Hledáte severskou pohádku? Poslechněte si Strašidelnou chůvu

Hledáte severskou pohádku? Poslechněte si Strašidelnou chůvu

Tisk

strasidelna-chuva 200Audiotéka ve spolupráci s nakladatelstvím Portál vydala pohádkovou audioknihu Strašidelná chůva pro děti a mládež od Tuutikki Tolonen, kterou čte Bára Štěpánová.



Tuutikki Tolonen je úspěšná a oceňovaná finská spisovatelka pro děti a mládež, která vyučuje kreativní psaní a pracuje jako editorka a reportérka. Několik dětských knih vydala společně se spisovatelkou Eppu Nuotio a Strašidelná chůva je její první samostatnou knihou. Ta byla přeložena do celé řady jazyků, získala za ni cenu Arvid Lydecken a připravuje se i film. Druhý díl knihy nese název Strašidelná cesta.

Příběh začíná tím, že maminka tří dětí Hilly, Kaapa a Maikki vyhraje v loterii dvoutýdenní zájezd na zotavenou do Laponska a jeho organizátor slíbí chůvu, která se po tu dobu postará o děti. Jejich tatínek přezdívaný Neviditelný hlas se má brzy vrátit ze služební cesty, tak maminčině cestě nic nebrání a není důvod k obavám. Místo klasické chůvy se však v rodině objeví chlupaté, špinavé a smradlavé strašidlo a děti musí jednat na vlastní pěst…

Strašidelné chůvě nechybí pohádková atmosféra ani dobrodružnost a trocha napětí, takže pro děti jde o ideální kombinaci. Je to vše takové zvláštní – severské podivno zde funguje na sto procent - ale zároveň i velmi milé. Posluchači je servírován příběh jedné rodiny se zvídavými a odvážnými sourozenci, kteří táhnou za jeden provaz. K tomu přičtěte bubáky nebo mluvící župany a máte představu u obsahu tohoto díla.

Audiotéka zvolila jako interpretku známou herečku Báru Štěpánovou a tím opravdu uhodila hřebíček na hlavičku. Nejenže paní Štěpánová skvěle vypráví a dokáže se hlasem vcítit do dětských postav, ale navíc se vyžívá v nejrůznějších zvucích a jde vidět, že ji to také opravdu baví. Poslouchat ji byla opravdu radost a doufám, že jí do budoucna připadne více podobných audioknižních rolí, a to nejen snad připravovaný druhý díl této pohádky.

strasidelna-chuva

Strašidelná chůva
Autor: Tuutikki Tolonen
Interpret: Bára Štěpánová
Vydavatelství: Bookmedia, Audiotéka
Délka: 7 hodin 11 minut
Typ: audiokniha
Hodnocení: 85 %

https://audioteka.com/cz/audiobook/strasidelna-chuva


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Rozhovor

Jana Koubková: „Dobrá muzika je prostě dobrá muzika, je jedno, do kterého stylu patří“

Koubkova Jana 200K Janě Koubkové právem patří spousta přívlastků; je jedinečná (nejen) jazzová zpěvačka, skladatelka, moderátorka, která na pódiu i v rádiu skvěle komentuje jednotlivá čísla; a má mimořádný básnický talent, jímž komentuje veřejné dě...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Zaposlouchejte se do druhého dílu Šikmého kostela

sikmy kostel 2 200Druhý díl trilogie Šikmý kostel sleduje osudy románových hrdinů Ženky, Julky, Barky, Anušky, Wojtka, Fanky, Halky a jejich blízkých v letech 1921–1945.

...

Literatura

Nelítostný Joe Pike jako Ochránce nežádoucího svědka

Ochrance 200Bývalý policista, mariňák, žoldnéř s pestrou minulostí, prodejce střelných zbraní Joe Pike – to je hlavní hrdina románu Roberta Craise Ochránce. Zápletka zdá se být naprosto jednoduchá: na jedné straně jsou taj...

Divadlo

Čvachtající labutě? Baletní parodie v Severočeském divadle již tento pátek!

baletparodie perexMám moc ráda balet. A tak se těším do Severočeského divadla v Ústí nad Labem, kde je v pátek 22.5.2015 na programu představení na motivy Labutího jezera. Má být plné komických prvků a komediálního ztv...

Film

V druhém dílu bambitky zaujmou především nové postavy

Tajemství staré bambitky 200Již podruhé mohou milovníci pohádek odhalovat Tajemství staré bambitky. Hlavní herci zůstávají, přidávají se i noví. Bude to přesto stačit na úspěch nebo populární pistoli brzy zahalí prach zapomnění?

...