Odhalte tajemství Ďáblova spáru

Odhalte tajemství Ďáblova spáru

Tisk

dabluv-spar 200Audiotéka přináší posluchačům další detektivní sérii, tentokrát s novinářkou Jennifer Doreyovou, kterou přivedla na svět spisovatelka Lara Dearman. První díl má název Ďáblův spár.

 



Lara Dearman se narodila a vyrostla na ostrově Guernsey na Normanských ostrovech. Právě ty jsou i dějištěm jejího debutu Ďáblův spár, ve kterém neskrývá svou lásku k domovu, místním mýtům a folklóru. Kvůli studiu a práci se přestěhovala do Londýna a poté do Westchesteru, kde nějakou dobu pracovala ve finančnictví – než se rozhodla studovat tvůrčí psaní.

Příběh nás seznamuje s novinářkou Jennifer Doreyovou, která se se svými tajemstvími vrací z Londýna na svůj rodný ostrov. Bydlí se starostlivou maminkou a velmi často vzpomíná na svého zemřelého otce, který jí vyprávěl spousty zajímavých příběhů. Jennifer začíná pracovat v místních novinách, a zatímco očekává poklidnou práci, život obyvatel ostrova rozruší nález mrtvé ženy na pláži. Ta byla psychicky labilní a okolnosti vypadají dost zvláštně. Jennifer se rozhodne to vše prozkoumat a narazí na další případy podobných úmrtí, ke kterým na ostrově došlo za posledních padesát let…

Ke cti autorky také hraje samotná výstavba příběhu, které vévodí i velmi zajímavé promluvy samotného vraha. A také si pěkně pohrála s postavou Jennifer i vyšetřovatelem, to mě hodně bavilo. Místy se však děj nepříjemně vleče a ubíhá jen pomalu. Kdybych knihu četla, zřejmě bych se musela docela přemáhat. Bravurní interpretace audioknihy tomuto pocitu hodně pomáhá – rodák z Olomouce Petr Kubes je pro mě sázkou na jistotu a sekunduje mu Pavla Gajdošíková, herečka z ostravského Divadla Petra Bezruče. Její hlas je opravdu podmanivý a moc mě zaujal. Místy působí jako by měla odstup a vše šlo mimo ni, ale sedí to skvěle. Obdivovala jsem také, jak je Petr Kubes variabilní – jeho hlas zde zní úplně jiný než například v audioknize Boss Babiš. Tady mluví, a především dělá pauzy takovým způsobem, že skvěle dodává napětí a vystihuje atmosféru díla.

Ďáblův spár je další z mnoha detektivek, která je zpestřena zajímavým ostrovním prostředím a také nádechem tajemna. Nebyla to pro mě úplná pecka, ale mám další sérii, jejíž další díl si ráda poslechnu.

dabluv-spar obalka

Ďáblův spár
Autor: Lara Dearman
Interpreti: Petr Kubes, Pavla Gajdošíková
Vydavatelství: Bookmedia, Audiotéka
Délka: 11 hodin 11 minut
Typ: audiokniha
Hodnocení: 85 %

https://audioteka.com/cz/audiobook/dabluv-spar


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Rozhovor

Rozhovor s jednou ze zručných umělkyň sesterského dua Malypetrovy!

malypa perexVytvořit šperk, který svými vlastnostmi bude odpovídat představám potenciálních zákazníků, to není jen tak. Chce to nemalou dávku šikovnosti a trpělivosti, bez toho se zkrátka příkladný výrobce prostě neobejde.  O tom by mohla říct své J...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Divný kořeny nabízí působivé svědectví doby

divny koreny 200Radioservis vydal před pár dny krátkou, leč velmi silnou audioknihu s příběhem Hany Frejkové s názvem Divný kořeny. Stejnojmenná kniha vyšla v roce 2007 a nyní si toto působivé svědectví můžete poslechnout přímo od aktérky.


Literatura

Knižní tipy z Albatros Media

Albatros-Media-1Máme pro vás tipy na zajímavé novinky poslední doby z produkce společnosti Albatros Media. Nenechte si ujít dojemné romanťárny, napínavou detektivku nebo příchuť války.

...

Divadlo

Balet Luskáčik okúzlil návštevníkov

lusk 200V Dome umenia v Piešťanoch sa 22. novembra predstavil hrou Luskáčik Svetoznámy Kyjevský City balet v  hudobnom podaní Piotra Iľjiča Čajkovskija.

...

Film

Nakupujte u odborníků, chcete-li spolehlivě odejít ze života

obchod pro sebevrahyZejména animovanému filmu se daří v groteskní poloze šířit mnohdy šokující morbidity, které by v hraném filmu sotva prošly - a francouzští tvůrci se tímto směrem rádi vydávají. Už od pradávné (a stále roztomile strašid...