PAT A MAT poprvé promluví hlasem Pavla Zedníčka

PAT A MAT poprvé promluví hlasem Pavla Zedníčka

Tisk

pat a mat zednicekHerec Pavel Zedníček oživil svým hlasem postavičky Pata a Mata na novinkové audioknize. CD Pat a Mat vyšlo u vydavatelství FONIA.Jedná se o zvukovou adaptaci slavného večerníčku autorů Lubomíra Beneše a Vladimíra Jiránka.

 


„Snažil  jsem se příhody Pata a Mata namluvit tak, aby z nich posluchač cítil onu charakteristickou atmosféru příhod dvou chlapíků, kteří nás rozesmívají desítky let. Snad se mi to podařilo. Při vyprávění jsem kladl důraz na to, aby si každý dokázal jednotlivé momenty představit a navíc si také poslech lidé užili společně s velkou pohodou,“ prozradil známý herec.

Do vyprávěné podoby, podle scénáře Ivana Rösslera, se podařilo převést šest příběhů z televizního večerníčku „A je to!“. Jedná se o příhody Tapety, Dílna, Koberec, Houpací křeslo, Garáž a Voda. Nahrávka zachovává původní atmosféru Pata a Mata i díky množství typických zvukových efektů.

pat a mat zednicek

Natáčení si Pavel Zedníček velmi užíval, do rolí Pata a Mata se velmi vžil. Dokonce si vyzkoušel jejich typické oblečení při focení obalu na CD. Jak ale prozradil, opravářské práce zvládá velmi dobře: “Nechci se chlubit, ale umím být domácí kutil, práci si promyslím a co můžu, udělám. Dokonce i občas uvařím.“

pat a mat zednicek

Prázdniny měl oblíbený herec pracovní, točil nové pokračování seriálu Sanitka. Čas si ale  našel také na odpočinek, procestoval Chicago. Setkat se s ním v září můžeme v Divadle Kalich nebo  v seriálu Vyprávěj. „Mám rád teplo a sluníčko, chystám si prodloužit léto v Egyptě a moc se těším na zážitky z potápění,“ dodává na závěr Pavel Zedníček.

pat a mat zednicek

Zdroj foto: Popron

 


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Rozhovor

Mám svůj skromný život i svou skromnou tvorbu rád, říká publicista a fotograf Robert Rohál

rob rohal200Jeho ženy respektive ženy, které Robert Rohál fotí, vypadají vždy žensky, půvabně a přirozeně. I když jde vesměs o známé tváře, tak je nefotí v ateliéru. Jde o průzračně křehké fotky, které vznikly na ulici, v kavárně, v zákulisí nebo na jevi...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Dana Morávková se vrací k Princezně Husopasce

dana moravkova princezna husopaskaPo 23 letech se Dana Morávková vrátila k Princezně Husopasce. Ve studiu v těchto dnech namluvila  oblíbenou pohádku společně s dalšími od bratří Grimmů na CD. Nová...


Literatura

Michal Viewegh: „Doufám, že neztratím soudnost a v jistém momentě přestanu aspoň vydávat.“

altSpisovateli Michalu Vieweghovi nedávno vyšla kniha Mafie v Praze, což byla příležitost k vyzpovídání. Jak si rozumí s Jaroslavem Kmentou a co plánuje nyní psát, tak to se dozvíte na následujících řádcích.

<...

Divadlo

Pražské Divadlo Kolowrat ovládne shakespearovské divadlo v originále

prague shakespeare festivalVýjimečnou příležitost setkat se v originální angličtině s inscenacemi Williama Shakespeara a jeho postavami budou mít čeští diváci od 21. září do 3. listopadu na scéně Národního divadla v divadl...

Film

Skandinávská filmová série Oddělení Q je zpět. Pátý díl Marco zamíří do českých kin na začátku srpna

DMarco 200o českých kin se 5. srpna vrátí populární filmová série Oddělení Q, která vzniká podle knižních bestsellerů dánského autora Jussiho Adler-Olsena. Stejně jako v sérii knižní i v kinech bude pátým dílem film s názvem Marco. Tým detektivů v čele s Carl...