Audiokniha Šikmý kostel vypráví příběh ztraceného městečka

Audiokniha Šikmý kostel vypráví příběh ztraceného městečka

Tisk

Sikmy kostel 200Kniha Šikmý kostel od Karin Lednické zaznamenala mezi čtenáři úspěch. Je to první díl z plánované trilogie a jak už podtitul Románová kronika ztraceného města napovídá, obeznámí nás s historií dnes již neexistujícího města, ze kterého zůstal stát pouze… šikmý kostel.

 

 

Příběh začíná důlním neštěstím v roce 1894. To zasáhlo do života všem obyvatelům kraje Mezi ně patří i hlavní hrdinové, jejichž osudy kniha sleduje kniha až do roku 1921. Barbora, Ludwik, Julka a Barka prožívají své nelehké osudy, ne všichni z nich se ale poddávají. Boj za lepší budoucnost ale častokrát zmaří velké dějiny, například první světová válka, která změnila celý svět.

Autorka se při psaní inspirovala skutečnými událostmi a aby bylo její dílo autentické, neváhala se obrátit na historiky a odborníky. Díky tomu zvládla reálně vykreslit dobovou atmosféru, která z příběhu přímo dýchá. A protože tištěná kniha vzbudila velký čtenářský zájem, audiokniha, kterou vydalo nakladatelství OneHotBook, na sebe nenechala dlouho čekat.

Co se týká již zmiňovaných hlavních hrdinů, nejlepší byly kapitoly Ludwika. Ty Barbořiny jsou taky poutavé, zatímco ty, které se věnují Julce a Barce, v sobě mají několik nezáživnějších pasáží. Jako celek je však kniha skvělou kombinací rodinné kroniky a dějin městečka.

Audioknihu načetla Vilma Cibulková, jejíž hlasový přejav je na poslech velice příjemný a snadno dokáže vtáhnout do děje. Interpretka se nebojí dramatičnosti ani emocí a směle je vkládá do všech částí, které mohou podtrhnout hlavní myšlenku knihy.

A pokud vás příběh zaujal, určitě vás potěší zpráva, že autorka momentálně pracuje na pokračování, které se odehrává v letech 1921 až 1945. Závěrečný díl se pak bude věnovat létům 1945–1970.

Sikmy kostel audio

Šikmý kostel
Autorka: Karin Lednická
Interpretka: Vilma Cibulková
Vydavatelství: OneHotBook
Délka: 16 hodin 26 minut
Typ: audiokniha, nezkrácená verze
Hodnocení: 90 %

Zdroj obrázku: https://audioteka.com/cz/audiobook/sikmy-kostel

Odkaz: https://audioteka.com/cz/audiobook/sikmy-kostel


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Rozhovor

Redaktorka a autorka italské kuchařky Alice Rossi: „Ital by nikdy nezasedl s jídlem před televizi!“

Inspirato 200Redaktorka, PR manažerka, milovnice Itálie a maminka dcery Adiny – to je Alice Rossi. Sympatická světoběžnice má kromě jiného na svém kontě také kuchařku italských receptů. Publikace se jmenuje Ispirato da Italia a v roce 2014 ji vydalo nak...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Buďte u řešení šestého případu oddělení Q


Nesmirny audio 200Audiokniha Nesmírný, tedy šestý díl ze série z oddělení Q od Jussiho Adlera-Olsena, vyšel příhodně pár dní před vydáním dalšího dílu s názvem Selfie. A také mě zastihl „připravenou“, protože jsem zrovna dočetla předešlý díl, takže jsem se mohla s chutí zap...


Literatura

Série Naturalista řeší Temný vzorec

temny vzorec 200V říjnu vyšla u nakladatelství Kalibr další kniha Andrewa Maynea ze série Naturalista, nápaditý thriller Temný vzorec. A já už chápu, proč je kolem toho takové haló! Pokud vás autor Andrew Mayne také míjel, měli byste to napravit.

Divadlo

Rodina je základ státu. Švandovo divadlo uvádí hru Ecce Homo Homolka inspirovanou známou komedií

Ecce Homo Homolka perexRodina Homolkových vyráží na výlet do přírody. Kromě ušlápnutého Ludvy (Jan Grundman), frustrované Heduš (Natálie Řehořová) a jejich dvojčat (Marek Frňka) a výletu účastní i babi (Nataša Bednářová/Lucie Valenová) a děd...

Film

Sedmý syn

sed perexČas se krátí a do českých kin se neúprosně blíží nový fantastický film Sedmý syn. Dílo dle knižní předlohy si na starosti vzal ruský režisér Sergej Bodrov, který je známý především díky filmům Kavkazský zajatec, či Nomád. Jak zvládl ukočírovat směsici...