Miloš Čermák a jeho povídky z fleku

Miloš Čermák a jeho povídky z fleku

Tisk

Muzi co ziraji 200Miloš Čermák je v internetovém světě uznávanou osobností – je novinářem, aktivním uživatelem Twitteru, šéfredaktorem serveru iHNed.cz, držitelem Kříišťálové lupy a mnoho dalšího. To, že umí psát, potvrdil povídkovou sbírkou Lovestory ve výtahu (a dalších 77 povídek z fleku) a také novějším následovníkem Muži, co zírají na ženy a dalších 33 povídek z fleku. Obě knihy se dočkaly také audioknih, tu druhou od vydavatelství OneHotBook vám nyní přiblížíme.

Kniha Muži, co zírají na ženy a dalších 33 povídek z fleku vyšla v roce 2014 v nakladatelství Daranus. Miloš Čermák své povídky píše pro radost a publikuje je na webu www.zfleku.cz a občas právě vydá jako knihu. Povídky jsou z běžného života, ale také s různým nadpřirozeným nádechem. Kromě mužů je hlavním hrdinou často také Bůh nebo někdo s neomezenou mocí. Čekejte absurditu, humor, ale také běžné starosti s láskou nebo sexem.

Muzi co ziraji Cermak

Povídky jsou moderní a mnohdy až nadčasové. Dotýkají se různých aktuálních témat, například velkého presa nebo stále větší funkčnosti nejen domácích spotřebičů, viz skvělá povídka Nenechte svůj holicí strojek mluvit.

Autorův styl je přirozený, nic nepůsobí uměle, právě naopak. Dialogy jsou sice plné vulgarit a obecné češtiny, ale tím jsou nenucené. Běžný svět i situace jsou dlouze popsány, ale realisticky a tak, že se posluchač vžije do daných situací. Audioknihu namluvil sám Miloš Čermák, což povídkám dodává další punc autenticity. Působí tak totiž, jakoby šlo o opravdové situace z reálného života. Bála jsem se, že si na jeho hlas budu muset chvíli zvykat, obzvlášť na obecnou češtinu, ale neměla jsem s tím žádný problém a audiokniha mi byla příjemným společníkem při cestování. Vyslovování je precizní, ˇMiloš Čermák dokáže také v případě potřeby měnit hlas a dobře pracovat s intonací.

Pokud máte rádi povídky a máte chvíli času, určitě si tuto audioknihu pusťte!

Muzi co ziraji

Miloš Čermák se narodil 1. srpna 1968 v Praze a vystudoval kybernetiku na elektrotechnické fakultě ČVUT.  Je český novinář a spisovatel, šéfredaktor serveru iHNed.cz a učitel na katedře žurnalistiky Fakulty sociálních věd UK. Psal například do Lidových novin nebo časopisu Reflex a spolupracoval s Českou televizi. Napsal mnoho knih, například 100 fíglů a tipů pro Internet, komiks Hana a Hana nebo Krutopřísné povídky. Jeho manželkou je Senta Čermáková.

Muži, co zírají na ženy a dalších 33 povídek z fleku
Autor: Miloš Čermák
Interpret: Miloš Čermák
Vydavatelství: OneHotBook
Délka: 5 hodin 39 minut
Typ: audiokniha
Hodnocení: 90 %

Zdroj foto: OneHotBook
www.onehotbook.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Rozhovor

Keramika i malba se staly mou velikou láskou, říká výtvarnice Věra Katka Tatarkovičová

tatarkovicova perex"Nádherné obrazy. Vyzařují neskutečnou pohodu a teplo a vy máte pocit, jako by rozzářily celý prostor foyer Domu kultury v Kroměříži. Tvorba olomoucké výtvarnice má neskutečné pozitivní atmosféru..." To jsou názory návštěvníků na n...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

ANDĚLÉ SMRTI: Napínavý, znepokojivě temný a do děsivých podrobností propracovaný thriller

Andele smrti 200V katedrále je nalezena zavražděná žena a o několik hodin později je objeven oběšený muž. Oba mrtví mají na vnitřní straně stehna stejné, amatérsky udělané tetování. Ti dva měli cosi společného, jenže co?

...

Literatura

Tajemství starého domu

Temný stin noci perexAva potřebuje dvě věci. Velkou kuchyň, v níž by mohla testovat recepty, které plánuje zařadit do své nové kuchařské knihy, a odlehlé místo, na kterém by se mohla ukrýt před výčitkami svědomí. Udělala totiž něco neodpu...

Divadlo

Kouzelný rodinný muzikál podle knihy Roalda Dahla

Matilda200V roce 1988 vydal hvězdný anglický romanopisec Roald Dahl knihu, která se vedle jeho dalších dětských knížek jmenuje vlastně obyčejně. Posuďte sami: Jakub a obří broskev, Karlík a továrna na čokoládu, Fantastický pan Lišák – a Matilda. Příběh malé hol...

Film

Velký Gatsby - aktualizovaný, neaktualizovaný

velky gatsby plakat 200Dalo se předpokládat, že nejnovější adaptace proslulého díla velikána americké literatury Francise Scotta Fitzgeralda neunikne zběsilým komparačním snahám odborné i laické veřejnosti. Zdá se, že věrnost př...