Staňte se odborníky na webcopywriting

Staňte se odborníky na webcopywriting

Tisk

webcopywriting perexProgres Guru nedávno vydali další audioknihu určenou k osobnímu rozvoji a zlepšení zkušeností – po díle Pište jako copywriter od Otty Bohuše je to Webcopywriting pro samouky: Průvodce moderního marketéra a podnikatele po webovém obsahu od Pavla Šenkapouna.

 

Pavel Šenkapoun vystudoval filozofii a bohemistiku, prošel několika zaměstnáními, až se „usadil“ ve světě digitálního marketingu a copywritingu. Zkušenosti sbíral v internetových agenturách Media Factory a eBRÁNA a nyní má sou vlastní značku Nejlepší copywriter. Jeho dva roky starou knihu Webcopywriting pro samouky z vydavatelství Zoner Press jsem měla dlouho doma a nebyla jsem schopná se k ní dostat, proto jsem audioknihu přivítala s velkým nadšením. A přiznávám, že jsem taky byla trochu skeptická – bála jsem se, že víc než o odbornou příručku, půjde spíš o reklamu právě na firmu Nejlepší copywriter. Díky této audioknize jsem se však přesvědčila o opaku.

Také jsem si říkala, že jde o náročnou věc na převedení do audiopodoby – že jde přeci jen o text a jestli by nebylo lepší to vše vidět před očima. Progres Guru a interpret Gustav Bubník se s tím však výborně poprali. Audiokniha je rozdělena do 44 kapitol, které mají rozumnou délku v průměru kolem deseti minut. Jsou tedy zaměřené vždy na dané téma a celé to působí koherentně. Gustav Bubník má navíc občas pomalé tempo, nebo výraznější delší pauzu – musela jsem si na to zvyknout stejně jako pro Šenkapouna typické opakování nejdůležitějších věcí (anafory), ale ve výsledku to vše bylo skvělé na vstřebání nebo napsání nějaké poznámky.

Pavel Šenkapoun se v audioknize nejprve představí, ukáže, že ani on se nestal profíkem ze dne na den a nijak se nepovyšuje (spíše naopak, viz název kapitoly „Jak se z lamy stát podnikatelem). Dále se věnuje samotnému internetu, porozumění zákazníkům, obsahové strategii, částem webu a v závěru produkčním textům. Vše je vysvětlováno a ilustrováno také na mnoha příkladech z praxe, takže ani opravdový laik by se zde neměl ztratit. Ocenila jsem také spoustu praktických rad, ať už typu „zapomeňte na pravidla a věci, co jste se naučili“ nebo „můžete si na to najmout lidi, ale já vám radím, ať si to uděláte sami“. Tímto si mě velmi získal.

Webcopywriting pro samouky je skvělá kniha určená pro všechny, kteří mají nějaký svůj byznys a hlavně webové stránky. Je napsána srozumitelně a také vtipně, tudíž i audiokniha dopadla velmi dobře. Je velmi poučná a obohacující a její poslech rozhodně doporučuji – necelých 9 hodin uteče jako voda a rozhodně nebudete litovat.

Gustav Bubník se poprvé objevil na televizní obrazovce v roce 1972 díky snímku Záhada obrazu sv. Šebestiána (1972), pokračoval ve větších filmech Odysseus a hvězdy (1976),  Leť, ptáku, leť!, Křehké vztahy, Láska na druhý pohled, Má láska s Jakubem a dále v televizních seriálech jako jsou Boříkovy lapálie (1972) a Pan Tau (1975) nebo Malý pitaval z velkého města. Od 90. let se do nynějška věnuje dabingu a je spojen s hvězdami jako je Tom Cruise nebo Charlie Sheen. Dabing vyučoval i na soukromé herecké škole a v nedávné době jej mohli diváci vidět v seriálech Helena a Doktoři z Počátků.

webcopywriting

Webcopywriting pro samouky: Průvodce moderního marketéra a podnikatele po webovém obsahu
Autor: Pavel Šenkapoun
Interpret: Gustav Bubník
Vydavatelství: Progres Guru
Délka: 8 hodin 59 minut
Typ: audiokniha
Hodnocení:  95 %

www.progresguru.cz/audioknihy/78-webcopywriting-pro-samouky-pavel-senkapoun

Zdroj foto: Progres Guru


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Rozhovor

Tleskač: „My nejsme apriori veselá kapela.“

altSkupina pyšnící se podtitulem Pilsner Ska Orchestra Tleskač má před sebou festivalovou sezonu, novou vokalistku Karolínu Jägerovou a rok staré album Never die songs. Na různé názory jsme se zeptali kapelníka ...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Dobrodružný thriller o horách, sobectví, lásce i pomstě

a nad tim vsim je slunce 200Druhý díl úspěšného románu Kamila Pešťáka posouvá do popředí jednu z vedlejších postav první části.

...

Literatura

Dobrodruh Bear Grylls v roli spisovatele: Hořící andělé

horici andele 200Čtyři měsíce po vydání Letu duchů nám nakladatelství Jota servíruje druhý díl série Will Jaeger britského autora Beara Gryllse. Akční dobrodružný román Hořící andělé vyšel v únoru a začíná přesně tam, kde skončil jeho předchůdce. Dok...

Divadlo

Zamilovaný Shakespeare je působivý a plný nápadů

zamilovany shakespeare 200Už v minulé sezóně se zlínské divadlo pustilo do jevištní adaptace známého a oceňovaného filmu Zamilovaný Shakespeare. Jedná se o romanci, kde září Joseph Fiennes a Gwyneth Paltrow, kterou mají na starosti scenáristé...

Film

Film Občan K. aneb Co se do výstavy nevešlo?

obcan k ztohovenDo kin právě míří film ukazující pozadí unikátního projektu Občan K. Projekt, který přibližně před dvěma lety vzbudil pozornost mnoha lidí, včetně policejních složek, nenásilnou i když trochu kontroverzní metodou připomíná,...