Proč máma pije: Jednohubka pro „nedokonalé“ mámy

Proč máma pije: Jednohubka pro „nedokonalé“ mámy

Tisk

proc mama pije 200Měsíc po vydání knihy spatřila světlo světa také audiokniha s názvem Proč máma pije od autorky Gill Sims. Díla vydalo nakladatelství Motto ve společnosti Albatros Media a interpretace se ujala Zuzana Slavíková.


Gill Sims je autorkou slavného blogu a facebookové stránky Peter and Jane. Žije ve Skotsku se svým manželem, dvěma dětmi a svéhlavým border teriérem, který řídí celou domácnost. Mezi její zájmy patří (kromě popíjení vína) trávit čas na sociálních sítích, hledat ztracené mládí a psa, když se rozhodne sám vydat na jednu ze svých pravidelných potulek.

Proč máma pije je jednak lákavým názvem titulu, ale také počinu, který hlavní hrdince změní život. Jinak je to máma dvou dětí Petera a Jane, která pracuje na poloviční úvazek a snaží se být dokonalou matkou. To se jí však z různých důvodů nedaří a místo toho si u sklenice vína často mumlá, jak její život nestojí za nic…

Příběh je vyprávěný formou deníku – s protagonistkou posluchač stráví celý rok a zažije s ní spousty úsměvných situací. Je tak svědkem toho, jak bojuje s ostatními rodinnými příslušníky, nebo se třeba snaží udělat dojem na gaye a na ostatní matky na hřišti. Vše je vyprávěno s lehkostí a také nadhledem, takže se jedná o příjemnou oddechovku, ve které se leckdo jistě najde.

Audioknihu dostala na starosti Zuzana Slavíková a v nakladatelství podle mě nemohli vybrat lépe. V této pozici je opravdu výborná a k audioknize sedí jako zadek na hrnec. Její ironický hlas dává příběhu vyniknout a často v něm najdete také spoustu emocí jako je zoufalství nebo vyčerpání. A navíc, když zakřičí, jde to až do vašeho nitra. Motto chválím také za rozdělení kapitol – mají kolem půlhodinky, což je ideální. Před dvěma lety jsem měla audioknihu z Albatros Media, a ta mě provedením zklamala a jsem moc ráda, že titul Proč máma pije napravil mé mínění a nenechám si ujít další počiny.

proc mama pije

Proč máma pije
Autor: Gill Sims
Interpret: Zuzana Slavíková
Vydavatelství: nakladatelství Motto ve společnosti Albatros Media
Délka: 13 hodin 37 minut
Typ: audiokniha
Hodnocení: 86 %

https://www.albatrosmedia.cz/tituly/43822263/proc-mama-pije-audiokniha/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Rozhovor

Renata Štulcová je od dětství jazykový nadšenec a miluje češtinu

renata stulcovaS Renatou Štulcovou jsme se poprvé setkaly v roce 2003. Strávily jsme spolu pěkné dopoledne na besedě s dětmi. Zrovna jí vyšla první kniha Nemetonburk aneb Tajemství ve skále. Renata malovala dětem lab...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Velký Gatsby: Příběh velké lásky, oslnivého společenského vzestupu i tragické deziluze

velky gatsby 200Francis Scott Fitzgerald (1896–1940), „autor jazzového věku“, dokázal jedinečným způsobem zvěčnit atmosféru prvního poválečného desetiletí v USA. Ve svém nejznámějším románu Velký Gatsby vypráví příběh velké lásky, oslnivého společenské...


Literatura

Road movie příběh Poprava

poprava200V únoru vydalo nakladatelství Kalibr debutovou knihu Matta Wittena Poprava, která pojednává o cestě matky přes celou Ameriku na popravu vraha své dcery. Nebo je to všechno jinak?

...

Divadlo

Rychlé šípy aneb Kam se poděli gentlemani? … o zábavu a humor není nouze

rychle sipy divadlo radostKdyž jsem šel na představení Rychlé šípy, nevěděl jsem, co od toho mám čekat. Pětici kamarádů zná snad každý. Všichni vědí, kdo to byl Mirek Dušín, Jarka Metelka, Jindra Hojer, Čer...

Film

Salem – čarodějnice, intriky a láska

salem 200Pokud se toužíte vrátit do minulosti a dozvědět se o honech na čarodějnice v americkém Massachusetts v roce 1692, zkuste seriál s všeříkajícím názvem Salem. Pokud hledáte příběh o epické lásce s nemálem tajemna, pak jste také na sp...