Fenomén Karel Kryl

Fenomén Karel Kryl

Tisk

Fenomen KK 200Tato kniha je všestranným pohledem na osobnost zpěváka, básníka, výtvarníka, rozhlasového redaktora a glosátora Karla Kryla, jehož nedožité sedmdesátiny a dvacáté výročí úmrtí si letos připomínáme.


Český rozhlas Plus odvysílal cyklus pořadů Fenomén KK, na jehož základě tato publikace vznikla. Obsahuje rozhovory Ivany Denčevové s lidmi, kteří Kryla dobře znali, jako jsou Jiří Černý, Miloš Zapletal, manželé Rakušanovi, písničkářka Dáša Vokatá, Krylův přítel z emigrace Stanislav Gilán či Vojtěch Klimt, předseda Klubu Karla Kryla. Do historicko-společenského kontextu vřazuje Krylovo dílo Michal Stehlík a Krylovy písně fundovaně rozebírá muzikolog Aleš Opekar. Obraz Karla Kryla doplňují texty Terezy Pavlíčkové Karel Kryl v hledáčku Státní bezpečnosti a zamyšlení hudebního publicisty Jana Petrička o Krylově básnické tvorbě.

Fenomen KK OBALKA

Fenomén Karel Kryl
Ivana Denčevová, Michal Stehlík
 ISBN 978-80-87530-41-2
289 Kč (pro členy Klubu Radioservis sleva)


www.radioservis-as.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Rozhovor

Seriál k měsíci čtenářů: Knihovny pro K21, U Mokřinky

brezen-mesic-ctenaru 200Regály plné knih, u počítače dáma či pán, který obřadně přebírá vracené knížky a zapisuje nově vypůjčené. Místnost specificky vonící – tak voní jenom tištěné publikace, stojící jako vojáci v řadách. V sále tichý šum, jak...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Jarní Velký knižní čtvrtek přinesl na knihkupecké pulty také audioknihy

onehotbook 200Současně s knižním vydáním vyšla i zvuková podoba historického románu Dalibora Váchy SMRT NA KŮRU a populárně-naučného titulu BOŽSKÁ ROVNICE od světoznámého astrofyzika MichiaKakua.

...


Literatura

Udělejte něco pro své zdraví a prozkoumejte Superpotraviny


superpotraviny200Nakladatelství Noxi nám na podzimní dny přichystalo další knížku o zdraví a zdravém životním stylu, tentokráte s titulem Superpotraviny. Dozvíte se, jaké potraviny jsou našemu tělo prospěšné a v čem tkví podstata jejich blahodárn...

Divadlo

Na podzim do divadla: Divotvorný hrnec

divotvorny hrnec 200O prázdninách divadla nehrají představení, ale připravují se na další sezonu. Díky nám si můžete vybrat, na co v podzimních měsících vyrazíte! Jedním z tipů je Divotvorný hrnec v podání Městského divadla ...

Film

Zázraky v České televizi

ct1  perexZázraky se dějí. O tom jsou přesvědčeni autoři podzimního schématu České televize, který se na obrazovkách představí divákům již s prvními zářijovými dny. Zazářit by tak měly vedle stálic především novinky hrané tvorby, kde se dle slov autorů uro...