Je libo trochu motivace?

Je libo trochu motivace?

Tisk

neztratte-motivaci-v-dobe-blahobytu 200Audiotéka ve spolupráci s nakladatelstvím Portál vydala knihu z kategorie osobního rozvoje a sáhla po díle Neztraťte motivaci v době blahobytu od kouče a mentora Mariana Jelínka.

 


Marian Jelínek je diplomovaný trenér, absolvent Fakulty tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy, který 6 let působil v Německu. Je také hokejový trenér, dlouhodobě se věnuje sportovnímu i jinému koučinku a působí jako mentor a kouč, přednáší, vede školení a workshopy. Je spoluautorem řady knih a získal doktorát z kinatropologie a psychologie.

Kamila Jetmarová je psycholožka, která aktivně spolupracuje s vrcholovými sportovci. Jako mentorka se věnuje duševnímu rozvoji, zejména meditačním a relaxačním technikám.

Audiokniha začíná prologem Mariana Jelínka a dále je dělena na tři velké části. Ta první nese název Společnost blahobytu a věnuje se právě této době plné nadbytku. Je v ni mnoho zajímavých věcí k zamyšlení například o volném času nebo neustálém souzení a srovnávání s ostatními lidmi. Velmi mě zde překvapil termín „Smombie“, kombinace slov smartphone a zombie, tedy člověk napojený neustále na digitální technologie. Druhá část je o zónách, tedy hlavně té komfortní a třetí už se zaměřuje na samotnou motivaci. Epilog si vzala na starost Kamila Jetmarová a nechybí ani slovo na závěr.

Audioknihu Neztraťte motivaci v době blahobytu načetl výborný Martin Stránský, na kterého jsem osobně zvyklá spíše z detektivek, ale to je jen předsudek. Jeho hlas je prostě výborný a seděl by zřejmě k jakémukoliv žánru. V tomto případě popisuje, ale nebojí se důležité myšlenky zdůraznit a dodat jim tak na síle.

Obsahově je tato audiokniha velmi zajímavá a její hodnocení zlepšuje fakt, že jsou její autoři Češi a vychází tak z našeho prostředí. V tomto ohledu mě moc potěšila zmínka o nedaleké firmě Galvamet, o které jsem kdysi také dělala referát. Myšlenky a názory servírované Jelínkem a Jetmarovou jsou velmi zajímavé a k zamyšlení. Já si odnáším tuto: „Aby došlo ke změně, musíme záměrně hledat a vytvářet podmínky, které mají k těmto změnám vést.“

neztratte-motivaci-v-dobe-blahobytu

Neztraťte motivaci v době blahobytu
Autor: Marian Jelínek, Kamila Jetmarová
Interpret: Martin Stránský
Vydavatelství: Audiotéka, Práh
Délka: 6 hodin 36 minut
Typ: audiokniha
Hodnocení: 87 %

https://audioteka.com/cz/audiobook/neztratte-motivaci-v-dobe-blahobytu


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Rozhovor

Beseda u Bigbítu: Kdysi tu začínala Vypsaná fixa

beseda u bigbitu sevcikTomáš Ševčík, muž který stojí za současnou organizací hudebního festivalu Beseda u Bigbítu. Festival, který organizuje parta dobrovolníků ve svém volném čase bez nároku na mzdu, sl...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Poslechněte si další případ kapitána Exnera

na dosah ruky 200Kapitán Exner tentokrát řeší zmizení dvou majetných starších sester z pražského činžáku, kde bydlí také úspěšný malíř, zkušený starý právník a známí herci. A kde tak trochu straší.

 

...

Literatura

Deset andělských témat pro každý den

deset-poselstvi-vasich-andelu 200Někdy má lidská duše potřebu naděje…. Víru v pohlazení. A vědomí, že sami sobě můžeme být tím nejlepším rádcem, protože sami sebe nejlépe známe. Tato kniha je malou studnicí moudrosti, kterou v sobě má každý. A říkejme té moudro...

Divadlo

Sen noci svatojánské : Shakespeare by se nejspíš divil

sen noci svatojanskeV sobotu 13. října 2012 se ve zlínském Městském divadle uskutečnila premiéra komedie z pera mistra svého oboru Williama Shakespeara Sen noci svatojánské. Přicházející noc byla říjnová a ch...

Film

FILMOVÉ BRNO

filmove brno 200Do dějin kinematografie nespadá jen filmová tvorba samotná, ale vše, co s ní souvisí – včetně společenských a politických kontextů, včetně toho, jakým způsobem se dostávala k publiku, jak jím byla vnímána, jaký byl o ni zájem. Například p...