, ačkoli byla napsána v padesátých letech. V listopadu roku 1963 ji hrála v Poetické vinárně Viola v Praze. Hlavní roli Hamleta zde ztvárnil Radovan Lukavský, který je i předčítačem veršů na audioknize. Vychází právě k pátému výročí jeho úmrtí stejně jako román Markéta Lazarová.

Ke klasické literatuře jistojistě patří i příběhy, kde zvířata jednají jako lidé. Audiokniha Nejznámější bajky – nás seznámí s jejich předními tvůrci – s Ezopem, La Fontainem a Krylovem v přepisu Jany Eislerové. Vyprávění o vlku a beránku, dvou oslech či čápovi a lišce čte Jiří Lábus, který je zárukou kvality.

audioteka2 nejznamejsi-bajky-duze

S úsměvem jde všechno líp

Pokud se chcete při poslechu řídit tímto sloganem, sáhněte například po audioknize Humor Vlasty Buriana 2, která obsahuje výběr z nejlepších Burianových humorných scének a vystoupení nebo po nosiči názvem Slovo má Oldřich Nový, kde audiokniha obsahuje vzpomínkové album k výročí úmrtí pana Nového. Milovníky novinových sloupků a především fejetonů jistě potěší audiokniha K tabuli půjde… od Rudolfa Křesťana. Fejetony plné vzpomínek nejen na školní lavice čte Petr Nárožný.

audioteka2 k-tabuli-pujde

Zdroj informací a foto: audioteka.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Rozhovor

Fotím moc ráda a téměř všechno. Je to pro mě relax a koníček zároveň, říká Jana Zaorálková

jana200Aktuální výstava fotografky Jany Zaorálkové nese název PRÁZDNINOVÝ PEL-MEL a můžete ji v těchto dnech vidět ve foyer Domu kultury v Kroměříži. Prostějovská autorka představuje barevné fotografie z poslední doby, přičemž se prezentuje snímky z přírody neb...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Obliba audioknih stále stoupá. Nejprodávanější byla ta o Šlachtovi

audioknihy 200

Přestože je v poslední době dobrých zpráv jako šafránu, jednu pozitivní hlásí vydavatelé audioknih. I přes nelehkou situaci v roce 2020 vykázal audioknižní trh v České republice meziroční nárůst o zhruba 12,4 % a udržel si tak někol...


Literatura

David Deida: Cesta pravého muže

altNa seminářích a při konzultacích slýchávám nezávislé a úspěšné ženy, jak si stěžují, že dnešní muži jsou “bačkory” a že se jim nedá věřit, protože jsou příliš slabí a nevyzpytatelní. Citliví a jemní muži si zase stěžují, že se z žen staly “mužatky...

Divadlo

V disco-operním muzikálu Pudl a pudr představí Geisslers fantastické počátky divadla v Čechách

pudl a pudr 200Divadelní soubor Geisslers Hofcomoedianten uvede v neděli 25. září 2022 v Divadle VILA Štvanice pražskou premiéru autorského nově-barokního muzikálu Pudl a pudr. Představení roztančené v rytmu disco-opery je inspirováno pražskými divadelními ...

Film

Foxfire. Mladá Angelina Jolie exceluje v roli rebelky

foxfireJe to už hodně dávno, co jsem jednou takhle večer po desáté přepínala kanály v televizi v takovém tom módu, kdy uvažujete, zda už jít spát nebo co vlastně... A najednou na mě vykoukla úplně mladá Angelina Jolie ve filmu, co zrovna začínal a byl pro mě neznámý...