Anders de la Motte – 1. díl trilogie Game

Anders de la Motte – 1. díl trilogie Game

Tisk

gameNejlepší trik se ďáblovi povedl, když přesvědčil svět, že neexistuje. Ve švédské krimi účinkují Jan Zadražil, Petra Špalková a Jan Vondráček.

Když se třicetiletý povaleč Henrik Pettersson, zvaný HP, vrací z nočního tahu stockholmskou podzemní dráhou domů, uvidí na protějším sedadle zapomenutý mobil. Lákavý nález navíc po chvíli zabliká a vyzve ho SMS ke vstupu do hry. Stačí splnit úkol a získat finanční odměnu i lepší hodnocení v rámci herního profilu. Kdo by odolal? O co vlastně ve HŘE jde? A kdo v ní vyhrává?
Četby audioknihy, v níž se střídají dva vypravěči, se zhostili herci Jan Zadražil a Petra Špalková, třetí člen výtečného obsazení Jan Vondráček se ujal hlasu záhadné HRY. Vyprávění doplňuje syrový hudební soundtrack.

Anders de la Motte (*1971)
Bývalý policista, poté šéf ochranky jedné z největších IT firem, pracuje momentálně jako mezinárodní konzultant bezpečnostních služeb. Trilogií thrillerů GAME (2010, česky 2012), BUZZ (2011, česky 2013) a BUBBLE (2012, česky 2014) o zneužívání moderních počítačových technologií a sociálních sítí, dokázal zaujmout kritiky i čtenáře po celém světě (za úvodní díl série získal od švédské akademie autorů krimi cenu „Debut roku“), a to i díky tomu, že se vydal jinou cestou než tradiční drsné, tíživé severské detektivní příběhy. Jeho prózy zdobí nadsázka a humor, nepostrádají však ani napětí a překvapivé zvraty a reprezentují tak novou, originální vlnu švédské kriminální literatury – divokou, hravou a plnou odkazů na moderní popkulturu. Podobné motivy spojují s trilogií i jeho nejnovější román MemoRandom (2014, česky 2015).

game 200

Jan Zadražil (* 1975)
Absolvent Státní konzervatoře v Praze působil v řadě pražských i mimopražských divadel (např. Divadlo Na Fidlovačce, Divadlo Na Vinohradech, F. X. Šaldy v Liberci, Pod Palmovkou, Jiřího Wolkera, U Hasičů, Středočeské divadlo v Kladně, Jihočeské divadlo v Českých Budějovicích, Švandovo divadlo na Smíchově, Agentura Harlekýn, Ta Fantastika) a dosud hostuje v dalších (Divadlo Company.cz, Veselé skoky o. s., CD 2004, Husa Na provázku Brno, Divadlo v Řeznické…).

Petra Špalková (* 1975)
Od malička účinkovala spolu se svým bratrem v inscenacích Dětského studia brněnského Divadla Na provázku. Po maturitě studovala čtyři semestry divadelní vědy na Univerzitě Karlově, nakonec však dala přednost divadelní praxi. V letech 1991-96 byla členkou divadelního spolku Kašpar, pak přestoupila do pražského Činoherního klubu. Roku 1997 hostovala v Divadle v Dlouhé a v téže době se stala držitelkou ceny Thálie jako talent roku. Na podzim 1999 přestoupila do Divadla Na zábradlí, kde ostatně už rok. Za hlavní ženskou roli ve filmu Jako nikdy (2013) získala ocenění Český lev.

Jan Vondráček (*1966)
V dětství chodil do dramatického kroužku, ale k divadlu se dostal až během vojny po gymnáziu (účinkoval v Armádním uměleckém souboru). Následovalo studium na katedře alternativního a loutkového divadla DAMU, odchod s celým ročníkem do nově vzniklého Dejvického divadla, účast na mnoha festivalech, řada ocenění a vstup do souboru Divadla v Dlouhé, jehož členem je dodnes. Díky seriálu Mentalista, v němž dabuje hlavní postavu Patricka Jana, je známý i jeho hlas (Cena Františka Filipovského 2010), daboval ale velké množství dalších filmů, seriálů či televizních upoutávek.


www.audioteka.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Rozhovor

Tina byla jen jedna a já jsem já, říká Soňa Drábková

sona200I když si Soňa Drábková nikdy nehrála na modelku, přesto začala pózovat a „visí“ na výstavách a jako manekýna předvádí na módních přehlídkách. Dříve ji bavil také moderní tanec, kde ji před devíti lety objevil jistý fotograf a ona stala tváří na jeho fot...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Opravář osudů: milá pražská jednohubka od Fulghuma

opravar osudu 200Vydavatelství Tympanum vydalo v březnu audioknihu Roberta Fulghuma s názvem Opravář osudů. Jedná se o krátké a milé dílko, jehož interpretem je Jan Kolařík.

 

...

Literatura

Ona neměla nic. Oni mají všechno. Hra začíná

Hra o dedictvi perexAvery Grambsová chce jen jediné. Přežít střední školu, získat stipendium a vypadnout. Její plány ale naruší smrt miliardáře Tobiase Hawthorna, který celý svůj majetek odkáže právě Avery. Avery o něm ale až dosud ani neslyšela...

Divadlo

„Pomozte svému divadlu“ - informační kampaň Asociace profesionálních divadel České republiky odstartovala

pomozte svemu divadluA proč kampaň?
Informační kampaň Asociace profesionálních divadel ČR se koná od 5. do 21. září 2012 ve městech po celé České republice. Cílem je upozornit nás, jako občany České republiky, na neřešený ...

Film

Hollywoodský matador Clint Eastwood se dočkal bohaté knižní Retrospektivy

clint IIIClint Eastwood patří k největším hollywoodským legendám a ikonám. Nejdříve si vybudoval jméno jako úspěšný herec, byť s trochu omezeným rejstříkem, posléze také jako výtečný a dvěma Oscary (western Nesmiřitelní, d...