Aristokratka na koni má otěže pevně v rukou

Aristokratka na koni má otěže pevně v rukou

Tisk

Aristokratka na koni 200Třetí díl příběhů ze zámku Kostka s názvem Aristokratka na koni od Evžena Bočka se objevil na pultech knihkupectví v rámci Velkého knižního čtvrtku, tedy v říjnu loňského roku. Audiokniha s excelující Veronikou Kubařovou na sebe nenechala dlouho čekat.

 

 

Děj Aristokratky na koni přivádí posluchače opět na zámek Kostka, kde se toho od posledního dílu moc nezměnilo – finanční situace je stále nepříznivá a i klíčoví protagonisté zůstali stejní. Hrabě František Kostka stále škudlí peníze a personál si dále žije svým životem. Vypravěčka Marie III. je zde trochu starší, více se motá do děje a také je více ve hře láska.  Nosným tématem tohoto dílu je pak plán na zvýšení návštěvnosti související s Marií III. – její smrt jako naplnění proroctví, a to ideálně před zraky návštěvníků. Jak vše dopadne si, však budete muset poslechnout.

Jedná se o třetí díl příběhů o Aristokratech a jak to tak bývá, už vše není takové, jako v prvním díle. Stále zde funguje situační komika, posluchač se zasměje, ale už ne s takovou intenzitou, navíc ho některá jednání už ani nepřekvapí. Zpestřením je zde nová postava tetičky Nely, která se objeví a pak už o ní téměř není zmínka. Audiokniha má však otevřený konec, tak uvidí, co Evžen Boček vymyslí…

Interpretkou není nikdo jiný než Veronika Khek Kubařová, která mluvené Aristokratce dává život a posouvá tyto audioknihy do nebeských výšin. Kdykoliv slyším její jméno nebo ji zahlédnu v televizi, je to pro mě prostě Marie III. Deníkové zápisy čte s naprostou lehkostí, dokáže do hlasu promítnout jak ironii, nebo paniku, tak různé obdoby nadšení. Jejímu projevu se nedá vůbec nic vytknout.

Audiokniha Aristokratka na koni je akorát velmi krátká – má necelé 4 hodiny, ale i kniha má pouhých 160 stran. Zkrátka není potřeba rozehrávat dlouhý a napínavý příběh, když to jde postavit na jednotlivých epizodách, které se odehrávají v průběhu prázdnin a navíc mohou pokračovat v dalším díle. Takže pokud máte v ložnici ukrytou hromadu prádla na žehlení a hledáte nějakou odlehčující audioknihu, nemusíte přemýšlet ani váhat a můžete sáhnout po této Aristokratce (popřípadě po předešlých dílech).

Veronika Khek Kubařová vystudovala herectví na Pražské konzervatoři a po absolutoriu se přesunula do Městského divadla v Mladé Boleslavi, v letech 2011–2014 byla členkou souboru Městských divadel pražských Rokoko a ABC, od ledna 2015 působí v Dejvickém divadle, ale hostuje i na dalších scénách. Na stříbrném plátně debutovala filmem Rafťáci (2006), následovaly role ve snímcích Nejkrásnější hádanka (2008), Ženy v pokušení (2010), Lidice (2011), Můj vysvlečenej deník (2012) nebo Tři bratři (2014). Kromě „aristokratické série“ dále účinkuje v audioknihách vydavatelství OneHotBook: Bertík a čmuchadlo (2014), Hvězdy nám nepřály (2015) nebo Klubíčko veselých pohádek (2015).

 

Aristokratka na koni

Autor: Evžen Boček

Interpret: Veronika Khek Kubařová

Vydavatelství: OneHotBook

Délka: 3 hodin 49 minut

Typ: audiokniha

Hodnocení: 90 %

Zdroj foto: OneHotBook

 

Aristokratka na koni


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Rozhovor

Inšpektor vojenských hudieb Boris Hokin: Hudba ako taká je krásna,vždy vychádza zo srdca a má absolútnu logiku

boris Hokin rozhovor perexV rámci stého výročia Slovenského ochranného zväzu autorského sme spravili pre našu redakciu rozhovor s inšpektorom vojenských hudieb Borisom Hokinom.

...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Mistr mluveného slova? Miroslav Horníček!

hornicek milan200Miroslav Horníček v průběhu let pro Supraphon nahrál řadu úspěšných titulů, převážně ze své autorské tvorby. Loni například vyšla poprvé na CD nahrávka jeho knihy Jablko, je vinno...


Literatura

Odložený případ Očistec - seznam hříšníků na zabití

Odlozene pripady-Ocistec perexObyvatele Österlandu sužuje série žhářských útoků. Ve všech vypálených domech policie nachází namalovanou číslici. Inspektorka Tess Hjalmarssonové se svou kolegyní Marií Erlingovou a proslulým dánským profi...

Divadlo

Umělecký šéf zlínského divadla Patrik Lančarič získal cenu Trilobit 2023

Trilobit200Umělecký šéf Městského divadla Zlín Patrik Lančarič dostal cenu Trilobit za režii svého dokumentárního filmu DEŽO HOFFMANN - FOTOGRAF BEATLES.

...

Film

Všechno, úplně všechno
vsechno perMadeline ráda čte. Nic jiné ani dělat nemůže, protože její imunita nedokáže bojovat s venkovním světem. A tak je stále zavřená doma, ve svém sterilním pokoji. Všechno se ale změní, když se do sousedního domu nastěhuje nová rodina a s ní i klu...