Hrdlořez František Kotleta představuje svou novinku Perunova krev I.

Hrdlořez František Kotleta představuje svou novinku Perunova krev I.

Tisk

Perunova krev obalkaHoldujete-li pikantnímu, peprnému a šťavnatému masu, tak se zakousněte do Kotlety. Františka Kotlety. Tento řeznický autor nám servíruje své nové dílo – Perunova krev I

 

Knihu Perunova krev I vydalo nakladatelství Epocha v edici Fantastická Epocha. Moc se mi líbí výmluvná lesklá obálka, kterou ilustroval Piotr Cieśliński a graficky upravil Lukáš Tuma.

Perunova krev obalka

Jak název vypovídá, jde o první díl příběhu. Následující části se máme dočkat v první polovině roku 2014.  O autorovi samotném se toho moc neví. Mnozí dokonce pochybují, zda opravdu existuje. Jasné je snad pouze to, že se narodil v roce 1981 v Bruntále. A pokud máme tomuto mystifikátorovi věřit, tak pracuje jako řezník a ve volném čase píše krvelačnou prózu. 

O čem že to vlastně je?

Martin Fridrich je vysloužilý válečný veterán a jako takový by měl být zvyklý na nejrůznější šílené akce. Původně šlo o pohodový obchod s vysokým ziskem. Ovšem, zvrtlo se to tak, že se dostal do bodu zájmu bandy mocných slovanských bohů. Nechybí ani vlkodlaci či větrnice – což jsou prakticky sexuální dračice, upírky. Ale je toho mnohem, mnohem víc… 

Čte se to jedním vrzem a o to víc mě mrzí, že na druhou část si budeme muset nějakou dobu počkat. Víc by mi vyhovovala jedna objemnější bichle s uceleným a uzavřeným příběhem. To je tak ode mne jediná výtka. Taky ale netuším, co od druhého dílu čekat v rámci děje. Samozřejmě, další mela je nasnadě.  Nejde jen o akční děj, kde padají mrtvoly rychlostí orkánu, ale zaujaly mě promyšlené popisy a přirovnání a taky spousta příkladů vtipného použití intertextuality. Vypravěčský styl je mi blízký a rozhodně mě nakopl k tomu, abych si od tohoto autora přečetla víc knih. Kniha čpí akcí, násilím a sexem. Neotřelý humor, nadsázka, ironie – díky těmto atributům působí svěže a lehce, ale zároveň brutálně a drsňácky. A tímto si mě taky získala. 

Pokud si libujete v moderní české akční fantaskní či fantasmagorické próze a rochníte se při čtení velikánů jako je Jiří Kulhánek, Štěpán Kopřiva a jim podobní, pak určitě dejte šanci i tomuto mladému autorovi.

Ještě o něm uslyšíme. Opravdu si to zaslouží.  

Název: Perunova krev I
Autor: František Kotleta
Žánr: akční urban fantasy
Nakladatelství: Epocha, edice Fantastická Epocha
Rok vydání: 2013
Počet stran: 288
Hodnocení: 86%

www.epocha.cz

http://www.epocha.cz/detailknihy.php?id=573

 


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Božská Sarah“ míří do Divadla Kalich

janzu200Herečka Iva Janžurová a režisérka Alice Nellis se opět scházejí nad novou inscenací.  V ní se naše herecká legenda opět promění ve významnou světovou osobnost, tentokrát v divadelní ikonu přelomu 19. a 20. století Sarah Bernhardt.

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Manželovo tajemství: Román o tom, že na minulost se nedá zapomenout

Manzelovo tajemstvi perexNěkolik týdnů před koncem roku 2014 na český knižní trh vstoupila Liane Moriatry – australská spisovatelka žijící v Sydney. Přestože původně pracovala jako marketingová manažerka, knihy s obchodní tématikou byste v jej...


Literatura

Nalakuj to narůžovo: O tom, jak se vyrovnat se smrtí manžela

nalakuj to narůžovoNalakuj to narůžovo je nová autobiografická próza Martiny Formanové, ve které se vyrovnává se smrtí svého manžela. A to po svém. Knížka je milým a povzbuzujícím čtením hlavně pro ženy. Vydalo ji nakladatelství Pros...

Divadlo

Kdo věří pohádkám, ten patří k vítězům...na zámku tě vítá i princ s Popelkou! Fotoreportáž z českobudějovického představení Popelka na ledě.

popelka perexDivácky nejúspěšnější a nejprodávanější muzikál v České republice a Slovensku během Jarního turné 2014 navštívil exkluzivně Liberec, České Budějovice a Ostravu. V sobotu 5. dubna ještě zavítá do Hradce Králové a...

Film

Ad Astra je drama, které zaujme především svou vizuální stránkou

Ad Astra perex22. století. Umělá inteligence je součástí každodenního života, Měsíc a Mars jsou kolonizovány a kolem Neptunu krouží satelity obydlené lidmi. Na Zemi se staví anténa, která má dosáhnout až do vesmírného prostoru, kde má pomáhat s vyhle...