Poslechněte si psychologický thriller Sestra

Poslechněte si psychologický thriller Sestra

Tisk

sestra 200Audiokniha Sestra je psychologický thriller, který podle vydávající Audiotéky ocení posluchači audioknih Ruth Ware nebo Pauly Hawkins. Je to opravdu tak?

 



Louise Jensenová je autorkou bezmála milionu výtisků svých celosvětově známých psychologických thrillerů The Sister, The Gift, The Surrogate a The Date. Její romány byly vydány na 24 místech po celém světě a objevily se i na listu bestsellerů v USA Today a Wall Street Journal. V češtině zatím vyšla pouze její prvotina – Sestra, ale jistě se budeme moct těšit i na další překlady této nadějné autorky. Louise momentálně žije s manželem, dětmi, ztřeštěným psem a darebáckou kočkou v Northamptonshiru.

Hlavní hrdinkou audioknihy Sestra je Grace, které zemřela nejlepší kamarádka Charlie. Její poslední slova byla: „Udělala jsem něco strašného. Snad mi odpustíš…“, a proto Grace pořád vrtá hlavou, co se mohlo stát. Rozhodne se proto vyzvednout a otevřít schránku, kterou spolu jako patnáctileté zakopaly v lese. A rázem zjistí, že je toho hodně, co o své přítelkyni nevěděla. Třeba to, jak silně toužila po setkání s otcem, kterého nikdy nepoznala.

Grace po něm začne pátrat na vlastní pěst a objeví tak Annu – dívku, která tvrdí, že je Charliina nevlastní sestra. Anna zaplní prázdné místo po Charlie a velice se s Grace i jejím přítelem Danem sblíží. Jenže něco není v pořádku…

Interpretkou audioknihy je Ivana Milbachová, profesionálka s moc příjemným hlasem a klidným projevem. Místy však, a to hlavně když má mluvit za jinou postavu, zní velmi nepřirozeně a poněkud přehrává.

Na audioknihu jsem přišla zřejmě ve špatné době – tedy tehdy, když jsem poslouchala audioknihy jako je Hra na lháře, nebo Anatomie skandálu, které na mě svým rozložením i tématem působily podobně. Tím pádem mě poslech moc nebavil a nepřišel mi tak napínavý, nebo překvapivý. Navíc Grace si za celou dobu poslechu nezískala žádné moje sympatie a místy mě i pěkně štvala svým chováním. Za spoustu věcí si totiž mohla sama a kvůli tomu na mě příběh nepůsobil uvěřitelně a čtivě. Ale milovnice podobných románů si v Sestře určitě přijdou na své, špatná kniha to není.

sestra

Sestra
Autor: Louise Jensenová
Interpreti: Ivana Milbachová
Vydavatelství: Audiotéka, Bookmedia
Délka: 13 hodin 2 minuty
Typ: audiokniha
Hodnocení: 70 %

https://audioteka.com/cz/audiobook/sestra


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Rozhovor

Žila jsem v maringotce a objevovala svoje ženství

mensesBlogerka Veronika Lančaričová napsala knihu Ženství jako dar, která pojednává o menstruaci a o dalších ryze ženských záležitostech. Říká, že žena za celý svůj život promenstruuje celých šest let, které by si rozhodně měla užít, ne je protrpět.

Praštěný nápad Kuny Elišky

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Když se řekne Snídaně u Tiffanyho…

Snidane u Tiffanyho200…asi jako první se všem vybaví legendární film s Audrey Hepburnovou v hlavní roli a ústřední hudební melodií Moon River (Stříbrná řeka). Pak si určitě už vybavíte, že novelu, podle které byl hollywoodský sní...


Literatura

Rychlé recepty pro nejmenší děti

rychle a snadne recepty batolataPomenší, výtvarně pěkně řešená knížka je další z řady kuchařek, kterou napsala Annabel Karmel, přezdívaná „guru dětských pokrmů“. Autorka je matkou tří dětí, což ji nepochy...

Divadlo

Ve zlínském divadle se za jízdu pod vlivem alkoholu musí na terapii

Rekondicni jizdy200V čase, kdy do platnosti přichází novela, která rizikovým řidičům jako podmínku k navrácení řidičského průkazu ukládá povinnost absolvovat terapeutický kurz, přichází Městské divadlo Zlín s aktuálně laděnou novinkou Utánképzés ittas v...

Film

Když může být láska k vaření také záchranou před vyhoštěním. Francouzská komedie A do kuchyně! se dotýká problémů migrace dospívajících

A do kuchyne200Čtvrtý celovečerní debut francouzského režiséra Louise-Juliena Petita sleduje osudy mladých migrantů snažících se integrovat do tamní společnosti prostřednictvím kurzů vaření. S nimi jim má pomoct svérázná kuchařka Cathy, pro kterou j...