Milujete Hraničářova učně? Pak zkuste i Bratrstvo

Milujete Hraničářova učně? Pak zkuste i Bratrstvo

Tisk

Bratrstvo 200Série Hraničářův učeň od Johna Flanagana vychází už několik let ve vydavatelství Egmont a o její audioknižní podobu se stará Audiotéka. Egmont se nyní pustil i do druhé autorovy série a nezaváhal ani s audioknihami.

 


John Flanagan je australský spisovatel, který nejprve pracoval jako reklamní textař a později redaktor na volné noze. Vytvořil sérii Hraničářův učeň, a to původně pro svého syna, kterého chtěl zábavným způsobem přivést ke čtení. Bratrstvo je jeho další sérií a dnes patří k nejproduktivnějším australským prozaikům.

Hurá do Skandie!

Děj prvního dílu Bratrstva začíná ve Skandii. Tam existuje pouze jediná cesta, jak se stát bojovníkem. – chlapci jsou vybíráni do skupin zvaných bratrstva a musejí podstoupit tříměsíční výcvik v námořnických dovednostech, ovládání zbraní a bojové taktice.

Bratrstva stojí proti sobě, sbírají body za jednotlivé úkoly a vítězem může být jen jeden. Zde proti sobě stojí silné Volavky a neoblíbení Vydědenci. Jejich vůdcem se stává Hal Mikkelson, syn skandijského otce a araluenské matky. Je na něm, aby projevil svou odvahu a důvtip a dovedl své bratrstvo k vítězství.

Člověk nesmí srovnávat

Hraničářova učně mám moc ráda – na audioknižní zpracování nedám dopustit a vždy se nemůžu dočkat dalšího dílu. Proto jsem se radovala také z Bratrstva a moc se na něj těšila.

Z počátku bylo obtížné zvyknout si na nové postavy i cizí hlas. Interpret se mi zpočátku zdál poněkud monotónní a „málo akční“. Také jsem měla pocit, že se v příběhu nic neděje, moc mě nebavil a říkala jsem si, že zůstanu u učně. Člověk se tomu srovnávání nevyhne, i když si ho vnitřně zakazuje, protože jde o jiné dílo. Po pár hodinách poslechu to však přišlo, už jsem byla zaposlouchaná a Hal i vypravěč Pavel Neškudla si mě opravdu získali. Moc mě bavilo sledovat pokroky bratrstev i jejich vychytralé postupy a i vypravěč mi začal vyhovovat. Iritovalo mě jen jméno hlavního hrdiny – Hal, tak podobné s Haltem, ale za to může jen a jen John Flanagan.

Další skvělá série, kde nechybí poučení

Bratrstvo je série určená malým milovníkům dobrodružných a fantasy příběhů, a tak je nutné k ní přistupovat. Autor se nedokáže vyhnout poučení, ukazuje ve svých knihách, jak je důležitá poctivost i přátelství, ale už to k němu zkrátka patří a nejde mu to brát za zlé. Komu se líbí Hraničářův učeň, určitě se mu bude líbit i Bratrstvo a bude se stejně jako já těšit na další díly.

BratrstvO

Bratrstvo Kniha první – Vyděděnci
Autor: John Flanagan
Interpret: Pavel Neškudla
Vydavatelství: Egmont ve společnosti Albatros Media
Délka: 12 hodiny 36 minut
Typ: audiokniha, nezkrácená verze
Hodnocení: 90 %

https://www.albatrosmedia.cz/tituly/52452565/bratrstvo-kniha-prvni-vydedenci-audiokniha-pro-deti/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Rozhovor

Fotograf Jiří Šubrt: „I modelky a modelové jsou lidé a chovají se jako lidé“

200rozMísto celebrit jsme tentokrát vyzpovídali jiného umělce, a totiž fotografa Jiřího Šubrta. Zaměřuje se na různé typy fotografií a na vše má jasný názor. Přečtěte si o modelkách, křivkách a lásce k fotografování…

...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

V kostele jsou nalezena dvě mrtvá mužská těla s proříznutým hrdlem... To je případ pro detektiva Adama Dalglieshe

pachut smrti 200V kostele jsou nalezena dvě mužská těla s proříznutým hrdlem. Komisař Adam Dalgliesh a jeho tým pátrají po tom, zda smrt bývalého ministra a bezdomovce má nějakou souvislost, kdo byl vrahem a jaký měl motiv.

...

Literatura

Kukuczka: Osm let mu stačilo, aby zdolal korunu Himálaje a Karákóramu

kukuczka-1024x683Co je vlastně horolezectví? Je to sport, ve kterém se soutěží o dobývání vrcholů? Nebo filozofie, která může být také určitou tvůrčí činností, jak si myslí Reinhold Messner a ne jen on? Kniha je plná otázek, co jsou i dnes velmi aktuální....

Divadlo

Divadlo ve Zlíně uvede premiéru Muže pod postelí

muz pod posteli200Docela jiného Dostojevského, než jak jej mnozí znají: Dostojevského komediálního, zábavného a zároveň zajímavého, který přinese vhled do žárlivostí zatemněné duše jednoho muže. To je téma novinky, kterou Městské divadlo Zlín uvede v pre...

Film

Neutěšená situace ve společnosti Krátký film Praha

kratky film200Skupina umělců z Akademie výtvarných umění upozornila v uplynulých dnech prostřednictvím médií, petice i dokumentů na situaci v akciové společnosti Krátký film Praha, žádají ministerstvo kultury, aby konalo. V interpelaci na ministra kultury...