Udělejte si pěknou chvilku s pohádkami Hanse Christiana Andersena

Udělejte si pěknou chvilku s pohádkami Hanse Christiana Andersena

Tisk

andersen 200Audiotéka se již podruhé rozhodla podpořit akci Noc s Andersenem, která se bude konat poslední březnový den. Tentokrát vydáním audioknihy Císařovy nové šaty a další pohádky s příjemnými hlasy interpretů Martina a Martiny Preissových. Audioknihu je možné si poslechnout zdarma na stránkách Audiotéky.

 

Tato krátká pohádková audiokniha obsahuje tři pohádky: Císařovy nové šaty, Pastýřka a kominíček a Pasáček vepřů. Císařovy nové šaty navíc slaví letos 180. výročí od svého knižního vydání.

Andersenovy pohádky byly vždycky trošku jiné, než ty naše – jakoby měli ještě něco navíc. Nejen šťastné konce a lehká poučení, ale šly více do hloubky a ukazovaly na důležitost lásky i na negativní dopady namyšlenosti, chamtivosti a tak podobně. Díky tomu se nad nimi mohou zamyslet a hlavně si u nich odpočinout i dospělí.

andersen2

Interprety jsou manželé Preissovy, kteří se moc dobře poslouchají. Martin Preiss k audioknize říká: “Měli jsme tu čest a byli jsme Audiotékou.cz s manželkou vyzváni, zdali bychom se načtením tří Andersenových pohádek nepřipojili k projektu "Noc s Andersenem". Díky předchozí profesionální spolupráci jsme ani na okamžik neváhali. Andersen je klasikou nejen našeho dětství, ale i generací před námi. Doufám, že tomu tak bude i v budoucnu. Jeho příběhy o lásce, pýše, marnotratnosti, lakotě, kráse a další, jsou nadčasové a stále platné. Asi proto, že lidstvo je bohužel nepoučitelné a s každou novou generací, se dopouští víceméně stejných chyb. Budiž tedy jeho moudrost a poselství jeho pohádek ponaučením i zábavou pro dnešní malé čtenáře, respektive posluchače. S potěšením jsme se tohoto úkolu zhostili, a doufáme, že potěšení přinese i malým zvědavým ouškům. Pochopitelně i my máme děti, a tak jsme sami zvědavi, jak budou na naše výkony reagovat. Děti jsou ostatně našimi nejupřímnějšími kritiky.“

Audiokniha Císařovy nové šaty a další pohádky je takovou moc příjemnou jednohubkou, pohádkou k ranní kávě a její jedinou nevýhodou je právě ta délka (já bych Andersenovy pohádky dokázala poslouchat hodiny…).

Hans Christian Andersen je dánský spisovatel a jeden z největších světových pohádkářů. Mnohé ze stovek jeho pohádek se dávno staly klasikou jak po celém světě, tak i v České republice. Andersen celé své dětství miloval literaturu, i když pocházel z velice chudé a zvláštní rodiny na okraji společnosti. Z rodné Odensy utekl do Kodaně. Tam se setkal s ředitelem divadla a díky němu se mu dostalo vzdělání. Školu ale velmi nenáviděl, tak začal psát knihy. Ze začátku sice nesklízel velký úspěch, ale po čase začala být jeho díla známá a mohl si dovolit živit se jen svou vlastní literární tvorbou.

Audioknihu si až do 30. dubna můžete ZDARMA stáhnout: http://audioteka.com/cz/audiobook/cisarovy-nove-saty-a-dalsi-pohadky

andersen obal

Císařovy nové šaty a další pohádky
Autor: Hans Christian Andersen
Interpreti: Martina Preissová, Martin Preiss
Vydavatelství: Audiotéka, Bookmedia
Délka: 36 minut
Typ: audiokniha
Hodnocení: 97 %

Zdroj foto: Audiotéka


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Rozhovor

O výstavách v Asii i exotickém jídle s Tomášem Řízkem

rizek deti perexVýtvarník Tomáš Řízek se vloni na podzim téměř odstěhoval do Asie. Vystavoval tam své obrazy a ilustrace, podnikl několik výtvarných dílen a přenášek. Tak jsme se ho zeptali, jak jeho asijské putování dopadlo. 

Praštěný nápad Kuny Elišky

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Rudišova Národní třída

narodnitrida perexNázev novely jakoby zřetelně ukazoval, o čem tady bude řeč. Co jiného přece vyprávět o Národní třídě, než příběh hrdinů Sametové revoluce. Také hlavní hrdina novely, který je mezi přáteli znám jako Vandam, o Národní hovoří. Všichni ...


Literatura

Jak průkopníci umírání hledají smysl života

Hovory k sobe perexObavy ze smrti nebo z umírání pocítí na své pouti životem snad každý člověk. Někteří lidé pocítí úzkost tak velikou, že si s ní nevědí rady a vyhledají pomoc psychoterapeuta. Irvin D. Yalom ve své nové knize opět otevírá téma ps...

Divadlo

Vánoční zázrak v Divadle Broadway

vanocni zazrak divalo brodway ledeckyRomantický vánoční muzikál Janka Ledeckého, který měl premiéru v loňském roce, se na prkna pražského Divadla Broadway vrací i letos. Vánoční zázrak, aneb Sliby se maj plnit o Vánocích

Film

Minulost je minulostí… dokud tě nedostihne.

temne200Od června mohou diváci v českých kineh zhlédnout mysteriozní  thriller s názvem Temné kouty. Režisérem a scénáristou je Gilles Paquet-Brenner, který v roce 2010 získal cenu diváka a nejlepší režie na filmovém festivalu v Tokiu za film Klíč k minulost...