Legendární detektiv Klubíčko v akci

Legendární detektiv Klubíčko v akci

Tisk

zla 200Píše se rok 1936, mrzne, silnice jsou jako zrcadlo a vozům prokluzují kola. Autobusák Popelka opatrně slezl z vozu a zamířil si to k bedně s pískem, aby tu skluzavku trošku narušil. Jenže písek nenabral, našel v bedně ženské tělo. Od tohoto okamžiku mrzne venku a mrazí v zádech skoro všechny v okolí. Kdo je ta žena, komu chybí doma mladé děvče, jak dlouho je pryč…? Otázky se vrší a detektiv Klubíčko hned má co na práci – a to si chtěl doma uvařit grog a slastně odpočívat.

 

 Prvorepublikové detektivky Emila Vachka mají osobité kouzlo a obsahují notnou dávku humoru. Detektiv Klubíčko je svérázný vyšetřovatel, zdá se, že vlastně jen tak okukuje a žvaní a přitom… Je jasné, že každý má představu, jak tento muž asi vypadá, jak asi hovoří… Nebylo tedy snadné najít správného interpreta pro detektivovu roli v rozhlasové hře Zlá minuta. Jan Jiráň, úpravce textu a režisér, volil víc než dobře. Marek Eben je Klubíčko jak se patří. Roztomile přísný, přísně roztomilý. Vedle Marka Ebena uslyšíme Jana Hartla v roli Klubíčkova kolegy Březiny, kterému se morous vyvedl na jedničku. Dále hrají Jan Vondráček (Ďablic), Petra Špalková (Věruška), Bára Hrzánová (Kopecká), Libuše Švormová (Horníčková), Jiří Lábus (Šindelář) a mnoho dalších. Jako vypraveč se ve hře osvědčil Josef Somr.

zla 1


Výtečnou audiohru natočil a vydal Radioswervis v letošním roce. Na dvou CD se vešlo 140 minut a 56 vteřin napětí a velmi působivých logických rozborů nastalé situace.

Ukázka:
http://www.radioservis-as.cz/katalog/mp3/zla_minuta.mp3

Vachek, Emil: Zlá minuta. Radioservis, a. s., Praha 2014; 140:56.
Hodnocení: 95 %


Zlá minuta od Radioservisu


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Rozhovor

Rozhovor s Jiřím Macháčkem u příležitosti podzimního turné MIG 21 s názvem „Šňůra Tour“

200rozMIG 21 vyráží na tradiční podzimní turné. Rozhovor s Jiřím Macháčkem Vám přinášíme i na našich stránkách.

...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Zvrácenost, s jakou sériový vrah zabíjí mladé dívky, nikdo nepamatuje

audioteka hranice-zvrhlosti200Poslechněte si audioknihu Hranice zvrhlosti od Jana Urbana, kterou čte Eva Novotná.

 

...

Literatura

Kamil Bouška: Dokumenty

dokumenty200Málokterá básnická kniha na sebe poutá v poslední době tolik pozornosti jako triptych Dokumenty Kamila Boušky (doprovozený ilustracemi Jana Turnera). Svůj podíl na tom má i nominace na cenu Magnesia Litera, nicméně soubor rezonoval ještě dlouho p...

Divadlo

Příhody lišky Bystroušky. Slavnostní otevření Janáčkova divadla po rekonstrukci

LB perexDalší fáze rekonstrukce budovy Janáčkova divadla je ukončena. Kolik se ozývalo škarohlídů, že se to k výročí sta let republiky nepodaří. Avšak 17.11. byl zahájen Mezinárodní hudební festival, věnovaný dílu Leoše Janáčka, právě operou, která zazněla ...

Film

Švédské drama zobrazuje téma nelegálních přistěhovalců po svém

deportace 200Filmový severský čtvrtek v Komorním kině Evald v Praze tentokrát zabrousil na téma ilegálních přistěhovalců ve Švédsku, kteří jsou ve filmu internovaní v odlehlém podivném stavení daleko od civilizace. Ponurou atmosféru dotváří hned v úvodn...