Smlsněte jednohubku od Miloše Čermáka

Smlsněte jednohubku od Miloše Čermáka

Tisk

Valcik 200Za pár dní skončí crowdfundingová kampaň zaměřená na třetí povídkovou knížku od Miloše Čermáka. Ta se bude jmenovat Valčík na přivítanou a vyjde před Vánoci. Vydavatelství OneHotBook si pro své fanoušky připravilo ochutnávku v audioknižní podobě, která obsahuje osm povídek.

 

Povídky si zachovávají svou osobitost, tedy Miloš Čermák má svůj styl a tyto povídky by tak klidně mohly vévodit jeho předešlým knihám. Opět jim nechybí humor ani absurdita a jsou nenásilně protkány vulgárními výrazy. Témata jsou velmi aktuální, dotýkají se dnešní doby a poukazují například na moc technologií. Klasicky nechybí ani nádech nadpřirozena a několikrát se posluchač ocitne i v nebi, tedy v prvním sektoru.

Na povídkách obecně je úžasná především Čermákova práce s pointou. Dokáže skvěle udržet myšlenku a při tom neprozradit to hlavní a nechat čtenáře a posluchače, aby si užili často překvapivé rozřešení. Dalším plusem je samotné pojmenování povídek – například „V Cuppertinu už znějí zvony“ by se mohla jmenovat například Zamilovaná Siri, ale scházelo by tomu to kouzlo.

Ukázka ze začátku zmíněné povídky:

„Siri se chce vdávat.“
„Panebože,“ řekl Cook.
„Přesně tak,“ přikývl šéf bezpečnosti.
Cook zavřel oči a ruce s pěstěnými nehty přiložil ke spánkům. Vypadalo to, že přemýšlí, ale ve skutečnosti to byl projev bezmocnosti.
Vzhlédl. „Víte to jistě?“
„Naprosto.“
Cook si odkašlal. „Věděli jsme, že se to může stát. Ale stejně mě to zaskočilo.“

Valčík na přivítanou je opravdu kratičkou audioknihou, kterou zvládnete při jednom žehlení a zaručeně se dobře pobavíte.

Miloš Čermák se narodil 1. srpna 1968 v Praze a vystudoval kybernetiku na elektrotechnické fakultě ČVUT.  Je český novinář a spisovatel, šéfredaktor serveru iHNed.cz a učitel na katedře žurnalistiky Fakulty sociálních věd UK. Psal například do Lidových novin nebo časopisu Reflex a spolupracoval s Českou televizi. Napsal mnoho knih, například 100 fíglů a tipů pro Internet, komiks Hana a Hana nebo Krutopřísné povídky. Jeho manželkou je Senta Čermáková.

Valcik

Valčík na přivítanou: Povídky z fleku 3
Autor: Miloš Čermák
Interpret: Miloš Čermák
Vydavatelství: OneHotBook
Délka: 1 hodina 45 minut
Typ: audiokniha
Hodnocení: 90 %

Zdroj foto: OneHotBook

www.onehotbook.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Rozhovor

Nepodceňujte důležitost vyšetření sluchu. V roce 2050 bude jeho ztrátou postiženo až 900 milionů lidí

REJA Rozhovor Ing. Strnada perexU příležitosti Světového dne sluchu vám dnes přinášíme rozhovor s panem inženýrem Strnadem o sluchu, sluchových ztrátách a možnostech jejich kompenzace, o tom, jak si vybrat vhodné sluchadlo, a proč ...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Jak to bylo, pohádko?

spa 200Hrubínovy verše známe všichni zpaměti. Jakmile někdo vysloví první slova snad z kterékoli básničky, hned ostatní začnou přizvukovat a vzpomínají, kde ji slyšeli naposledy, kdo jim ji přečetl, kdy ji naposledy sami recitovali. Vryly se nám do paměti, js...


Literatura

V Pavoučí síti Františka Niedla

pavouci sit200S životem i výčtem tvorby českobudějovického rodáka Františka Niedla jsme vás na webu Kultura 21 seznámili v listopadu 2012 v příspěvku kolegyně Veroniky Jurčové. 

...

Divadlo

Igor Orozovič spolu se skladatelem Ivanem Acherem vypustil do světa jeden z prvních divadelních soundtracků

bezruky frantik200V Divadle pod Palmovkou se těší velké pozornosti diváků i odborných recenzentů černočerná komedie Bezruký Frantík, jejíž scénář napsali Tomáš Dianiška s Igorem Orozovičem. Inscenace dokonce získala letos na jaře nominaci v Cenách di...

Film

Prima podzim na Primě

Prima 200První srpnový den odtajnil generální ředitel Martin Konrád s programovým ředitelem Petrem Vladykou a ředitelem on-li sekce Danielem Gruntem podzimní schéma mateřské stanice Prima, kte...