Objevte kouzlo audioknih na Světě knihy 2015

Objevte kouzlo audioknih na Světě knihy 2015

Tisk

OneHotBook Svet knihy 200Vydavatelství audioknih OneHotBook bude letos na veletrhu Svět knihy od 14. do 17. 5. 2015 na pražském výstavišti v Holešovicích poprvé prezentovat svou produkci ve vlastním stánku L511, k čemuž připravilo i bohatý program. Po pátečním udílení cen Audiokniha roku 2014, kde má také několik želízek v ohni, ukáže návštěvníkům od 15.00 hod. v Autorském sále cestu OD KNIHY K AUDIOKNIZE, kterou je provede spolu se spisovateli, herci a režiséry. Nebudou chybět ani autogramiády a křty audioknižních novinek jako Pán ohně a Šachové figurky od Petera Maye.

Přijďte se podívat a najděte nás na stánku L511, kde nabídneme slevu 25% i bonus 2 + 1 zdarma: při zakoupení 2 audioknih věnujeme zákazníkovi kupon ke stažení další naší audioknihy z portálu digitálního downloadu Audiolibrix.com.

Kromě zmíněných nových „mayovek“ budou na veletrhu představeny i další čerstvě vydané novinky Hvězdy nám nepřály (John Green) s  Veronikou Kubařovou a Matoušem Rumlem; Vím, že máš duši Jeremyho Clarksona v podání Zbyška Horáka, který mu svůj hlas propůjčil i v pořadu Top Gear; a audioknižní soubor povídek Miloše Čermáka Muži, co zírají na ženy, který si autor sám načetl.


PROGRAM:


Pátek 15. 5. 2015
13.00 - 13.50
VELKÝ SÁL – Střední hala
Vyhlášení cen AUDIOKNIHA ROKU 2014
Udílení cen pro nejlepší audioknihy, které vyšly v loňském roce, pro nás bude obzvláště napínavé – máme totiž hned šest nominací. Audiokniha DOKTOR PROKTOR A PRDICÍ PRÁŠEK (Jo Nesbø) je finalistou v kategorii Nejlepší audiokniha pro děti, MUŽ Z OSTROVA LEWIS (Peter May) si brousí zuby na kategorii Nejlepší audiokniha četba a MUŽ JMÉNEM OVE (Fredrik Backman) má šanci v kategoriích Interpret roku (Jan Vlasák), Nejlepší audiokniha četba a Audiokniha roku 2014 – Absolutní vítěz, kde mu budou z „naší stáje“ konkurovat ještě vícehlasé NEBEZPEČNÉ ZNÁMOSTI (Choderlos de Laclos).

15.00 - 15.50
AUTORSKÝ SÁL – Levé křídlo
Od knihy k audioknize
Jak se knihy převádějí do zvukové podoby, kolik práce se za tím skrývá a proč je tak skvělé audioknihy poslouchat prozradí spisovatelka Kateřina Tučková, jejíž dílo je v audio verzi k dostání, i herci Jiří Dvořák (Nebezpečné známosti, trilogie Lewis), Tereza Bebarová (Žítkovské bohyně), Jan Vlasák (Muž jménem Ove, Mycelium), Jana Stryková (Atlas mraků, Zmizelá, Mycelium), Martin Stránský (trilogie Milénium, Globální samoobsluha) a Igor Bareš (Žena v kleci, Zabijáci, Chatrč, Nebezpečné známosti), kteří texty oživují svým hlasem; či režisér audioknih Michal Bureš a další… Chybět nebude ani redakční tým vydavatelství OneHotBook a Jakub Horák z audioknižního průvodce Naposlech.cz.


V rámci besedy také pokřtíme audioknižní novinku Petera Maye Šachové figurky, budeme soutěžit o zajímavé ceny a zbyde i prostor pro získání podpisu interpretů.
Pořadatel: Vydavatelství OneHotBook a portál digitálního downloadu Audiolibrix.com   

OneHotBook Svet knihy 1

16.20 - 17.20   
Stánek vydavatelství OneHotBook L511
Autogramiáda autorských a hereckých hvězd vydavatelství OneHotBook
Své audioknihy vám podepíše spisovatelka Kateřina Tučková i interpreti Tereza Bebarová (Žítkovské bohyně), Jana Stryková (Atlas mraků, Zmizelá, Mycelium), Jiří Dvořák (Nebezpečné známosti, trilogie Lewis), Jan Vlasák (Muž jménem Ove, Mycelium), Martin Stránský (trilogie Milénium, Globální samoobsluha) a Igor Bareš (Žena v kleci, Zabijáci, Chatrč, Nebezpečné známosti).

Sobota 16. 5. 2015
14.00 - 14.30
Stánek vydavatelství OneHotBook L511
Autogramiáda spisovatelky Petry Soukupové
Autorka, podle jejíchž textů již vznikly audioknihy Zmizet i Bertík a čmuchadlo, bude posluchačům k dispozici pro otázky i podpisy.

15.00 – 15.40
Stánek vydavatelství OneHotBook L511
Křest audioknihy Pán ohně s Martinem Myšičkou a Janou Plodkovou
První díl série čínských thrillerů Petera Maye Pán ohně pokřtíme spolu s interprety Martinem Myšičkou a Janou Plodkovou, kteří ztvárnili role čínského detektiva Li Jena a sarkastické americké patoložky. Bublinky, asijské dobroty, ukázky a autogramiáda.

Nejaktuálnější verzi programu najdete na OneHotBook Facebooku https://www.facebook.com/events/830171813684633/.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Rozhovor

Vlastimil Horváth je zpátky na hudební scéně!

200rozZpěvák Vlastimil Horváth byl posledních sedm let v ústraní a nyní přichází s novou deskou. Na co se můžeme těšit? Jaké budou texty a co nejvíce změnilo Vlastův život? To a mnohem více se dozvíte v tomto rozhovoru!

...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Igor Bareš se vrhl na Haileyho

konecna-diagnoz200Březnovým Mistrem slova ze stejnojmenné edice portálu Audiotéka se stal Igor Bareš, který si zvolil dílo Konečná diagnóza od klasika Arthura Haileho. Igor Bareš přiznává, že jej tento autor míjel, ale na jeho projevu to nebylo vůbec znát.

 

...

Literatura

Intelektuálové se vyjadřují o svém národu

vymer200Aleš Urválek (*1974) je mladý pedagog Ústavu germanistiky, nordistiky a nederlandistiky Masarykovy univerzity v Brně a okruhem jeho studijního zájmu se stala moderní německojazyčná literatura, dějiny idejí a recepce německé literatury u nás. Publikac...

Divadlo

Zlínské divadlo součástí celosvětového unikátního projektu na podporu Běloruska

Urazeni200Městské divadlo Zlín se jako první v České republice zapojí do scénických čtení současné běloruské hry Uražení. Bělo/R/usko. Akce je součástí celosvětového projektu Insulted. Belarus(sia) Worldwide Readings. Jde o vyjádření podpory a sounáležitosti...

Film

Václav Neckář majitelem Hotelu HVĚZDÁŘ

VN perexNaše redakce dostala pozvánku na předpremiéru českého pořadu Hotel Hvězdář, ve kterém zazněly písně Václava Neckáře v podání dalších nejen českých zpěváků, zpěvaček, nebo herců a hereček. 

...