Anatomie skandálu nabídne právničinu

Anatomie skandálu nabídne právničinu

Tisk

anatomie-skandalu 200Audiotéka vydala audioknihu britské spisovatelky Sarah Vaughanová s názvem Anatomie skandálu. Ta zaujme především milovníky románů z právnického prostředí.


Sarah Vaughanová se po studiu angličtiny začala věnovat žurnalistice na škole v Oxfordu. Po stáži u Press Association celých jedenáct let pracovala jako reportérka pro deník The Guardian, odkud odešla na volnou nohu. Spisovatelkou se stala ve stejném týdnu, kdy oslavila své čtyřicáté narozeniny a beletrii se věnuje dodnes. Nyní má na kontě již tři romány, které píše ze svého domu v Cambridgi, kde žije se svým manželem a dvěma dětmi. U nás jí kromě Anatomie lži vyšla kniha Láska s chutí makronky (Mladá fronta, 2015).

Hlavními hrdinkami Anatomie skandálu jsou Kate a Sophie. Kate je právnička zabývající se sexuálními zločiny. Ve své práci se vždy snaží pátrat po pravdě a jejím aktuálním případem je ten, který se týká Jamese. Toho jeho kolegyně obviní z dávného zločinu v podobě znásilnění. Tato situace rázem ovlivňuje také jeho ženu Sophii a jejich syna. Sophie o svém milém sice trochu pochybuje, ale svému manželovi věří a snaží se je ochránit. Vše se ještě komplikuje tím, že je James veřejně známou osobností. Vyhrají peníze nebo pravda a spravedlnost?

Audioknihu mělo na starosti celkem pět interpretů, kdy výkony všech stály rozhodně za to. Jejich projev byl uvěřitelný a i vyhrocené situace bohaté na emoce zvládli bez přehrávání a pitvoření. Navíc díky jejich střídání příběh rychleji utíkal. Osobně mi trochu splývaly hlasy Kate a Sophiey, v audioknize jsou kapitoly a jednotlivé promluvy výrazně odlišeny, tak to zase tolik nevadilo. A hlas Josefa Kaluži, jediného muže? Ten zněl opravdu sebevědomě a nadřazeně a skvěle korespondoval s postavou vlivného Jamese.

Anatomie skandálu je románem z právnického prostředí na velmi aktuální téma. O znásilnění se začalo více mluvit v rámci kauzy #metoo a není divu, že se stalo také lákavým tématem v literárním světě. Jde tak o moderní dílo, které se musí hodně líbit všem čtenářům tohoto žánru. Mě tak moc nezaujalo, ale je fakt, že podobné knihy nevyhledávám. Nicméně sledování postupů a postupné odhalování pravdy bylo zajímavé, i když na můj vkus trochu zdlouhavé. Rozhodně jsem však ráda, že jsem si Anatomii skandálu poslechla a vám doporučuji totéž.

anatomie skandalu

Anatomie skandálu
Autor: Sarah Vaughanová
Interpreti: Josef Kaluža, Alžběta Mahdalová, Pavla Gajdošíková, Magdalena Tkačíková, Sylvie Krupanská
Vydavatelství: Audiotéka, Bookmedia
Délka: 12 hodin 44 minut
Typ: audiokniha
Hodnocení: 75 %

https://audioteka.com/cz/audiobook/anatomie-skandalu


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Rozhovor

Herec Jan Kanyza uspěl i jako malíř a fotograf, který se našel ve Francii
jan kanyza perexVe filmech hrál detektivy i delikventy, což ale jeho obdivovatelkám pranic nevadilo.  Herec Jan Kanyza byl prostě  typ muže, který se ženám hodně líbil. A platí to i dodnes, i když už nehraje tolik, jak by si jeho ženské publiku...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Vydejte se vyšetřovat vraždy do Midsomeru

Vrazdy v Midsomeru 200Mrtví v Badger’s Drift je název audioknihy s prvním případem ze známé seriálové série Vraždy v Midsomeru od Caroline Graham. Audioknihu vydalo vydavatelství OneHotBook a interpretem je známý herec Vladislav Beneš.


Literatura

Novou řadu pohádek pro nejmenší Lucie Seifertové odstartoval Bruncvík

Lucie Seifertová se v historii pohybuje jako ryba ve vodě. Asi nejznámější je mezi čtenáři její maxileporelo Dějiny udatného českého národa a pár bezvýznamných událostí, které obdivují čtenáři od nejmenších po největší,...

Divadlo

Co se škádlívá, to se rádo mívá
ImageV neděli 12.února 2012 uvedlo Městské divadlo Zlín pohádku Jak si spolu hráli. Na jedné louce se ocitli dva – Zajda a Felix. Ona veselá, hravá, trošičku potrhlá, ale v hloubi duše hodná bytůstka. On, na ...

Film

Festival japonského filmu EIGASAI 2022 vypukne 21. 2. v Kině Lucerna

eigasai 200Už 15. ročník japonského filmového festivalu Eigasai s podtitulem Ztráty a nálezy bude ve dnech 21. – 27. 2. hostit pražské Kino Lucerna. Letos představí zcela unikátní filmy a návštěvníkům znovu přinese také oblíbené workshopy, kde si budou moci sam...