Darda v podání Báry Hrzánové: Vzpruha pro ženy, co maj v životě pech!

Darda v podání Báry Hrzánové: Vzpruha pro ženy, co maj v životě pech!

Tisk


darda douskova hrzanovaDarda
- audiokniha - je volným pokračováním bestsellerů Hrdý Budžes a Oněgin byl Rusák autorky Ireny Douskové. Audioknihu předčítá nepřekonatelná Barbora Hrzánová. Její melodický hlásek má spoustu poloh a tak všechny postavy dostávají nezaměnitelnou charakteristiku.

 

Příběh se odehrává v současnosti a jeho hlavní hrdinkou je Helenka Součková, kterou můžete znát již z románů Ireny Douskové Hrdý Budžes a Oněgin byl Rusák. Dospěla, je herečkou v pražském divadle, hraje v populárních seriálech, má dvě děti, několik věrných kamarádů, vzpomínky na otce pohřbeného v Izraeli a neztratila smysl pro humor. Což je zvláště obtížné v situacích, do kterých se nečekaně dostane. Nejdříve ji opustí manžel Jindřich Darda, protože si, zcela pragmaticky, najde mladší milenku. Po trápeních s rozchodem následuje další darda - Helena závažně onemocní a prožívá stavy, které zná každý těžce nemocný člověk. Irena Dousková svou knihu pojala jako závěrečnou část trilogie, s jasnými autobiografickými rysy. Skutečný prožitek mezních situací a schopnost jeho sdělení je neocenitelnou předností zajímavého, vtipného a silného románu.

Samotné vyprávění je proloženo vtipnými básničkami o lamách a velbloudech, jsou to vlastně takové kratinké bajky. Helenka Součková a její děti se baví tím, že na různé rodinné situace napasují nějaké velbloudí nebo lamí verše, jako například: „Když už nemůže být vůdce, stane se z velblouda svůdce“.

DARDA

Audiokniha má 20 kapitol, z nichž každá trvá zhruba 20-30 minut. Tato verze kompletu Vám díky možnostem digitálního světa přináší kapitolu 17 v nezkrácené podobě - tedy o cca 9 minut delší než je na fyzických CD!

Jednotlivé kapitoly jsou zakončeny hudebními motivy, které dokreslují atmosféru právě vyslechnutého vyprávění a jsou příjemným předělem, během kterého se vám utřídí v hlavě myšlenky a dojmy.

Darda
Autor: Irena Dousková
Interpret: Barbora Hrzánová
Délka: 6 hod. 40 min.
Hodnocení: 85%

Zdroj foto: Audiotéka.cz



 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Rozhovor

Vzdušná akrobatka Šárka: „Je to přímo nebeský zážitek, když jste vzhůru nohama zavěšení a pozorujete krásu přírody“

200rozK rozhovoru jsme si přizvali Bc. Šárku Bílou, lektorku a akrobatku z Pardubic, která se již několik let věnuje vzdušné akrobacii. Co aerial dance přesně znamená, co je k němu potřeba a kde jej můžete vidět nebo začít praktikovat? To a mnohem více nalezne...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Nikdo ho nezná. Nikdo ho nehledá. Nikdo neví, co udělal.

narek-drozda200Audiokniha Nářek drozda obsahuje thriller s vyšetřovatelem Davidem Rakerem, který se specializuje na hledání pohřešovaných osob.

 

...

Literatura

„Existuje slunce, existuje měsíc a existují Rolling Stones.“

rolling stones200Toto je citát Keitha Richardse a také odkaz k názvu knihy nakladatelství JOTA Slunce, měsíc a Rolling Stones od uznávaného novináře Riche Cohena.

 

...

Divadlo

Apostrof: Ženský úsměv

altPraha má za sebou již čtrnáctý ročník divadelního festivalu nezávislé a amatérské tvorby Apostrof. V Divadle Na zábradlí a v experimentálních prostorech NoD se odehrálo ve čtyřech dnech celkem devět představení. Objevily se soubory z mnoh...

Film

Producent a režisér Petr Jákl dotočil velkofilm Jan Žižka!

Zizka perex
První prosincový víkend padla v Nymburku poslední klapka historického velkofilmu Jan Žižka, jehož název pro zahraničí bude Medieval. Po třech měsících režisér Petr Jákl vymění téměř každodenní starost o třistačlenný štáb na place za náro...